• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medové-ořechové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Medové-ořechové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové-ořechové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • na těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 200
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžička jedlá soda
    • 2
      lžíce mléko
    • citronová šťáva z jednoho citronu
    • 350
      g vlašské ořechy (nasekané - na posypání)
  • na krém
    • 250
      g máslo (necelých)
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 0,50
      l mléko
    • cukr (podle chuti)
  • na karamel
    • 80
      g cukr krupice
    • 120
      g máslo
    • 3
      lžíce med

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme těsto a rozdělíme ho na dva díly. Vyválíme dvě placky a každou dáme na jiný plech. Jednu upečeme samostatně (15 min). Na druhou nasypeme ořechy a polijeme karamelem, který uděláme tak, že cukr, máslo a med zkaramelizujeme na mírném ohni (až směs začne houstnout) a taktéž dáme péct.
2
Z mléka a pudinku uděláme pudink, který necháme schládnout a poté ho rozmixujeme s povoleným máslem a cukrem.
3
Na první placku dáme krém, který ještě pokapeme citronovou šťávou, pak na to polpžíme druhou placku s ořechy zalitými karamelem.
4
Moučník bychom měli nechat nejméně dva dny odležet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové řezy medové

Ořechové řezy medové

Medové řezy ze 4 placek

Medové řezy ze 4 placek

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 29. 4. 2017 10:21

    Pudink jsem si udělala pravý domácí, karamel až nakonec pokapat na upečený řez jen tak zlehka. Těsto jen doplním péct na 160 °C cca 15 min. Výborný recept, doporučuji!

  • Lidka B. | 27. 2. 2016 10:15

    Recep jsem chtěla vyzkoušet ,zatím jsem pekla jen placku s ořechy a tak mě překvapilo ,že dáváte zapéct i s karamelem. Bohužel výsledek byl hrozný . Všem doporučuji ,až po pečení polít karamelem. Ještě je i pěkná varianta -placky upéct zvlášť (klidně dohromady ,kdo má horkovzdušnou troubu) a navrch potřít ořechy s karamelem.Vypadá to rozhodně líp. ;-)

  • WeeBear
    WeeBear | 24. 2. 2013 19:04

    Jarko, pudink bude klasický, klasický pudink pěkně ztuhne, natož když je v něm máslo. Není se čeho bát.

  • oksana | 18. 11. 2012 07:21

    výborné řezy, už jsem je dělala několik krát. Děkuji za recept :-)

  • jarka | 22. 3. 2011 06:29

    moučník je velmi dobrý,ale na 1 pudink dávám jen 1/4l mléka, myslím, že by byl pudink řidký,do krému dávám rum

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Vanilkový pudink Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Římský salát s rajčaty a olivami

Římský salát s rajčaty a olivami

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Maxi palačinka

Maxi palačinka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Vegetariánská Quesadilla

Vegetariánská Quesadilla

Chili (chilli) con carne

Chili (chilli) con carne

Drobenkový vločkový koláč - snadno, rychle, chutně

Drobenkový vločkový koláč - snadno,…

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

84
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
84
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
22
Kvašáky
Kvašáky

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Medové trubičky
Medové trubičky
Medové tyčinky
Medové tyčinky
Medové tyčinky podle časopisu F.O.O.D.
Medové tyčinky podle časopisu F.O.O.D.
Medovníčkové koule
Medovníčkové koule
Medovník IV.
Medovník IV.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
  • Recepty.cz
  • Medové-ořechové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact