• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Medové perníčky bez tuku
Napište svůj komentář k receptu

Medové perníčky bez tuku

autor: zolajs
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové perníčky bez tuku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka
    • 400
      g moučkový cukr
    • 400
      g med
    • 4
      ks vejce středně velká
    • 2
      lžička jedlá soda
    • 3
      lžíce perníkové koření
  • Na polevu
    • moučkový cukr
    • 1
      ks bílek
    • 2
      lžička solamyl (bramborový škrob) 1-2
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Ze všech ingrediencí zpracujeme těsto (pokud nedrží celistvost přidáme trochu mléka). Vložíme do skleněné nádoby a necháme v ledničce odležet 1 den. Těsto rozválíme na 2-3 cm a vykrajujeme tvary pomocí vykrajovátek. Pracujeme zásadně se studeným těstem, proto vždy jen odebereme část těsta a zbytek necháme v ledničce. Vykrojené tvary pokládáme na plech na pečivový papír. Pečeme do růžova při teplotě asi 230 °C jen 2-5 minut!
2
Ihned po vytažení potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vychládlé perníčky zdobíme citrónovou polevou.
3
Do bílku zamícháme solamyl a citrónovou šťávu. Přimícháváme cukr tak dlouho, až je poleva hustá. Polevu dáme do zdobícího sáčku nebo do mikroténového sáčku s ustřiženou špičkou. Pokud se poleva na perníčcích roztéká přidáme cukr. Pokud je moc hustá, přidáme citrónovou šťávu.
4
Tyto perníčky jsou velice chutné, netvrdnou. Uchovávám je v uzavřené nádobě v chladnu. Jsou pěknou ozdobou na Vánoční i Velikonoční stůl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí hranolky bez tuku

Domácí hranolky bez tuku

Jablkové rychlořezy bez tuku

Jablkové rychlořezy bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 20. 12. 2012 22:08

    Opravdu výborné, doporučuji!

  • Julie | 1. 12. 2010 11:32

    Právě jsem uplácala těsto a přijde mi strašně lepivé.. Je to normální? Myslíte, že když ho nechám déle v ledničce, tak z něj půjdou vyrobit perníčky? Nikdy jsem těsto s medem nedělala.. :-[

  • Pavlinka D | 2. 12. 2007 20:14

    Dnes jsem je upekla, jsou moc dobré, snad budou dobré i o Vánocích, až se uleží, (pokud je teda do té doby nesním:-) )

  • Jolana Papoušková | 21. 10. 2007 20:51

    Děkuji, Lenko, za upozornění. 2-3 cm by bylo opravdu hodně :-) Těsto je třeba rozválet na asi 0,5 cm tlustou placku :-)

  • Lenka | 2. 4. 2007 14:10

    Jolano, nemám zkušenost s tak krátkým pečením, ale chybu budete mít asi v tloušťce rozváleného těsta: 2-3 cm je určitě překlep :-)

  • Eva Č. | 14. 3. 2007 10:34

    Děkuji, Vaše perníčky zkusím :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Hladká mouka Jedlá soda Med Moučkový cukr Perníkové koření Solamyl (bramborový škrob) Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kremrole se šlehačkou

Kremrole se šlehačkou

Lehký salát

Lehký salát

Domácí paštika

Domácí paštika

Piškotový kakaový dort

Piškotový kakaový dort

Banánky I

Banánky I

Kanadský králík

Kanadský králík

Živánská

Živánská

"Pěnové" koláčky z listového těsta

"Pěnové" koláčky z listového těsta

Kuře v solné krustě

Kuře v solné krustě

Doporučujeme

30 minut
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

96
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
66
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
53
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
44
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
42
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Habera (63) s Peštovou (53) na akci: Napětí mezi partnery!

Habera (63) s Peštovou (53) na akci: Napětí mezi partnery!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

  • Recepty.cz
  • Medové perníčky bez tuku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact