Utřeme vejce s cukrem, přidáme nahřátý med a tuk. Mouku smícháme se sodou a kořením a vmícháme k první hmotě. Vypracujeme tuhé těsto a necháme v lednici 2 dny odležet. Vyválíme plát asi 4 mm silný a vykrajujeme různé tvary. Než dáme do trouby potřeme perníky vlažnou vodou. Po upečení potřeme rozšlehaným vejcem s trochou mléka.
dobry ale my sme to kratily dvema protoze jinak bysme to mely na rok
karla
|6. 12. 2014 14:18
jo ale musely sme mnozstvi vykratit 2ma protoze by sme to jinak meli az do pristiho roku :-)
Jarka
|23. 12. 2013 19:49
Našla jsem tuto radu a zařídím se podle ní: Medové vánoční perníčky pečeme na 165 °C cca 11 minut.
Iveta
|24. 10. 2011 13:17
Na kolik stupňů pečete a jak dlouho? Děkuji za informaci :-)
Barča
|2. 12. 2010 12:41
Tak, zatím jsem jen udělala těsto. Jsem kuchař začátečník, takže to bylo pečení s babičkou na telefonu, ale těsto je vynikající! Až upeču povím víc :-)
Markéta
|1. 12. 2010 11:37
Recept jsem vyzkoušela, je výborný, nadýchané tak akorát, poměrně vláčné, doporučuji Markéta
Eva
|22. 11. 2010 08:48
Taky se vám stalo, že se vám perníčky při pečení roztáhly a ztratily tvar? Nevíte, čím to je, jak tomu zabránit?
misi
|19. 11. 2010 14:30
testo na pernicky se delalo v pohode akorat jsem tam malem zapomela dat koreni do perniku ale nastesti sjem si to uvedomila ted me lezi testo v lednici a vecer se pustim do peceni vetsinous taci jen par hodin ulezet babicka i mamka to nechali hodinku 2 a taky dobry mozna zalezi na receptu tak uvidim pak dam vedet
Janina Dvořáková
|10. 12. 2009 20:48
Perníčky jsem dnes upekla (po jednom dni odležení těsta - většinou stačí těch 24 hodin) a z té vůně co se linula z trouby jsem nadšená. Těsto (i když ztuha) se zpracovávalo velmi dobře. Doufám, že se teď do vánoc stačí rozležet.
Lucka H.
|2. 12. 2008 11:24
Perníčky jsem úspěšně upekla, jen těsto se mi po uležení na vále trhalo, musela jsem válet a vykrajovat po menších kusech, což trochu zdržovalo. Teď jsem jeden perníček upečený před dvěma týdny ochutnala a je opravdu měkký a to mě tak nadchlo, že jsem hned běžela napsat komentář
Monika Martynková
|16. 12. 2007 14:57
V receptu je napsano tuhé těsto, ale mě se moc tuhé nezdá, čím to? Mám něco špatně, dělala jsem to jen z poloviční dávky a dala dvě malá vajíčka, mám přidat mouku?
Irena *
|10. 12. 2007 18:30
Paní Kateřino, chleba se dává do krabice s cukrovím, které chcete vysušit, protože chléb nasává vlhkost, v případě, že chceme perníčky nechat změknout dáme do krabice rozkrojené jablíčko, nebo strídáme teplotu, byt-balkon-byt, balkon... Tuhle radu jsem dnes slyšela od cukrářů ve Snídani s Novou.
Hela -
|5. 12. 2007 15:45
Opravdu to je koření do perníku. Různí výrobci si to různě pojmenovávají. Určitě to seženete u koření. Můžete použít i Sladké pečení nebo Svařené víno (Avokádo) nebo Ovocný chlebíček (Kotányi) ale přímo koření na perníčky je nejlepší
Máří
|5. 12. 2007 15:43
Koření do perníku nebo Perníkové koření najdete v obchodech mezi kořením. Obsahuje jenom koření, žádné kypřící látky. Nebo si ho můžete namíchat a semlít sama podle chuti. Hlavní součástí je skořice a hřebíček, badyán, zázvor, fenykl, anýz, nové koření,koriandr, citronová a pomerančová kůra,...
Martina Kettnerová
|5. 12. 2007 14:49
Dobrý den, ráda bych se zeptala co si mám představit pod pojmem "koření do perníku"? Je to nějaké zvláštní koření přímo na perníčky? Kde ho zakoupím? Znám pouze kypřící prášek do perníku a ten to asi není co? :-)) Díky moc za odpověd.
Di
|26. 11. 2007 21:24
Soda je vlastně neco jako prášek do pečiva. Snad by to šlo nahradit. Ale není problém ji koupit, je to jen malé balení.
Romule
|26. 11. 2007 20:33
je nutná ta soda? Chtěla bych udělat dneska těsto, ale tu jedinou nemám,tak jestli tam chybí hodně. Ale když se dívám do všech možných receptů na perníčky, tak tam soda je pořád, tak asi bude nezbytná....nevíte??? Díky
Ïvana
|24. 11. 2006 15:04
aby perníčky zvlhly,je dobré dát do krabice jablíčko.. natahnou z něj vlhkost i vůni...
Katerina Jelinkova
|9. 2. 2006 05:10
Pernicky jsou moc dobre,ale hrozne suche a tvrde.NEdavno jsem ale dostala radu,pernicky zavrit do krabice s nalamanym toastovym chlebema nechat tak 2 dny.Take do receptu pridavam horke kakao,pernicky jsou pak vice tmavsi.
Jana C.
|27. 11. 2005 08:15
Ja je delam uz dlouho,a mam vyzkouseno,ze je muzete udelat jiz mesic pred vanocemi.Ja mam ale nevyhodu,ze je musim pred detmi hlidat,aby mi je nesnedly.Takze uz je mam 3dny upecene,a budu je v nejblizsi dobe zdobit.Hezky se prolezi a zmeknou.
Jarka Němcová
|4. 10. 2005 16:41
Jak dlouho před vánocemi se musí péct, aby se dostatečně rozležely?