• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medové-ořechové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Medové-ořechové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové-ořechové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • na těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 200
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžička jedlá soda
    • 2
      lžíce mléko
    • citronová šťáva z jednoho citronu
    • 350
      g vlašské ořechy (nasekané - na posypání)
  • na krém
    • 250
      g máslo (necelých)
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 0,50
      l mléko
    • cukr (podle chuti)
  • na karamel
    • 80
      g cukr krupice
    • 120
      g máslo
    • 3
      lžíce med

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme těsto a rozdělíme ho na dva díly. Vyválíme dvě placky a každou dáme na jiný plech. Jednu upečeme samostatně (15 min). Na druhou nasypeme ořechy a polijeme karamelem, který uděláme tak, že cukr, máslo a med zkaramelizujeme na mírném ohni (až směs začne houstnout) a taktéž dáme péct.
2
Z mléka a pudinku uděláme pudink, který necháme schládnout a poté ho rozmixujeme s povoleným máslem a cukrem.
3
Na první placku dáme krém, který ještě pokapeme citronovou šťávou, pak na to polpžíme druhou placku s ořechy zalitými karamelem.
4
Moučník bychom měli nechat nejméně dva dny odležet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové řezy medové

Ořechové řezy medové

Medové řezy ze 4 placek

Medové řezy ze 4 placek

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 29. 4. 2017 10:21

    Pudink jsem si udělala pravý domácí, karamel až nakonec pokapat na upečený řez jen tak zlehka. Těsto jen doplním péct na 160 °C cca 15 min. Výborný recept, doporučuji!

  • Lidka B. | 27. 2. 2016 10:15

    Recep jsem chtěla vyzkoušet ,zatím jsem pekla jen placku s ořechy a tak mě překvapilo ,že dáváte zapéct i s karamelem. Bohužel výsledek byl hrozný . Všem doporučuji ,až po pečení polít karamelem. Ještě je i pěkná varianta -placky upéct zvlášť (klidně dohromady ,kdo má horkovzdušnou troubu) a navrch potřít ořechy s karamelem.Vypadá to rozhodně líp. ;-)

  • WeeBear
    WeeBear | 24. 2. 2013 19:04

    Jarko, pudink bude klasický, klasický pudink pěkně ztuhne, natož když je v něm máslo. Není se čeho bát.

  • oksana | 18. 11. 2012 07:21

    výborné řezy, už jsem je dělala několik krát. Děkuji za recept :-)

  • jarka | 22. 3. 2011 06:29

    moučník je velmi dobrý,ale na 1 pudink dávám jen 1/4l mléka, myslím, že by byl pudink řidký,do krému dávám rum

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Vanilkový pudink Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtový koláč

Jogurtový koláč

Pizza - základní těsto

Pizza - základní těsto

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Zapečená cuketová mísa

Zapečená cuketová mísa

Kuskus s tofu

Kuskus s tofu

Krkovička po cigánsku

Krkovička po cigánsku

Noky se špenátem a ricottou

Noky se špenátem a ricottou

Cuketa z trouby

Cuketa z trouby

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

159
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
36
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
25
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Trable před koncertem: Sebastiana Navrátila trápí zranění!

Trable před koncertem: Sebastiana Navrátila trápí zranění!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Medové trubičky
Medové trubičky
Medové tyčinky
Medové tyčinky
Medové tyčinky podle časopisu F.O.O.D.
Medové tyčinky podle časopisu F.O.O.D.
Medovníčkové koule
Medovníčkové koule
Medovník IV.
Medovník IV.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
  • Recepty.cz
  • Medové-ořechové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact