Recept bzl výborný a perníčky se povedly........my jsme naopak množství násobili dvěma- perníčků není nikdy dost :-))
jo ale musely sme mnozstvi vykratit 2ma protoze by sme to jinak meli az do pristiho roku :-)
Našla jsem tuto radu a zařídím se podle ní: Medové vánoční perníčky pečeme na 165 °C cca 11 minut.
Na kolik stupňů pečete a jak dlouho? Děkuji za informaci :-)
Tak, zatím jsem jen udělala těsto. Jsem kuchař začátečník, takže to bylo pečení s babičkou na telefonu, ale těsto je vynikající! Až upeču povím víc :-)
Recept jsem vyzkoušela, je výborný, nadýchané tak akorát, poměrně vláčné, doporučuji Markéta
Taky se vám stalo, že se vám perníčky při pečení roztáhly a ztratily tvar? Nevíte, čím to je, jak tomu zabránit?
testo na pernicky se delalo v pohode akorat jsem tam malem zapomela dat koreni do perniku ale nastesti sjem si to uvedomila ted me lezi testo v lednici a vecer se pustim do peceni vetsinous taci jen par hodin ulezet babicka i mamka to nechali hodinku 2 a taky dobry mozna zalezi na receptu tak uvidim pak dam vedet
Perníčky jsem dnes upekla (po jednom dni odležení těsta - většinou stačí těch 24 hodin) a z té vůně co se linula z trouby jsem nadšená. Těsto (i když ztuha) se zpracovávalo velmi dobře. Doufám, že se teď do vánoc stačí rozležet.
Perníčky jsem úspěšně upekla, jen těsto se mi po uležení na vále trhalo, musela jsem válet a vykrajovat po menších kusech, což trochu zdržovalo. Teď jsem jeden perníček upečený před dvěma týdny ochutnala a je opravdu měkký a to mě tak nadchlo, že jsem hned běžela napsat komentář :)
V receptu je napsano tuhé těsto, ale mě se moc tuhé nezdá, čím to? Mám něco špatně, dělala jsem to jen z poloviční dávky a dala dvě malá vajíčka, mám přidat mouku?
Paní Kateřino, chleba se dává do krabice s cukrovím, které chcete vysušit, protože chléb nasává vlhkost, v případě, že chceme perníčky nechat změknout dáme do krabice rozkrojené jablíčko, nebo strídáme teplotu, byt-balkon-byt, balkon... Tuhle radu jsem dnes slyšela od cukrářů ve Snídani s Novou.
Opravdu to je koření do perníku. Různí výrobci si to různě pojmenovávají. Určitě to seženete u koření. Můžete použít i Sladké pečení nebo Svařené víno (Avokádo) nebo Ovocný chlebíček (Kotányi) ale přímo koření na perníčky je nejlepší
Koření do perníku nebo Perníkové koření najdete v obchodech mezi kořením. Obsahuje jenom koření, žádné kypřící látky. Nebo si ho můžete namíchat a semlít sama podle chuti. Hlavní součástí je skořice a hřebíček, badyán, zázvor, fenykl, anýz, nové koření,koriandr, citronová a pomerančová kůra,...
Dobrý den, ráda bych se zeptala co si mám představit pod pojmem "koření do perníku"? Je to nějaké zvláštní koření přímo na perníčky? Kde ho zakoupím? Znám pouze kypřící prášek do perníku a ten to asi není co? :-)) Díky moc za odpověd.
Soda je vlastně neco jako prášek do pečiva. Snad by to šlo nahradit. Ale není problém ji koupit, je to jen malé balení.
je nutná ta soda? Chtěla bych udělat dneska těsto, ale tu jedinou nemám,tak jestli tam chybí hodně. Ale když se dívám do všech možných receptů na perníčky, tak tam soda je pořád, tak asi bude nezbytná....nevíte??? Díky
aby perníčky zvlhly,je dobré dát do krabice jablíčko.. natahnou z něj vlhkost i vůni...
Pernicky jsou moc dobre,ale hrozne suche a tvrde.NEdavno jsem ale dostala radu,pernicky zavrit do krabice s nalamanym toastovym chlebema nechat tak 2 dny.Take do receptu pridavam horke kakao,pernicky jsou pak vice tmavsi.
Ja je delam uz dlouho,a mam vyzkouseno,ze je muzete udelat jiz mesic pred vanocemi.Ja mam ale nevyhodu,ze je musim pred detmi hlidat,aby mi je nesnedly.Takze uz je mam 3dny upecene,a budu je v nejblizsi dobe zdobit.Hezky se prolezi a zmeknou.
Jak dlouho před vánocemi se musí péct, aby se dostatečně rozležely?