• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Medové perníčky
Napište svůj komentář k receptu

Medové perníčky

autor: miroslavaJ
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 27
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové perníčky
Medové perníčky
Medové perníčky
Medové perníčky
Medové perníčky
Medové perníčky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
  • Těsto
    • 640
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 65
      g hera
    • 4
      lžíce med
    • 2
      lžička perníkové koření
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 230
      g cukr
  • Citronová poleva
    • 250
      g moučkový cukr
    • 1
      ks bílek
    • 2
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Utřeme vejce s cukrem, přidáme nahřátý med a tuk. Mouku smícháme se sodou a kořením a vmícháme k první hmotě. Vypracujeme tuhé těsto a necháme v lednici 2 dny odležet. Vyválíme plát asi 4 mm silný a vykrajujeme různé tvary. Než dáme do trouby potřeme perníky vlažnou vodou. Po upečení potřeme rozšlehaným vejcem s trochou mléka.

RADA: Jak péct a vařit bez váhy

2
Zdobíme citrónovou polevou: bílek, cukru a citrónovou šťávu ušleháme. Naplníme zdobící sáček a použíjeme fantazii.

RADA: Jak upéct měkké perníčky?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Paja a Baja | 11. 12. 2016 16:48

    Recept bzl výborný a perníčky se povedly........my jsme naopak množství násobili dvěma- perníčků není nikdy dost :-))

  • aeiou | 6. 12. 2014 14:24

    dobry ale my sme to kratily dvema protoze jinak bysme to mely na rok

  • aeiou | 6. 12. 2014 14:24

    dobry ale my sme to kratily dvema protoze jinak bysme to mely na rok

  • aeiou | 6. 12. 2014 14:24

    dobry ale my sme to kratily dvema protoze jinak bysme to mely na rok

  • aeiou | 6. 12. 2014 14:24

    dobry ale my sme to kratily dvema protoze jinak bysme to mely na rok

  • aeiou | 6. 12. 2014 14:24

    dobry ale my sme to kratily dvema protoze jinak bysme to mely na rok

  • aeiou | 6. 12. 2014 14:24

    dobry ale my sme to kratily dvema protoze jinak bysme to mely na rok

  • karla | 6. 12. 2014 14:18

    jo ale musely sme mnozstvi vykratit 2ma protoze by sme to jinak meli az do pristiho roku :-)

  • Jarka | 23. 12. 2013 19:49

    Našla jsem tuto radu a zařídím se podle ní: Medové vánoční perníčky pečeme na 165 °C cca 11 minut.

  • Iveta | 24. 10. 2011 13:17

    Na kolik stupňů pečete a jak dlouho? Děkuji za informaci :-)

  • Barča | 2. 12. 2010 12:41

    Tak, zatím jsem jen udělala těsto. Jsem kuchař začátečník, takže to bylo pečení s babičkou na telefonu, ale těsto je vynikající! Až upeču povím víc :-)

  • Markéta | 1. 12. 2010 11:37

    Recept jsem vyzkoušela, je výborný, nadýchané tak akorát, poměrně vláčné, doporučuji Markéta

  • Eva | 22. 11. 2010 08:48

    Taky se vám stalo, že se vám perníčky při pečení roztáhly a ztratily tvar? Nevíte, čím to je, jak tomu zabránit?

  • misi | 19. 11. 2010 14:30

    testo na pernicky se delalo v pohode akorat jsem tam malem zapomela dat koreni do perniku ale nastesti sjem si to uvedomila ted me lezi testo v lednici a vecer se pustim do peceni vetsinous taci jen par hodin ulezet babicka i mamka to nechali hodinku 2 a taky dobry mozna zalezi na receptu tak uvidim pak dam vedet

  • Janina Dvořáková | 10. 12. 2009 20:48

    Perníčky jsem dnes upekla (po jednom dni odležení těsta - většinou stačí těch 24 hodin) a z té vůně co se linula z trouby jsem nadšená. Těsto (i když ztuha) se zpracovávalo velmi dobře. Doufám, že se teď do vánoc stačí rozležet.

  • Lucka H. | 2. 12. 2008 11:24

    Perníčky jsem úspěšně upekla, jen těsto se mi po uležení na vále trhalo, musela jsem válet a vykrajovat po menších kusech, což trochu zdržovalo. Teď jsem jeden perníček upečený před dvěma týdny ochutnala a je opravdu měkký a to mě tak nadchlo, že jsem hned běžela napsat komentář :)

  • Monika Martynková | 16. 12. 2007 14:57

    V receptu je napsano tuhé těsto, ale mě se moc tuhé nezdá, čím to? Mám něco špatně, dělala jsem to jen z poloviční dávky a dala dvě malá vajíčka, mám přidat mouku?

  • Irena * | 10. 12. 2007 18:30

    Paní Kateřino, chleba se dává do krabice s cukrovím, které chcete vysušit, protože chléb nasává vlhkost, v případě, že chceme perníčky nechat změknout dáme do krabice rozkrojené jablíčko, nebo strídáme teplotu, byt-balkon-byt, balkon... Tuhle radu jsem dnes slyšela od cukrářů ve Snídani s Novou.

  • Hela - | 5. 12. 2007 15:45

    Opravdu to je koření do perníku. Různí výrobci si to různě pojmenovávají. Určitě to seženete u koření. Můžete použít i Sladké pečení nebo Svařené víno (Avokádo) nebo Ovocný chlebíček (Kotányi) ale přímo koření na perníčky je nejlepší

  • Máří | 5. 12. 2007 15:43

    Koření do perníku nebo Perníkové koření najdete v obchodech mezi kořením. Obsahuje jenom koření, žádné kypřící látky. Nebo si ho můžete namíchat a semlít sama podle chuti. Hlavní součástí je skořice a hřebíček, badyán, zázvor, fenykl, anýz, nové koření,koriandr, citronová a pomerančová kůra,...

  • Martina Kettnerová | 5. 12. 2007 14:49

    Dobrý den, ráda bych se zeptala co si mám představit pod pojmem "koření do perníku"? Je to nějaké zvláštní koření přímo na perníčky? Kde ho zakoupím? Znám pouze kypřící prášek do perníku a ten to asi není co? :-)) Díky moc za odpověd.

  • Di | 26. 11. 2007 21:24

    Soda je vlastně neco jako prášek do pečiva. Snad by to šlo nahradit. Ale není problém ji koupit, je to jen malé balení.

  • Romule | 26. 11. 2007 20:33

    je nutná ta soda? Chtěla bych udělat dneska těsto, ale tu jedinou nemám,tak jestli tam chybí hodně. Ale když se dívám do všech možných receptů na perníčky, tak tam soda je pořád, tak asi bude nezbytná....nevíte??? Díky

  • Ïvana | 24. 11. 2006 15:04

    aby perníčky zvlhly,je dobré dát do krabice jablíčko.. natahnou z něj vlhkost i vůni...

  • Katerina Jelinkova | 9. 2. 2006 05:10

    Pernicky jsou moc dobre,ale hrozne suche a tvrde.NEdavno jsem ale dostala radu,pernicky zavrit do krabice s nalamanym toastovym chlebema nechat tak 2 dny.Take do receptu pridavam horke kakao,pernicky jsou pak vice tmavsi.

  • Jana C. | 27. 11. 2005 08:15

    Ja je delam uz dlouho,a mam vyzkouseno,ze je muzete udelat jiz mesic pred vanocemi.Ja mam ale nevyhodu,ze je musim pred detmi hlidat,aby mi je nesnedly.Takze uz je mam 3dny upecene,a budu je v nejblizsi dobe zdobit.Hezky se prolezi a zmeknou.

  • Jarka Němcová | 4. 10. 2005 16:41

    Jak dlouho před vánocemi se musí péct, aby se dostatečně rozležely?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Perníčky
Moučníky Zákusky Pečení Chlazení Šlehání Vánoce Velikonoce Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Cukr Hera Hladká mouka Jedlá soda Med Moučkový cukr Perníkové koření Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

Pomazánka "hned pryč"

Pomazánka "hned pryč"

Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"

Úžasná "roláda" z mletého masa v …

Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou

Bramborové šišky s mákem a švestkovou…

Voňavé anglické kapsy

Voňavé anglické kapsy

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Dršťková polévka podle mojí babičky

Dršťková polévka podle mojí babičky

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

63
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
44
Americká mrkvová buchta
Americká mrkvová buchta
38
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
28
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
25
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Gregory Peck (†87) bojoval na KVIFF se zánětem střeva: Bartoška mu zachránil život!

Gregory Peck (†87) bojoval na KVIFF se zánětem střeva: Bartoška mu zachránil život!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Další doporučené recepty:

Medové kuře na víně
Medové kuře na víně
Medové maso se zázvorem a hruškou
Medové maso se zázvorem a hruškou
Medové mléko s kardamomem
Medové mléko s kardamomem
Medové perníčky - rodinný recept
Medové perníčky - rodinný recept
Medové perníčky hned k jídlu
Medové perníčky hned k jídlu
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
  • Recepty.cz
  • Medové perníčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact