• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Medové krémeše slavnostní
Napište svůj komentář k receptu

Medové krémeše slavnostní

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové krémeše slavnostní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 75
      g hera
    • 2
      lžíce med
  • Náplň 1 - žloutkový krém
    • 5
      ks žloutek
    • 7
      lžíce cukr krystal vrchovaté
    • 5
      lžíce polohrubá mouka vrchovaté
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 750
      ml mléko
  • Náplň 2 - šlehačkový krém
    • 400
      ml mléko
    • 250
      g tuk Lukana či jiný 100% tuk (kromě sádla)
    • 100
      g hera
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 2
      ks žloutek
  • Poleva
    • 1
      ks čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Med, cukr, vejce a tuk rozpustíme za stálého míchání nad párou, až se vše spojí do jednolité hmoty. V míse smícháme mouku se sódou a přilijeme horkou medovou hmotu. Vše propracujeme. Vložíme do mikroténového sáčku a odložíme asi na 2 hod. do lednice, nejlépe však přes noc.
2
Po vychlazení rozdělíme těsto na 2 díly. Každý díl vyválíme na tentkou placku, na pomoučeném válu ( vzniknou nám 2 placky). Pomocí válečku jej přeneseme na sádlem vymazaný plech a propícháme vidličkou. Pečeme v horké troubě asi 3-4 min., než začnou zlátnout. Každou placku vyndáme na rovný povrch (medové placky ihned ztvrdnou na kámen).
3
Náplň 1.: část mléka (asi 2/3) dáme vařit. Ve zbylém mléce rozšleháme žloutky, cukr, vanilkový cukr, a nakonec mouku. Vlijeme do vřícího mléka a uvaříme hustou kaši. Necháme ji za občasného promíchání trochu vychladit (aby nebyla příliš horká, ani sudená).
4
Náplň 2.: v mléce nad párou rozpustíme: Lukanu, Heru, vanilkový cukr a krystal. cukr. Když je směs rozpuštěná, odstavíme jí z ohně a necháme vystydnout. Vystydlou směs pak vlijeme do mixéru, přidáme 2 žloutky a mixujeme na nejvyšší rychlosti min.3 minuty. Umixovanou náplň odložíme do ledničky min. na 6 hodin, nejlépe však přes noc. Po vyjmutí z lednice tuto nápň vyšleháme (nejlépe el. šlehačem) do hustého šlehačkového krému.
5
První upečenou placku potřeme vlažnou náplní č.1. - žloutkovým krémem a necháme na chvíli ztuhnout. Na žloutkový krém pak rovnoměrně rozetřeme náplň č.2. - šlehačkový krém. Na tento krém přiložíme druhou placku, na kterou dáme čokoládovou polevu. Necháme ztuhnout v ledničce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kremeše s pudinkovým krémem

Kremeše s pudinkovým krémem

Poctivé vanilkové krémeše

Poctivé vanilkové krémeše

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janinka | 4. 6. 2007 21:45

    Tak jsem zase jednou dělala tento skvělý recept. Je to opravdu nedostižné! Škoda, že není možné dát vždy, když peču, jedničku. Tento receptík by si jich zasloužil!!! Děkuji, Johanko!

  • Ivana Vašáková | 14. 9. 2005 12:18

    Milá Johanko, jdu k Vám na radu. Jednou jsem ochutnala tzv. trdelník - bylo to z nějakého kynutého těsta, dělalo se to nad plamenem z dřeveněho uhlí na takových válečcích, sypalo cukrem z kterého pak vznikl karamel a obalovalo v oříškách nebo kokosu. Neznáte náhodou na tuto dobrotu recept?

  • marti | 5. 9. 2005 11:02

    Vypadá to báječně, asi je brzo na nějakou slavnostní příležitost vyzkouším. I s tou čokoládovou polevou, vždycky mi každá ztuhne tak, že se potom nedá krájet, hlavně, když je z lednice. Potom napíšu, jak nám chutnalo :-)

  • Johanka K | 5. 9. 2005 10:52

    ...No, Janinko, Vašu otázku som našla až teraz, a ako je vidieť aj ste si sama na ňu odpovedali:))...cesto je redšie, ale po stuhnutí v chladničke to ide dobre vyvaľkať..Som rada, že Vám chutili.Zdajú sa byť pracné, a nie je to o tom, že sa suroviny len zamiešajú a upečú, ale keď si to človek pripraví deň dopredu, tak na druhý deň len vyšľahá krémy a má hotovo.Tento druh šľahačky používam do všetkých múčnikov, kam ide klasická šľahačka...ešte ich pár skúsim dodať...Pekný deň.J.

  • Janinka | 4. 9. 2005 18:41

    ... tak už chápu proč jsou slavnostní: když to všechno doděláte, tak to je na panáka :-)) Ne, musím říct, že výsledek je úplně skvělý, chuťově vynikající. Ta šlehačka bez šlehačky nemá chybu !!! Jen to asi není recept pro začátečnice, opravdu je trošku pracný. Ale výsledek za to stojí - dávám do oblíbených a děkuji za recept!

  • Janinka | 3. 9. 2005 16:17

    Johanko, je normální že je těsto po zpracování takové polořídké? Teď jsem ho dodělala a vrazila do ledničky. Nemám do něj přidat trochu mouky, aby zhoustlo? Díky za odpověď.

  • Janinka | 31. 8. 2005 19:48

    Johanko, mockrát DĚKUJI!!! O víkendu to odzkouším a dám vědět. Díky!

  • Johanka K | 30. 8. 2005 21:58

    Airanko...ona je fakt fajn, skúste:))

  • Airan Novakova | 30. 8. 2005 15:37

    Johanko, polevu co jste napsala pro Janinku se mi zda vyborna:-)))

  • Johanka K | 30. 8. 2005 14:41

    ...ešte pre Janinku...keď priložíte plát na šľahačku, odložte krémeš do chladničky a hneď si pripravte čokoládovú polevu. Vlažnou polejte múčnik, a odložte do chladu...Plát Vám tak zvláčnie rýchlejšie...skúste túto polevu ( nikdy nestuhne "na kameň", je vláčna, používam ju aj na ozdobu ovocných a pod. pohárov: 1 žĺtko,3 pol.lyžice mlieka, 70g mouč.cukru, 1 vrchovatá pol.lyžica kakaa a 70g Lukany na pečenie. Na miernom ohni miešame cukor, žĺtko, mlieko a kakao, až sa suroviny spoja miernym varom. Odstavíme z ohňa a vmiešame Lukanu tak, aby sa rozpustila.Po vymiešaní je poleva akurát taká vlažná, aby ste ňou poliali múčnik...J.

  • Johanka K | 30. 8. 2005 14:31

    Pani Zdeňce...no, taky ho mám " v reperotári":) niekoľko rokov...s maslom vmiešaným do žĺtkového krému som ho tiež niekoľkorát piekla...zvyknem ho robiť aj s maslom v žĺtkovom kréme, aj bez masla... bez masla mi pripadal trošku "ľahší"...J.

  • Johanka K | 30. 8. 2005 14:25

    Ahoj, Janinko...Medový krémeš nakrájate v pohode, bez toho, aby ste tzv."predkrájali" na kocky vrchný plát. Medové cesto krásne zvláčnie po priložení na "šľahačkový krém". Treba mať akurát nož namočený do teplej vody, čo je takmer klasika:)...iný fígeľ to fakt nemá...P.S.: nebojte sa náročnosti,je to celkom jednoduché, fakt...dobrú chuť apekný deň.J.

  • Janinka | 30. 8. 2005 11:53

    Hmmm, opravdu to nevypadá příliš jednoduché, ale ten nápad na "šlehačku bez šlehačky" je zajímavý. Zkusím to. Jen mi, prosím, Johanko řekněte, zda se to opravdu dá bez problémů krájet, či zda na to také máte nějaký ten "fígl". Předem děkuji za odpověď.

  • Zdeňka Svačinová | 29. 8. 2005 20:28

    Tento vynikající moučník peču už dlouho,do krému přidávám máslo a rum,polovinu šlehačky dávám na krém a druhou polovinou potřu druhou placku místo čokoládové polevy a na šlehačku nastrouhám čokoládu.

  • Johanka K. | 29. 8. 2005 12:51

    Poznámka autorky k receptu.: Mám rokmi overenú skúsenosť, že medové cesto ( na tento recept, príp. na iné medové rezy) je kvalitnejšie a ľahšie sa s ním pracuje tým viac, čím viac si "odpočinie" v chlade. Čerstvé a teplé sa ťažko rozotiera na plech. Predpokladám, že mnohým z Vás sa pozdávajú tieto krémeše veľmi pracné a zdĺhavé. Tiež som si to myslela, keď som ich piekla prvýkrát.Ale človek veľmi rýchlo príde na to, ako si postup zjednoduší, stačí si iba pripraviť základ ( cesto a šľahakovú náplň) dopredu. Ak sa pár z Vás stretlo s takouto "šľahačkovou náplňou" bez šľahačky, isto mi dá za pravdu, že od pravej ju nikto nerozozná. Na druhej strane má ešte ďalšiu výhodu: netreba pridávať stužovač, náplň vydrží hustá. Netreba sa ani obávať, že by krémeše nezmakli. Práve naopak, sú lahodnejšie a vláčnejšie, dajú sa nakrájať oveľa jednoduchšie, než klasického lístkového cesta. Všetkým pekný deň, a ak sa rozhodnete vyskúšať tento recept, potom dobrú chuť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krystal Hera Hladká mouka Jedlá soda Med Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Tuk Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčkový ovocný koláč

Hrníčkový ovocný koláč

Bezé roláda

Bezé roláda

Punčové kokosové řezy

Punčové kokosové řezy

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Univerzální fíková barbecue marináda

Univerzální fíková barbecue marináda

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

82
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
77
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
57
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
55
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
43
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Medové krémeše slavnostní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact