Příprava medových perníčků přináší nejen sladkou vůni medu a koření, která se line celým domem, ale i skvělou příležitost na chvíle strávené společně při pečení a zdobení. Zkuste je upéct podle našeho receptu!
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto. Nemusí se dávat do lednice rozležet, můžem hned vyválet na asi 0,5 cm tlustý plát a vykrajovat tvary.
Recept ve videu není stejný jako ten v textu. Podle textu to vychází hrozně suché, nedá se z toho ani uvádět těsto. S tím paní foodblogerce děláte jen ostudu.
Daniela
|19. 12. 2016 21:28
Nejlepší perníčky, které jsem kdy pekla. Předtím byly mé perníčky tvrdé, vyzkoušela jsem řadu receptů, dávala je do chladna, do tepla, s jablkem a stejně nic nepomohlo. A teď? Faktj sme spokojená a děkuji, že jsem našla ten správný recept <3
kristýna
|19. 12. 2016 16:38
Mám je tvrdé :-( myslíte že změknou ještě? :-( Když jsem je vyndala tak ještě měkké mi připadali, ale ted jsou hodně tvrdé, dělala jsem je v troubě přesně 10minut na 170 a podle receptu
perfektní zvládla jsem to, jsou výborné...neměla jsem tolik medu tak jsem to dolila mlékem...a nic jsem tím nezkazila doporučuji a dávám za jedna dnes jdu péci znovu
dagmar M.
|15. 12. 2012 09:52
Super!Minuli rok sem delala jine,ale tyhle sou suprove!Doporucuji!Nejlepsi! :-*
Perníčky jsou chuťově moc dobré. Pekla jsem je z bezlepkové mouky Jizerky a těsto bylo hodně sypké. Musela jsem přidat žloutek, trochu másla a mléka, ale přikládám to chybějícímu lepku, ne receptu.
Vřele doporučuju, dávám 1. ;-)
Moc děkuji za recept.Perníčky jsou opravdu výborné, hned k snědku. Však taky první várka se nedožila Vánoc ;-) Teď jdu na další dvě várky.Jen jsem také přidala více lžic mléka.
Vynikající když se vyndají z trouby opravdu hned po těch 10 minutách jsou měkké, já některé nechala v troubě i dýl, sice jsou tvrdší, ale mají hezkou barvičku Hodnotím 1 opravdu moc dobré
Eufrozina
|30. 11. 2010 16:00
Perníčky se povedly, recept je docela zvládnutelný i pro antitalenty mého kalibru, doporučuji :-)
Moje (naše) první pečení perníčků díky tomuto receptu dopadlo na 1*. Protože jsem použila celozrnnou bio jemně mletou pšeničnou mouku bylo potřeba přidat cca 2 lžíce medu, 5 lžic mléka a 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto se pak velmi dobře zadělávalo, vůbec nemuselo ležet a krásně se vykrajovalo (zvládli moji pětlietí synové). Chválím, děkuji a dávám 1.
Ida Juřicová
|3. 12. 2009 09:57
Těsto bylo dobré, jen jsem přidala o trošku více mléka než je v receptu(asi 10 lžic). Včera jsem pekla a perníčky jsou moc pěkné, teď čekají v krabici na zítřejší zdobení :-)
Martina Zbranková
|5. 12. 2008 21:31
Děkuji za super recept.Vše se mi povedlo a perníčky jsou opravdu hned měkké.Perníčky peču poprvé,ale s tímto receptem určitě ne naposledy.Dávám 1*.
martina ptáčková
|22. 3. 2008 15:58
DĚKUJI ZA RADU.POVEDLI SE A MOJI KLUCI JE SLUPLI NA POSEZENÍ.DÁVÁM ZA 1.
Jarka O.
|22. 3. 2008 09:44
My jsme měly s dcerami těsto zase pořád hodně sypké, přidávaly jsme mléko. Ale perníčky jsou pěkné, měkké, dobré, posíláme 1:-)
Anonym
|21. 3. 2008 10:48
Každá mouka váže vodu jinak, když se lepí, přidejte trochu mouky.
Martina
|20. 3. 2008 14:43
Mě se těsto dost lepí,neudělala jsem něco špatně?Peču je poprvé.
Anonym
|11. 3. 2008 06:27
Perníčky podle tohoto receptu peču několik let,potvrzuji, že jsou velmi dobré a hned se dají jíst.Dávám za 1.