Kuře vložíme celé do hlubokého pekáčku, osolíme, poklademe kousky másla, podlijeme trochou vody a pečeme klasicky v troubě (180-200 °C, podle vaší zkušenosti) asi 3/4 hodiny. Při pečení podléváme kuře bílým vínem (stačí levné krabicové). Posledních 20-30 min. před koncem pečení přidáme do šťávy med a hojně touto šťávou kuřátko poléváme. Med způsobí krásnou zlatohnědou barvu kuřete.
2
Doporučuji lehce stáhnout teplotu, protože by se mohlo stát, že se medová omáčka na kuřeti připálí. Štávu dochutíme vegetou či solčankou a podáváme s oblíbenou přílohou.
Včera jsem kuřátko upekla. Povedlo se a bylo dobré. Jako přílohu jsem udělala kaši. Šťávu jsem již nedochucovala, přišla mi ok i bez vegety, ale záleží na každém. Dávám za 1.