• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Medové perníčky II.
Napište svůj komentář k receptu

Medové perníčky II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové perníčky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g hladká mouka
    • 140
      g moučkový cukr
    • 2
      vejce
    • 2
      lžíce med
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 100
      g hera tekutá
    • 1
      ks prášek do pečiva do perníku

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme těsto, necháme půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Vyválíme tenký plát a vykrajujeme kytičky o průměru 3 cm. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C.
2
Hotové perníčky zdobíme polevou z 1 bílku, 2 lžic citronové šťávy a cca 200 g prosátého moučkového cukru. Ozdobíme půlkou vlašského ořechu a po zaschnutí postříkáme čokoládovou polevou. Perníčky jsou hned měkké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medové perníčky

Medové perníčky

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky hned k jídlu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Annapavml. | 1. 12. 2015 15:47

    Super se zpracovávalo,i válelo dokonce jsem nepotřebovala ani mouku ,než mi teda začala pomáhat dcerka (2 roky) to byla mouka všude :Djen mi příjdou málo sladké,ale pro malou je to zase lešpí a ozdobím sladkou polevou jinak super! :-)

  • Gozmice | 15. 11. 2015 19:21

    delele jsem je letos poprvé a jsou super.DOPORUCUJI

  • lucka | 15. 11. 2015 18:02

    Pernicky jsem skousela poprvé a jsou perfektni. :-P

  • Nikijaho
    Nikijaho | 13. 4. 2014 10:41

    Nevím kam se mi koment ztratil..Takže ještě jednou, těsto naprosto bez jediné chyby, nelepí, hezky vláčné. Ani jsem ho nepodsypávala při válení. Neměla jsem prášek do perníku a tak jsem přidala normální prdopeč+perníkové koření-pár lžiček+pár lžiček kakaa, máslo na půl s Herou. Opravdu dokonalé! Dávám za 1. Pekla jsem na 170°C cca 8min a měla jsem z dávky 2,5 plechu. <:-) <:-) <:-)

  • Nikijaho
    Nikijaho | 13. 4. 2014 10:38

    Musím uznat, že těsto opravdu nemá jedinou chybu. Nelepí se, ani jsem ho nepodsypávala při válení. Z jedné dávky jsem měla 2 a půl plechu. Bohužel jsem neměla prášek do perníku a tak jsem dala obyčejný do pečiva, pár lžiček perníkového koření a tuk Heru na půl s máslem. Ještě jsem přidala pár lžiček kakaa. Pekla jsem na 170°C cca 8min. :-) SUPER!!

  • lenkalvb
    lenkalvb | 18. 12. 2012 12:01

    Medové perníčky jsou výborné! Dělala jsem po 2 dnech další várku. Všem doporučuji :-) a dávám za 1 díky za recept

  • lucajin
    lucajin | 25. 3. 2012 16:52

    Výborné, trošku mi chuťově připomínají vánoční sušenky prodávané v Lidlu nebo švédské perníčky z Ikey.

  • Onara1997 | 9. 1. 2012 17:28

    Perníčky jsme pekli na začátku prosince a na štědrý den se perníčky rychle zblajzly. Perníčky byly vláčné, jemně křupavoučké. S těstem se pracovalo dobře. Dávám 1 :-) ;-)

  • gabba09 | 19. 12. 2011 15:21

    Poprvé po několika pokusech, co se mnou upečené perníčky dají jíst! 8-) Díky za recept!

  • margarethka | 29. 11. 2011 15:55

    cca 10 min

  • Lenka | 7. 11. 2011 13:55

    Zdravím všechny, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho je mám péct. Všude v receptech je napsáno na kolik stupňů, ale není tam doba... Můžete mi prosím napsat ;-)

  • evabelk | 19. 12. 2010 18:42

    Tak já se taky letos rozhodla péct poprvé perníčky, kvůli malé dcerce :-) chutnaly jí u druhých maminek, tak jsem si řekla, že je to lepší jak jiné mlsání! Jsou opravdu moc dobré, lepší, než jaké jsem kdy jedla, nebo jaké sme pekly doma s maminkou.Já je teda ani nezdobila...jen jsem je ještě potřela vajíčkem, než jsemj je strčila do trouby, aby se trochu leskly.První várka byla snědená za týden, včera jsem napekla druhou a ta už snad do Vánoc vydrží! Hlavní konzument jsem byla samozřejmě já :-D a dcerka.Teď máme rýmu, necítím tu jejich skvělou chuť, tak si musím počkat, až se vyléčím :-P FAKT DOPORUČUJI!!!

  • Petra | 12. 12. 2010 16:41

    Letos budu péct perníčky prvně,tak jsem na to moc zvědavá...při nejhorším to sežere aspoň náš pes :-D

  • Lucie Lagronová | 11. 12. 2010 15:46

    Děkuju za úžasnej recept, perníčky se povedly krásně, jsou výborně křupavé a vůbec né tvrdé :) Napekla jsem jich celou krabici a největší problém je abych je nesnědla sama a hned :)

  • Iva.ojoj | 9. 12. 2010 15:27

    jsou opravdu vynikající. já jsem tedy měla trochu problém s řidčím lepivým těstem, ale to je asi normálka. jenom jsem přidala kakao, protože jinak by vůbec neměly tu perníkovou barvu a byly by hrozně bledé. jinak to se týče měkkosti, nejsou to ty perníky s povidly, ale křupavé, co se rozplývají na jazyku. nebo aspoň takové je mám já a jsou dokonalé. taky jsem si užila dost se zubolamy...

  • Markéta Krušinová | 6. 12. 2010 17:52

    Já už jsem je zkoušela vloni a byly super. I ti z rodiny, co nemají perníčky v lásce, mi je chválili a dlabali. Letos se k nim opět vracím.

  • Lucie | 5. 12. 2010 16:56

    Velice dekuji za recept. Jsou to dokonale pernicky. Bylo to me prvni peceni cukrovi na Vanoce a jsem nadsena. Jsou vytecne, jen nevim, jestli se doziji Vanoc :)

  • Veronika Letková | 26. 11. 2010 07:05

    Peču tyto perníčky už třetím rokem. Musím říct, že je to nejlepší recept, jaký jsem kdy vyzkoušela :-)

  • Ilona Regalová | 25. 1. 2009 14:04

    Pekla jsem je na Vánoce - nezbyl ani jeden a teď dcerka projevila zájem o další :-) - půl plechu už je pryč, perníčky se dělají moc dobře a jsou opravdu hned krásně měkkoučké a hlavně dobroučké, jiné už dělat nebudu, dávám 1**

  • Alice Lebedová | 6. 12. 2008 16:21

    Vypadá to skvěle, za chvilku jdu péci, jen mne zajímá, jestli mi do Vánoc nestvrdnou.Tedy pokud je ubráním před nájezdy mlsných jazýčků:). Máte někdo zkušenost, jak dlouho vydrží měkké?Děkuju!

  • Anonym | 27. 12. 2007 11:58

    pokud je máte po upečení tvrdé, tak jste jem upekla a prakticky usušila,peču na 160 st. a hned jak začnou růžovět, z trouby ven.

  • Lída | 19. 12. 2007 12:18

    Děkuji Zdeně za úžasný nápad a dám perníčky na malý stromeček, mám zaručeno že je nikdo nesezobe. Už jsem je dala i s jablkem do plastové krabice tak uvidím. Zdeni přeji krásné vánoce !!!

  • Zdena z JM | 18. 12. 2007 07:31

    Lído, podle mě jste neudělala žádnou chybu. Je to prostě takový recept.Když byly děti malé, také jsem takové perníčky pekla.Byla to záruka,že tvrdé perníky nikdo nebude ožírat ze stromku a tak tam vydržely celé vánoce.Po vánocích jsem perníčky dala do plastové krabice s víkem, dala je do chladna a změkly během několika dní.Takže se jedly až po vánocích.Pokud chcete výborné měkké perníčky zkuste "Perníčky švagrové Evičky".

  • Lída | 17. 12. 2007 21:18

    Pekla jsem už minulý týden a čekám a čekám jestli změknou.Po upečení vypadaly nadějně, ale přesně jak píše Monika , po chvilce ztvrdly. Nevím co jsem udělala špatně.

  • Monika | 17. 12. 2007 13:19

    Pekla jsem přesně podle receptu, ale jsou tvrdé jako všechny ostatní. Měkké vydržely asi 5 minut po vytažení z trouby a do dneška nezměkly.

  • autorka | 17. 12. 2007 09:54

    pochvala potěší, moc děkuji. zkuste dva perníčky / vykrojené kytičky nebo kolečka/ slepit marmeládou, polít čokoládovou polevou a hned doprostřed dát kapku bílé polevy a párátkem udělat hvězdičku. vypadá moc hezky a je to taky moc dobré.

  • Alena F. | 14. 12. 2007 20:08

    Vynikající. Taky mi všechny zaručeně hned měkké perníčky zvonily o talířek ještě v lednu, ale tyhle jsou fakt hned měkký a hlavně měkký vydrží. Děti mi je tajně chodily ujídat do špajzky a když jsem je chtěla zdobi, tak už zbyl jen symbolický jeden sněhulák, dvě prasátka, asi tři srdíčka a pár chudinek hvězdiček. Musím péct znovu a schovat k sousedům.

  • I.P. | 4. 12. 2007 07:11

    výborné...kdbych je neschovala byly by snedené hned po upečení :-))

  • Lucie Koutská | 29. 11. 2007 11:00

    Letos poprvé peču...jsem zvědavá jak to dopadne, tak mi držte palce.

  • Ľuba Vlasatá | 23. 11. 2007 18:45

    Dovoľujem si pridať recept na PARDUBICKE PERNíKY:500G kryštálového cukru uvaríme v 250 ml vody.Do 1 kg hladkej múky dáme 2 prášky do perníka, 1 čl sody bikarbony, 160 g medu, 2 vajcia.Potom do toho pridať vychladnutý sirup z cukru. Cesto je dosť riedke, ale necháme to odpočívať do druhého dňa, ono to stuhne. Potom sa vykrajujú a pečú. Upečieme aj zbytky cesta, ktoré potom pomrvíme a spojíme s džemom a trochou rumu. Touto zmesou spájame perníčky vždy dva a máčame ich v čokoládovej poleve. Sú výborné, mäkké, ako pravé pardubické.

  • marketa06 vysočina | 21. 11. 2007 22:40

    Musím paní autorce velmi poděkovat. Už 20 let peču vánoční cukroví a vyzkoušela jsem asi desítku různých receptů se "zaručeně" měkými perníky. Vždy byli jak podrážka a změkli nejdřív koncem ledna. Toto je úpně první recept, který fungoval přesně tak, jak je napsaný. Navíc jsou velmi dobré a aromatické hned. Syn mi je kradl pod rukama ještě skoro horké. Dělala jsem jednu dávku a nezbyl jediný :-)))))) Díky, díky a ještě jednou díky

  • Hana Konečná | 19. 11. 2007 14:12

    Souhlasím s Anonymem, zrovna jsem taky hledala ty oblíbené perníčky co jsem pekla před rokem a úspěšně jsem je asi hned na potřetí našla.

  • Anonym | 19. 11. 2007 08:31

    Tak se sesel rok s rokem a hledam ty dobre pernicky co jsem vloni delala poprve a ouha koukam ze jsem zne nechala odkaz ze se ozvu,takze jseu super a letos delam zase

  • Anonym | 4. 12. 2006 13:44

    prave je delam jelikoz to je popve tak jsem velmi zvedava urcite se jeste ozvu

  • Božena Vaculková | 19. 11. 2006 02:07

    jsou mooocv dobré,díky za recept

  • Jana z VM | 19. 4. 2006 14:16

    Tak jsem se pěkně od srdce zasmála, když jsem si představila, jak Jitka vraždí tím malým perníčkem - nevím - snad vypíchnutím oka ??

  • Jitka Malinová | 19. 4. 2006 11:13

    Paní Jano, tak to vám tu vlhkost v kuchyni závidím, já si v paneláku nechat na stole 1/2 hod. perníček, tak s ním můžu zabíjet, jak ztvrdne :-)

  • Jana z VM | 19. 4. 2006 10:25

    Perníčky jsou moc, moc dobré a čím jsou starší, tím lepší. Zjistila jsem, že kdtž je nechám volně ležet na podnosu na stole v kuchyni, jsou postupně nejměkčí, není je zapotřebí zadělávat v krabici.Ani jsem je nenatírala, u nás je máme nejraději "košilaté".

  • Věra | 9. 12. 2005 10:10

    vypadají velmi jednoduše, vyzkoušíme a uvidíme:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Jedlá soda Med Moučkový cukr Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný hermelín

Plněný hermelín

Plněný květák mletým masem

Plněný květák mletým masem

Tiramisu s banánem

Tiramisu s banánem

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou…

Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Jablečný koláč s tvarohem

Jablečný koláč s tvarohem

Jablečník bez vajec - jablečný koláč (buchta)

Jablečník bez vajec - jablečný koláč …

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Salát z buřtů

Salát z buřtů

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

111
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
104
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
78
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
64
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
49
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz „Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

„Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Medové perníčky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact