• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Medové perníčky
Napište svůj komentář k receptu

Medové perníčky

autor: miroslavaJ
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 27
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové perníčky
Medové perníčky
Medové perníčky
Medové perníčky
Medové perníčky
Medové perníčky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
  • Těsto
    • 640
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 65
      g hera
    • 4
      lžíce med
    • 2
      lžička perníkové koření
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 230
      g cukr
  • Citronová poleva
    • 250
      g moučkový cukr
    • 1
      ks bílek
    • 2
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Utřeme vejce s cukrem, přidáme nahřátý med a tuk. Mouku smícháme se sodou a kořením a vmícháme k první hmotě. Vypracujeme tuhé těsto a necháme v lednici 2 dny odležet. Vyválíme plát asi 4 mm silný a vykrajujeme různé tvary. Než dáme do trouby potřeme perníky vlažnou vodou. Po upečení potřeme rozšlehaným vejcem s trochou mléka.

RADA: Jak péct a vařit bez váhy

2
Zdobíme citrónovou polevou: bílek, cukru a citrónovou šťávu ušleháme. Naplníme zdobící sáček a použíjeme fantazii.

RADA: Jak upéct měkké perníčky?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Paja a Baja | 11. 12. 2016 16:48

    Recept bzl výborný a perníčky se povedly........my jsme naopak množství násobili dvěma- perníčků není nikdy dost :-))

  • aeiou | 6. 12. 2014 14:24

    dobry ale my sme to kratily dvema protoze jinak bysme to mely na rok

  • aeiou | 6. 12. 2014 14:24

    dobry ale my sme to kratily dvema protoze jinak bysme to mely na rok

  • aeiou | 6. 12. 2014 14:24

    dobry ale my sme to kratily dvema protoze jinak bysme to mely na rok

  • aeiou | 6. 12. 2014 14:24

    dobry ale my sme to kratily dvema protoze jinak bysme to mely na rok

  • aeiou | 6. 12. 2014 14:24

    dobry ale my sme to kratily dvema protoze jinak bysme to mely na rok

  • aeiou | 6. 12. 2014 14:24

    dobry ale my sme to kratily dvema protoze jinak bysme to mely na rok

  • karla | 6. 12. 2014 14:18

    jo ale musely sme mnozstvi vykratit 2ma protoze by sme to jinak meli az do pristiho roku :-)

  • Jarka | 23. 12. 2013 19:49

    Našla jsem tuto radu a zařídím se podle ní: Medové vánoční perníčky pečeme na 165 °C cca 11 minut.

  • Iveta | 24. 10. 2011 13:17

    Na kolik stupňů pečete a jak dlouho? Děkuji za informaci :-)

  • Barča | 2. 12. 2010 12:41

    Tak, zatím jsem jen udělala těsto. Jsem kuchař začátečník, takže to bylo pečení s babičkou na telefonu, ale těsto je vynikající! Až upeču povím víc :-)

  • Markéta | 1. 12. 2010 11:37

    Recept jsem vyzkoušela, je výborný, nadýchané tak akorát, poměrně vláčné, doporučuji Markéta

  • Eva | 22. 11. 2010 08:48

    Taky se vám stalo, že se vám perníčky při pečení roztáhly a ztratily tvar? Nevíte, čím to je, jak tomu zabránit?

  • misi | 19. 11. 2010 14:30

    testo na pernicky se delalo v pohode akorat jsem tam malem zapomela dat koreni do perniku ale nastesti sjem si to uvedomila ted me lezi testo v lednici a vecer se pustim do peceni vetsinous taci jen par hodin ulezet babicka i mamka to nechali hodinku 2 a taky dobry mozna zalezi na receptu tak uvidim pak dam vedet

  • Janina Dvořáková | 10. 12. 2009 20:48

    Perníčky jsem dnes upekla (po jednom dni odležení těsta - většinou stačí těch 24 hodin) a z té vůně co se linula z trouby jsem nadšená. Těsto (i když ztuha) se zpracovávalo velmi dobře. Doufám, že se teď do vánoc stačí rozležet.

  • Lucka H. | 2. 12. 2008 11:24

    Perníčky jsem úspěšně upekla, jen těsto se mi po uležení na vále trhalo, musela jsem válet a vykrajovat po menších kusech, což trochu zdržovalo. Teď jsem jeden perníček upečený před dvěma týdny ochutnala a je opravdu měkký a to mě tak nadchlo, že jsem hned běžela napsat komentář :)

  • Monika Martynková | 16. 12. 2007 14:57

    V receptu je napsano tuhé těsto, ale mě se moc tuhé nezdá, čím to? Mám něco špatně, dělala jsem to jen z poloviční dávky a dala dvě malá vajíčka, mám přidat mouku?

  • Irena * | 10. 12. 2007 18:30

    Paní Kateřino, chleba se dává do krabice s cukrovím, které chcete vysušit, protože chléb nasává vlhkost, v případě, že chceme perníčky nechat změknout dáme do krabice rozkrojené jablíčko, nebo strídáme teplotu, byt-balkon-byt, balkon... Tuhle radu jsem dnes slyšela od cukrářů ve Snídani s Novou.

  • Hela - | 5. 12. 2007 15:45

    Opravdu to je koření do perníku. Různí výrobci si to různě pojmenovávají. Určitě to seženete u koření. Můžete použít i Sladké pečení nebo Svařené víno (Avokádo) nebo Ovocný chlebíček (Kotányi) ale přímo koření na perníčky je nejlepší

  • Máří | 5. 12. 2007 15:43

    Koření do perníku nebo Perníkové koření najdete v obchodech mezi kořením. Obsahuje jenom koření, žádné kypřící látky. Nebo si ho můžete namíchat a semlít sama podle chuti. Hlavní součástí je skořice a hřebíček, badyán, zázvor, fenykl, anýz, nové koření,koriandr, citronová a pomerančová kůra,...

  • Martina Kettnerová | 5. 12. 2007 14:49

    Dobrý den, ráda bych se zeptala co si mám představit pod pojmem "koření do perníku"? Je to nějaké zvláštní koření přímo na perníčky? Kde ho zakoupím? Znám pouze kypřící prášek do perníku a ten to asi není co? :-)) Díky moc za odpověd.

  • Di | 26. 11. 2007 21:24

    Soda je vlastně neco jako prášek do pečiva. Snad by to šlo nahradit. Ale není problém ji koupit, je to jen malé balení.

  • Romule | 26. 11. 2007 20:33

    je nutná ta soda? Chtěla bych udělat dneska těsto, ale tu jedinou nemám,tak jestli tam chybí hodně. Ale když se dívám do všech možných receptů na perníčky, tak tam soda je pořád, tak asi bude nezbytná....nevíte??? Díky

  • Ïvana | 24. 11. 2006 15:04

    aby perníčky zvlhly,je dobré dát do krabice jablíčko.. natahnou z něj vlhkost i vůni...

  • Katerina Jelinkova | 9. 2. 2006 05:10

    Pernicky jsou moc dobre,ale hrozne suche a tvrde.NEdavno jsem ale dostala radu,pernicky zavrit do krabice s nalamanym toastovym chlebema nechat tak 2 dny.Take do receptu pridavam horke kakao,pernicky jsou pak vice tmavsi.

  • Jana C. | 27. 11. 2005 08:15

    Ja je delam uz dlouho,a mam vyzkouseno,ze je muzete udelat jiz mesic pred vanocemi.Ja mam ale nevyhodu,ze je musim pred detmi hlidat,aby mi je nesnedly.Takze uz je mam 3dny upecene,a budu je v nejblizsi dobe zdobit.Hezky se prolezi a zmeknou.

  • Jarka Němcová | 4. 10. 2005 16:41

    Jak dlouho před vánocemi se musí péct, aby se dostatečně rozležely?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Perníčky
Moučníky Zákusky Pečení Chlazení Šlehání Vánoce Velikonoce Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Cukr Hera Hladká mouka Jedlá soda Med Moučkový cukr Perníkové koření Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Šunková pomazánka - taťkova

Šunková pomazánka - taťkova

Čokoládový Baileys

Čokoládový Baileys

Výborný dresing

Výborný dresing

Sedlácký guláš

Sedlácký guláš

Podzimní polévka s houbami

Podzimní polévka s houbami

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Nudle se shiitake

Nudle se shiitake

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

105
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
94
Knedlíky s pečeným masem
Knedlíky s pečeným masem
84
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
68
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
43
Bramboráčky s houbovou omáčkou
Bramboráčky s houbovou…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Patrasová po smrti Aničky (†29) nastoupila na léčení: Dojemná péče syna Felixe!

Patrasová po smrti Aničky (†29) nastoupila na léčení: Dojemná péče syna Felixe!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Medové kuře na víně
Medové kuře na víně
Medové maso se zázvorem a hruškou
Medové maso se zázvorem a hruškou
Medové mléko s kardamomem
Medové mléko s kardamomem
Medové perníčky - rodinný recept
Medové perníčky - rodinný recept
Medové perníčky hned k jídlu
Medové perníčky hned k jídlu
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
  • Recepty.cz
  • Medové perníčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact