• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Medové perníčky III.
Napište svůj komentář k receptu

Medové perníčky III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 32
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

25 porce
    • 750
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 300
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička skořice
    • 200
      g hera
    • 3
      lžíce med
    • 2
      lžíce kakao
    • perníkové koření Medový perník (Kotányi)
    • 1
      lžička jedlá soda

Postup přípravy receptu

1
Tuk a med rozpustíme, přidáme cukr, kakao, skořici, koření na perníky, a pak i mouku, vejce, jedlou sodu (dávám do mouky), vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odpočinout. Vyvalujeme cca na 0,5 cm, potřeme před pečením žloutkem + 2 lžícemi mléka a upečení znovu potřeme.

RADA: Jak péct a vařit bez váhy

2
Já peču na 180 °C 8 minut větší kousky, 6 minut malé kousky, vhodné i na perníkové chaloupky, povozy...

RADA: Jak upéct měkké perníčky?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 13. 1. 2017 18:48

    Dnes jsem pekla uplne poprve, krasne se s testem pracovalo a po upeceni meli uzasnou barvu a nadherne voneli. Jsou vyborne, chutnaji nam vsem. Ted uz jen cekame, az se odlozi a zmeknou. Pouzila jsem tmavy med, nepruhledny, ktery tomu mozna taky napomohl. Moc dekuji za recept, jsme spokojeni moc :-)

  • lenka.zima | 13. 12. 2015 22:11

    S těstem se mi nepracovalo úplně dobře, bylo dost drobivé, přidala jsem víc Hery a medu a už to celkem šlo. Myslím si, že v receptu je málo medu, na 750 g mouky jen 3 lžíce. Připadají mi chuťově málo medové. Na recept mně nalákala fotka tmavě hnědých perníčků, těsto mělo krásnou barvu, ale po upečení už tak tmavé nejsou. Máte na to nějaký fígl? :-). Dále jsem neudělala dobrou zkušenost s pomazáním perníčku vejcem ještě před upečením, udělalo to na perníčkách takové skrvrny. U dalších várek už jsem mazala jen po upečení a bylo to OK. Příště se vrátím k receptu, podle kterého jsem pekla dříve.

  • Denny | 27. 11. 2014 18:52

    Můžu se zeptat, kolik jste dávala toho perníkového koření? :-)

  • lenyx05 | 27. 11. 2014 09:50

    výborné :-)

  • jindra | 15. 11. 2014 12:53

    :-* jsou moc dobré <3

  • Kuba.S | 14. 12. 2013 09:54

    Kolik se tam má dát toho perníkového koření? :-\

  • Danci.v
    Danci.v | 29. 11. 2013 09:57

    Perníčky hned měkké byly, po pár dnech trochu ztrvdly, tak snad ještě změknou...:)) Chuťově dobré

  • myš | 27. 11. 2013 22:25

    Když jsem místo sody dala kypřící prášek, budou tvrdé? :-S

  • Jitka | 17. 12. 2012 08:18

    Perníčky mají skvělou chuť,jen nejsou měkké tak jak říká no-niki,asi jsem udělala někde kopanec.Ale oni snad změknou a zapráši se po nich. :-D

  • no-niki | 17. 12. 2012 07:30

    Perníčky se povedly a jsou vynikající! Podle jiného receptu už péct nebudu. Všem moc chutnají a jsou krásně měkoučké. Z této dávky jsem měla cca 9 plechů. Dávám za 1 :-) Jen jsem nepoužila kakao, protože my máme perníčky rádi světlé ;-)

  • edita | 14. 12. 2012 14:22

    dají se z tohoto těsta dělat i chaloupky?

  • Walkyrka | 8. 12. 2012 21:26

    Jen takový malý trik. Kdyby je někdo z vás chtěl mít o trošičku víc tmavší, může do vejce, kterým perníky potíráte, přidat trochu kakaa a budete mít nádherné tmavé :-)) .

  • Walkyrka | 8. 12. 2012 21:21

    Kvůli tomu, aby vyběhli a změkli. ;-)

  • nelly | 30. 11. 2012 19:26

    Kolik toho perníkového koření? :)

  • Veronika | 30. 11. 2012 11:32

    Nejlepsi pernicky jake jsem kdy pekla! Skvely recept, dekuji za nej :-)

  • Týna | 28. 11. 2012 12:33

    Chci se zeptat proč je dobré přidávat sodu? Jsem pečící začátečnice :-)

  • Gábina | 25. 11. 2012 19:29

    Perníčky dnes upečeny... s těstem se dobrře pracovalo a jsou výborné... synoveec je nejspíš sezobe dřív, než stihnu nazdobit jak mu chutnají...:) vřele doporučuji vyzkoušet...

  • Gábina | 24. 11. 2012 20:52

    Těsto zaděláno, zítra se uvidí jak to dopadne... Každopándě by mne zajímalo jaký máte recept na polevu... díky

  • andreyka | 16. 11. 2012 20:12

    ahojky dneska jsem zadělala těsto na perníčky, bylo suché a nešlo zpracovat nevím čím to bylo ale tak jsem tam přidala ještě 50g hery a dopadlo to dobře už se chladí v lednici, doufám že jsou i tak dobré jak vypadá to těsto. <3

  • PAvla | 12. 11. 2012 13:05

    Dobrý den, recept vypadá krásně, takže je letos budu péct, ale zajímalo by mě, jeslti jsou měkké hned po upečení, nebo je dobré je péct pár týdnů dopředu. Děkuji :-)

  • giovicova
    giovicova | 8. 12. 2011 20:56

    Perníčky jsou super :-)) Dva dny jsem jsem si s nima hrála tak přikládám foto ... snad se mi povedly :-))

  • Lucka | 28. 11. 2011 19:14

    Díky moc, jdu na to... ;-)

  • jmuell1 | 28. 11. 2011 12:54

    Děkuji za recept. Rozhodně budu péct zase!

  • jmuell1 | 28. 11. 2011 12:53

    Já tam nasypala celý pytlík a synek si pochutnával takřka z plechu ;-)

  • Lucka | 25. 11. 2011 15:00

    Stejně jako loni Petra, bych se chtěla zeptat, kolik toho perníkového koření - aspoň nějaké rozmezí prosím. díky moc!

  • Magduš | 18. 11. 2011 12:12

    Taky letos poprvé vyzkouším perníčky, chci si je i nazdobit a pověsit na stromeček, aby voněly po celou vánoční dobu! Jenom, aby na stromečku vydržely O:-)

  • Sandra | 3. 11. 2011 20:13

    Tento recept jsem si opsala a letos ho vyzkouším.Moc se těšim a děkuju za recept. :-)

  • pippiva
    pippiva | 14. 12. 2010 11:04

    Letos jsem vyzkousela tento recept,pernicky jsou vyborne,delavam je kazdorocne na stromecek,s testem se dobre pracuje-vubec nelepi. Dokonce je vesele kroupal i muj syn, ktery dosud pernicky odmital. Pridavam i foto stromecku( stromecek v Italii strojime uz 8.12.)

  • Petra | 15. 11. 2010 15:49

    jen se chci zeptat, kolik toho perníkového koření mám dát. Koupila jsem jeden pytlíček, tak nevím, zda celý. díky

  • Moučková Nikola | 10. 11. 2010 17:19

    perníčky nán moooc chutnaly!!!

  • V l a d j e n k a | 7. 12. 2009 15:53

    Perníčky jsem pekla cele dopoledne a musím říct, že dopadly dobře, ale velmi lituji toho, že jsem se nezamyslela nad množstvím, protože pak jsem celý den zdobila. Tento recept je očividně dvojitá dávka a teď mám spooooustu perníčků a nevím co s nimi :) ale recept je moc dobrý, mohu jen doporučit.

  • Kateřina Kuzníková | 20. 11. 2008 16:33

    Mockrát děkuji, že jste uvedla na kolik stupňů se perníčky pečou. Řekla bych, že je to jedna z velice důležitých věcí a téměř nikdo ji neuvádí, mockrát díky K.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Perníčky
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Pošírování Děti Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Jedlá soda Kakao Med Moučkový cukr Perníkové koření Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Obrácené řízky podle tchýně

Obrácené řízky podle tchýně

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Košíčky i pro začátečníky

Košíčky i pro začátečníky

Kuřecí barbeque salát

Kuřecí barbeque salát

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná pečeně s paprikou

Pomazánka z tresčích jater II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Sejkory

Sejkory

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

25
Klasické lečo
Klasické lečo
17
Cibulová polévka
Cibulová polévka
15
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
14
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
14
Trojbarevný koláč naší babičky
Trojbarevný koláč naší…

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Medové perníčky
Medové perníčky
Medové perníčky - rodinný recept
Medové perníčky - rodinný recept
Medové perníčky hned k jídlu
Medové perníčky hned k jídlu
Medové perníčky od babičky
Medové perníčky od babičky
Medové perníkové těsto
Medové perníkové těsto
Medové řezy alá falešný medovník
Medové řezy alá falešný medovník
  • Recepty.cz
  • Medové perníčky III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact