Super se zpracovávalo,i válelo dokonce jsem nepotřebovala ani mouku ,než mi teda začala pomáhat dcerka (2 roky) to byla mouka všude :Djen mi příjdou málo sladké,ale pro malou je to zase lešpí a ozdobím sladkou polevou jinak super! :-)
Pernicky jsem skousela poprvé a jsou perfektni. :-P
Nevím kam se mi koment ztratil..Takže ještě jednou, těsto naprosto bez jediné chyby, nelepí, hezky vláčné. Ani jsem ho nepodsypávala při válení. Neměla jsem prášek do perníku a tak jsem přidala normální prdopeč+perníkové koření-pár lžiček+pár lžiček kakaa, máslo na půl s Herou. Opravdu dokonalé! Dávám za 1. Pekla jsem na 170°C cca 8min a měla jsem z dávky 2,5 plechu. <:-) <:-) <:-)
Musím uznat, že těsto opravdu nemá jedinou chybu. Nelepí se, ani jsem ho nepodsypávala při válení. Z jedné dávky jsem měla 2 a půl plechu. Bohužel jsem neměla prášek do perníku a tak jsem dala obyčejný do pečiva, pár lžiček perníkového koření a tuk Heru na půl s máslem. Ještě jsem přidala pár lžiček kakaa. Pekla jsem na 170°C cca 8min. :-) SUPER!!
Medové perníčky jsou výborné! Dělala jsem po 2 dnech další várku. Všem doporučuji :-) a dávám za 1 díky za recept
Výborné, trošku mi chuťově připomínají vánoční sušenky prodávané v Lidlu nebo švédské perníčky z Ikey.
Perníčky jsme pekli na začátku prosince a na štědrý den se perníčky rychle zblajzly. Perníčky byly vláčné, jemně křupavoučké. S těstem se pracovalo dobře. Dávám 1 :-) ;-)
Poprvé po několika pokusech, co se mnou upečené perníčky dají jíst! 8-) Díky za recept!
cca 10 min
Zdravím všechny, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho je mám péct. Všude v receptech je napsáno na kolik stupňů, ale není tam doba... Můžete mi prosím napsat ;-)
Tak já se taky letos rozhodla péct poprvé perníčky, kvůli malé dcerce :-) chutnaly jí u druhých maminek, tak jsem si řekla, že je to lepší jak jiné mlsání! Jsou opravdu moc dobré, lepší, než jaké jsem kdy jedla, nebo jaké sme pekly doma s maminkou.Já je teda ani nezdobila...jen jsem je ještě potřela vajíčkem, než jsemj je strčila do trouby, aby se trochu leskly.První várka byla snědená za týden, včera jsem napekla druhou a ta už snad do Vánoc vydrží! Hlavní konzument jsem byla samozřejmě já :-D a dcerka.Teď máme rýmu, necítím tu jejich skvělou chuť, tak si musím počkat, až se vyléčím :-P FAKT DOPORUČUJI!!!
Letos budu péct perníčky prvně,tak jsem na to moc zvědavá...při nejhorším to sežere aspoň náš pes :-D
Děkuju za úžasnej recept, perníčky se povedly krásně, jsou výborně křupavé a vůbec né tvrdé :) Napekla jsem jich celou krabici a největší problém je abych je nesnědla sama a hned :)
jsou opravdu vynikající. já jsem tedy měla trochu problém s řidčím lepivým těstem, ale to je asi normálka. jenom jsem přidala kakao, protože jinak by vůbec neměly tu perníkovou barvu a byly by hrozně bledé. jinak to se týče měkkosti, nejsou to ty perníky s povidly, ale křupavé, co se rozplývají na jazyku. nebo aspoň takové je mám já a jsou dokonalé. taky jsem si užila dost se zubolamy...
Já už jsem je zkoušela vloni a byly super. I ti z rodiny, co nemají perníčky v lásce, mi je chválili a dlabali. Letos se k nim opět vracím.
Velice dekuji za recept. Jsou to dokonale pernicky. Bylo to me prvni peceni cukrovi na Vanoce a jsem nadsena. Jsou vytecne, jen nevim, jestli se doziji Vanoc :)
Peču tyto perníčky už třetím rokem. Musím říct, že je to nejlepší recept, jaký jsem kdy vyzkoušela :-)
Pekla jsem je na Vánoce - nezbyl ani jeden a teď dcerka projevila zájem o další :-) - půl plechu už je pryč, perníčky se dělají moc dobře a jsou opravdu hned krásně měkkoučké a hlavně dobroučké, jiné už dělat nebudu, dávám 1**
Vypadá to skvěle, za chvilku jdu péci, jen mne zajímá, jestli mi do Vánoc nestvrdnou.Tedy pokud je ubráním před nájezdy mlsných jazýčků:). Máte někdo zkušenost, jak dlouho vydrží měkké?Děkuju!
pokud je máte po upečení tvrdé, tak jste jem upekla a prakticky usušila,peču na 160 st. a hned jak začnou růžovět, z trouby ven.
Děkuji Zdeně za úžasný nápad a dám perníčky na malý stromeček, mám zaručeno že je nikdo nesezobe. Už jsem je dala i s jablkem do plastové krabice tak uvidím. Zdeni přeji krásné vánoce !!!
Lído, podle mě jste neudělala žádnou chybu. Je to prostě takový recept.Když byly děti malé, také jsem takové perníčky pekla.Byla to záruka,že tvrdé perníky nikdo nebude ožírat ze stromku a tak tam vydržely celé vánoce.Po vánocích jsem perníčky dala do plastové krabice s víkem, dala je do chladna a změkly během několika dní.Takže se jedly až po vánocích.Pokud chcete výborné měkké perníčky zkuste "Perníčky švagrové Evičky".
Pekla jsem už minulý týden a čekám a čekám jestli změknou.Po upečení vypadaly nadějně, ale přesně jak píše Monika , po chvilce ztvrdly. Nevím co jsem udělala špatně.
Pekla jsem přesně podle receptu, ale jsou tvrdé jako všechny ostatní. Měkké vydržely asi 5 minut po vytažení z trouby a do dneška nezměkly.
pochvala potěší, moc děkuji. zkuste dva perníčky / vykrojené kytičky nebo kolečka/ slepit marmeládou, polít čokoládovou polevou a hned doprostřed dát kapku bílé polevy a párátkem udělat hvězdičku. vypadá moc hezky a je to taky moc dobré.
Vynikající. Taky mi všechny zaručeně hned měkké perníčky zvonily o talířek ještě v lednu, ale tyhle jsou fakt hned měkký a hlavně měkký vydrží. Děti mi je tajně chodily ujídat do špajzky a když jsem je chtěla zdobi, tak už zbyl jen symbolický jeden sněhulák, dvě prasátka, asi tři srdíčka a pár chudinek hvězdiček. Musím péct znovu a schovat k sousedům.
výborné...kdbych je neschovala byly by snedené hned po upečení :-))
Letos poprvé peču...jsem zvědavá jak to dopadne, tak mi držte palce.
Dovoľujem si pridať recept na PARDUBICKE PERNíKY:500G kryštálového cukru uvaríme v 250 ml vody.Do 1 kg hladkej múky dáme 2 prášky do perníka, 1 čl sody bikarbony, 160 g medu, 2 vajcia.Potom do toho pridať vychladnutý sirup z cukru. Cesto je dosť riedke, ale necháme to odpočívať do druhého dňa, ono to stuhne. Potom sa vykrajujú a pečú. Upečieme aj zbytky cesta, ktoré potom pomrvíme a spojíme s džemom a trochou rumu. Touto zmesou spájame perníčky vždy dva a máčame ich v čokoládovej poleve. Sú výborné, mäkké, ako pravé pardubické.
Musím paní autorce velmi poděkovat. Už 20 let peču vánoční cukroví a vyzkoušela jsem asi desítku různých receptů se "zaručeně" měkými perníky. Vždy byli jak podrážka a změkli nejdřív koncem ledna. Toto je úpně první recept, který fungoval přesně tak, jak je napsaný. Navíc jsou velmi dobré a aromatické hned. Syn mi je kradl pod rukama ještě skoro horké. Dělala jsem jednu dávku a nezbyl jediný :-)))))) Díky, díky a ještě jednou díky
Souhlasím s Anonymem, zrovna jsem taky hledala ty oblíbené perníčky co jsem pekla před rokem a úspěšně jsem je asi hned na potřetí našla.
Tak se sesel rok s rokem a hledam ty dobre pernicky co jsem vloni delala poprve a ouha koukam ze jsem zne nechala odkaz ze se ozvu,takze jseu super a letos delam zase
prave je delam jelikoz to je popve tak jsem velmi zvedava urcite se jeste ozvu
jsou mooocv dobré,díky za recept
Tak jsem se pěkně od srdce zasmála, když jsem si představila, jak Jitka vraždí tím malým perníčkem - nevím - snad vypíchnutím oka ??
Paní Jano, tak to vám tu vlhkost v kuchyni závidím, já si v paneláku nechat na stole 1/2 hod. perníček, tak s ním můžu zabíjet, jak ztvrdne :-)
Perníčky jsou moc, moc dobré a čím jsou starší, tím lepší. Zjistila jsem, že kdtž je nechám volně ležet na podnosu na stole v kuchyni, jsou postupně nejměkčí, není je zapotřebí zadělávat v krabici.Ani jsem je nenatírala, u nás je máme nejraději "košilaté".
vypadají velmi jednoduše, vyzkoušíme a uvidíme:)