• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Medové perníčky II.
Napište svůj komentář k receptu

Medové perníčky II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové perníčky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g hladká mouka
    • 140
      g moučkový cukr
    • 2
      vejce
    • 2
      lžíce med
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 100
      g hera tekutá
    • 1
      ks prášek do pečiva do perníku

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme těsto, necháme půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Vyválíme tenký plát a vykrajujeme kytičky o průměru 3 cm. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C.
2
Hotové perníčky zdobíme polevou z 1 bílku, 2 lžic citronové šťávy a cca 200 g prosátého moučkového cukru. Ozdobíme půlkou vlašského ořechu a po zaschnutí postříkáme čokoládovou polevou. Perníčky jsou hned měkké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medové perníčky

Medové perníčky

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky hned k jídlu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Annapavml. | 1. 12. 2015 15:47

    Super se zpracovávalo,i válelo dokonce jsem nepotřebovala ani mouku ,než mi teda začala pomáhat dcerka (2 roky) to byla mouka všude :Djen mi příjdou málo sladké,ale pro malou je to zase lešpí a ozdobím sladkou polevou jinak super! :-)

  • Gozmice | 15. 11. 2015 19:21

    delele jsem je letos poprvé a jsou super.DOPORUCUJI

  • lucka | 15. 11. 2015 18:02

    Pernicky jsem skousela poprvé a jsou perfektni. :-P

  • Nikijaho
    Nikijaho | 13. 4. 2014 10:41

    Nevím kam se mi koment ztratil..Takže ještě jednou, těsto naprosto bez jediné chyby, nelepí, hezky vláčné. Ani jsem ho nepodsypávala při válení. Neměla jsem prášek do perníku a tak jsem přidala normální prdopeč+perníkové koření-pár lžiček+pár lžiček kakaa, máslo na půl s Herou. Opravdu dokonalé! Dávám za 1. Pekla jsem na 170°C cca 8min a měla jsem z dávky 2,5 plechu. <:-) <:-) <:-)

  • Nikijaho
    Nikijaho | 13. 4. 2014 10:38

    Musím uznat, že těsto opravdu nemá jedinou chybu. Nelepí se, ani jsem ho nepodsypávala při válení. Z jedné dávky jsem měla 2 a půl plechu. Bohužel jsem neměla prášek do perníku a tak jsem dala obyčejný do pečiva, pár lžiček perníkového koření a tuk Heru na půl s máslem. Ještě jsem přidala pár lžiček kakaa. Pekla jsem na 170°C cca 8min. :-) SUPER!!

  • lenkalvb
    lenkalvb | 18. 12. 2012 12:01

    Medové perníčky jsou výborné! Dělala jsem po 2 dnech další várku. Všem doporučuji :-) a dávám za 1 díky za recept

  • lucajin
    lucajin | 25. 3. 2012 16:52

    Výborné, trošku mi chuťově připomínají vánoční sušenky prodávané v Lidlu nebo švédské perníčky z Ikey.

  • Onara1997 | 9. 1. 2012 17:28

    Perníčky jsme pekli na začátku prosince a na štědrý den se perníčky rychle zblajzly. Perníčky byly vláčné, jemně křupavoučké. S těstem se pracovalo dobře. Dávám 1 :-) ;-)

  • gabba09 | 19. 12. 2011 15:21

    Poprvé po několika pokusech, co se mnou upečené perníčky dají jíst! 8-) Díky za recept!

  • margarethka | 29. 11. 2011 15:55

    cca 10 min

  • Lenka | 7. 11. 2011 13:55

    Zdravím všechny, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho je mám péct. Všude v receptech je napsáno na kolik stupňů, ale není tam doba... Můžete mi prosím napsat ;-)

  • evabelk | 19. 12. 2010 18:42

    Tak já se taky letos rozhodla péct poprvé perníčky, kvůli malé dcerce :-) chutnaly jí u druhých maminek, tak jsem si řekla, že je to lepší jak jiné mlsání! Jsou opravdu moc dobré, lepší, než jaké jsem kdy jedla, nebo jaké sme pekly doma s maminkou.Já je teda ani nezdobila...jen jsem je ještě potřela vajíčkem, než jsemj je strčila do trouby, aby se trochu leskly.První várka byla snědená za týden, včera jsem napekla druhou a ta už snad do Vánoc vydrží! Hlavní konzument jsem byla samozřejmě já :-D a dcerka.Teď máme rýmu, necítím tu jejich skvělou chuť, tak si musím počkat, až se vyléčím :-P FAKT DOPORUČUJI!!!

  • Petra | 12. 12. 2010 16:41

    Letos budu péct perníčky prvně,tak jsem na to moc zvědavá...při nejhorším to sežere aspoň náš pes :-D

  • Lucie Lagronová | 11. 12. 2010 15:46

    Děkuju za úžasnej recept, perníčky se povedly krásně, jsou výborně křupavé a vůbec né tvrdé :) Napekla jsem jich celou krabici a největší problém je abych je nesnědla sama a hned :)

  • Iva.ojoj | 9. 12. 2010 15:27

    jsou opravdu vynikající. já jsem tedy měla trochu problém s řidčím lepivým těstem, ale to je asi normálka. jenom jsem přidala kakao, protože jinak by vůbec neměly tu perníkovou barvu a byly by hrozně bledé. jinak to se týče měkkosti, nejsou to ty perníky s povidly, ale křupavé, co se rozplývají na jazyku. nebo aspoň takové je mám já a jsou dokonalé. taky jsem si užila dost se zubolamy...

  • Markéta Krušinová | 6. 12. 2010 17:52

    Já už jsem je zkoušela vloni a byly super. I ti z rodiny, co nemají perníčky v lásce, mi je chválili a dlabali. Letos se k nim opět vracím.

  • Lucie | 5. 12. 2010 16:56

    Velice dekuji za recept. Jsou to dokonale pernicky. Bylo to me prvni peceni cukrovi na Vanoce a jsem nadsena. Jsou vytecne, jen nevim, jestli se doziji Vanoc :)

  • Veronika Letková | 26. 11. 2010 07:05

    Peču tyto perníčky už třetím rokem. Musím říct, že je to nejlepší recept, jaký jsem kdy vyzkoušela :-)

  • Ilona Regalová | 25. 1. 2009 14:04

    Pekla jsem je na Vánoce - nezbyl ani jeden a teď dcerka projevila zájem o další :-) - půl plechu už je pryč, perníčky se dělají moc dobře a jsou opravdu hned krásně měkkoučké a hlavně dobroučké, jiné už dělat nebudu, dávám 1**

  • Alice Lebedová | 6. 12. 2008 16:21

    Vypadá to skvěle, za chvilku jdu péci, jen mne zajímá, jestli mi do Vánoc nestvrdnou.Tedy pokud je ubráním před nájezdy mlsných jazýčků:). Máte někdo zkušenost, jak dlouho vydrží měkké?Děkuju!

  • Anonym | 27. 12. 2007 11:58

    pokud je máte po upečení tvrdé, tak jste jem upekla a prakticky usušila,peču na 160 st. a hned jak začnou růžovět, z trouby ven.

  • Lída | 19. 12. 2007 12:18

    Děkuji Zdeně za úžasný nápad a dám perníčky na malý stromeček, mám zaručeno že je nikdo nesezobe. Už jsem je dala i s jablkem do plastové krabice tak uvidím. Zdeni přeji krásné vánoce !!!

  • Zdena z JM | 18. 12. 2007 07:31

    Lído, podle mě jste neudělala žádnou chybu. Je to prostě takový recept.Když byly děti malé, také jsem takové perníčky pekla.Byla to záruka,že tvrdé perníky nikdo nebude ožírat ze stromku a tak tam vydržely celé vánoce.Po vánocích jsem perníčky dala do plastové krabice s víkem, dala je do chladna a změkly během několika dní.Takže se jedly až po vánocích.Pokud chcete výborné měkké perníčky zkuste "Perníčky švagrové Evičky".

  • Lída | 17. 12. 2007 21:18

    Pekla jsem už minulý týden a čekám a čekám jestli změknou.Po upečení vypadaly nadějně, ale přesně jak píše Monika , po chvilce ztvrdly. Nevím co jsem udělala špatně.

  • Monika | 17. 12. 2007 13:19

    Pekla jsem přesně podle receptu, ale jsou tvrdé jako všechny ostatní. Měkké vydržely asi 5 minut po vytažení z trouby a do dneška nezměkly.

  • autorka | 17. 12. 2007 09:54

    pochvala potěší, moc děkuji. zkuste dva perníčky / vykrojené kytičky nebo kolečka/ slepit marmeládou, polít čokoládovou polevou a hned doprostřed dát kapku bílé polevy a párátkem udělat hvězdičku. vypadá moc hezky a je to taky moc dobré.

  • Alena F. | 14. 12. 2007 20:08

    Vynikající. Taky mi všechny zaručeně hned měkké perníčky zvonily o talířek ještě v lednu, ale tyhle jsou fakt hned měkký a hlavně měkký vydrží. Děti mi je tajně chodily ujídat do špajzky a když jsem je chtěla zdobi, tak už zbyl jen symbolický jeden sněhulák, dvě prasátka, asi tři srdíčka a pár chudinek hvězdiček. Musím péct znovu a schovat k sousedům.

  • I.P. | 4. 12. 2007 07:11

    výborné...kdbych je neschovala byly by snedené hned po upečení :-))

  • Lucie Koutská | 29. 11. 2007 11:00

    Letos poprvé peču...jsem zvědavá jak to dopadne, tak mi držte palce.

  • Ľuba Vlasatá | 23. 11. 2007 18:45

    Dovoľujem si pridať recept na PARDUBICKE PERNíKY:500G kryštálového cukru uvaríme v 250 ml vody.Do 1 kg hladkej múky dáme 2 prášky do perníka, 1 čl sody bikarbony, 160 g medu, 2 vajcia.Potom do toho pridať vychladnutý sirup z cukru. Cesto je dosť riedke, ale necháme to odpočívať do druhého dňa, ono to stuhne. Potom sa vykrajujú a pečú. Upečieme aj zbytky cesta, ktoré potom pomrvíme a spojíme s džemom a trochou rumu. Touto zmesou spájame perníčky vždy dva a máčame ich v čokoládovej poleve. Sú výborné, mäkké, ako pravé pardubické.

  • marketa06 vysočina | 21. 11. 2007 22:40

    Musím paní autorce velmi poděkovat. Už 20 let peču vánoční cukroví a vyzkoušela jsem asi desítku různých receptů se "zaručeně" měkými perníky. Vždy byli jak podrážka a změkli nejdřív koncem ledna. Toto je úpně první recept, který fungoval přesně tak, jak je napsaný. Navíc jsou velmi dobré a aromatické hned. Syn mi je kradl pod rukama ještě skoro horké. Dělala jsem jednu dávku a nezbyl jediný :-)))))) Díky, díky a ještě jednou díky

  • Hana Konečná | 19. 11. 2007 14:12

    Souhlasím s Anonymem, zrovna jsem taky hledala ty oblíbené perníčky co jsem pekla před rokem a úspěšně jsem je asi hned na potřetí našla.

  • Anonym | 19. 11. 2007 08:31

    Tak se sesel rok s rokem a hledam ty dobre pernicky co jsem vloni delala poprve a ouha koukam ze jsem zne nechala odkaz ze se ozvu,takze jseu super a letos delam zase

  • Anonym | 4. 12. 2006 13:44

    prave je delam jelikoz to je popve tak jsem velmi zvedava urcite se jeste ozvu

  • Božena Vaculková | 19. 11. 2006 02:07

    jsou mooocv dobré,díky za recept

  • Jana z VM | 19. 4. 2006 14:16

    Tak jsem se pěkně od srdce zasmála, když jsem si představila, jak Jitka vraždí tím malým perníčkem - nevím - snad vypíchnutím oka ??

  • Jitka Malinová | 19. 4. 2006 11:13

    Paní Jano, tak to vám tu vlhkost v kuchyni závidím, já si v paneláku nechat na stole 1/2 hod. perníček, tak s ním můžu zabíjet, jak ztvrdne :-)

  • Jana z VM | 19. 4. 2006 10:25

    Perníčky jsou moc, moc dobré a čím jsou starší, tím lepší. Zjistila jsem, že kdtž je nechám volně ležet na podnosu na stole v kuchyni, jsou postupně nejměkčí, není je zapotřebí zadělávat v krabici.Ani jsem je nenatírala, u nás je máme nejraději "košilaté".

  • Věra | 9. 12. 2005 10:10

    vypadají velmi jednoduše, vyzkoušíme a uvidíme:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Jedlá soda Med Moučkový cukr Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulový koláč se slaninou

Cibulový koláč se slaninou

Česnekové kapsy

Česnekové kapsy

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Milánské špagety ala zuzanka

Milánské špagety ala zuzanka

Dort s ovocem a želatinou

Dort s ovocem a želatinou

Krémová polévka z topinambur

Krémová polévka z topinambur

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Ostružinový dezert

Ostružinový dezert

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

74
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
61
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
53
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
36
Baby kuřata s medvědím česnekem a citronem
Baby kuřata s medvědím…
34
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Zemřel Jiří Bartoška (†78): Smutnění Marka Ebena! Naposledy jsme spolu mluvili před týdnem!

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Smutnění Marka Ebena! Naposledy jsme spolu mluvili před týdnem!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

  • Recepty.cz
  • Medové perníčky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact