• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Medové krémeše slavnostní
Napište svůj komentář k receptu

Medové krémeše slavnostní

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové krémeše slavnostní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 75
      g hera
    • 2
      lžíce med
  • Náplň 1 - žloutkový krém
    • 5
      ks žloutek
    • 7
      lžíce cukr krystal vrchovaté
    • 5
      lžíce polohrubá mouka vrchovaté
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 750
      ml mléko
  • Náplň 2 - šlehačkový krém
    • 400
      ml mléko
    • 250
      g tuk Lukana či jiný 100% tuk (kromě sádla)
    • 100
      g hera
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 2
      ks žloutek
  • Poleva
    • 1
      ks čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Med, cukr, vejce a tuk rozpustíme za stálého míchání nad párou, až se vše spojí do jednolité hmoty. V míse smícháme mouku se sódou a přilijeme horkou medovou hmotu. Vše propracujeme. Vložíme do mikroténového sáčku a odložíme asi na 2 hod. do lednice, nejlépe však přes noc.
2
Po vychlazení rozdělíme těsto na 2 díly. Každý díl vyválíme na tentkou placku, na pomoučeném válu ( vzniknou nám 2 placky). Pomocí válečku jej přeneseme na sádlem vymazaný plech a propícháme vidličkou. Pečeme v horké troubě asi 3-4 min., než začnou zlátnout. Každou placku vyndáme na rovný povrch (medové placky ihned ztvrdnou na kámen).
3
Náplň 1.: část mléka (asi 2/3) dáme vařit. Ve zbylém mléce rozšleháme žloutky, cukr, vanilkový cukr, a nakonec mouku. Vlijeme do vřícího mléka a uvaříme hustou kaši. Necháme ji za občasného promíchání trochu vychladit (aby nebyla příliš horká, ani sudená).
4
Náplň 2.: v mléce nad párou rozpustíme: Lukanu, Heru, vanilkový cukr a krystal. cukr. Když je směs rozpuštěná, odstavíme jí z ohně a necháme vystydnout. Vystydlou směs pak vlijeme do mixéru, přidáme 2 žloutky a mixujeme na nejvyšší rychlosti min.3 minuty. Umixovanou náplň odložíme do ledničky min. na 6 hodin, nejlépe však přes noc. Po vyjmutí z lednice tuto nápň vyšleháme (nejlépe el. šlehačem) do hustého šlehačkového krému.
5
První upečenou placku potřeme vlažnou náplní č.1. - žloutkovým krémem a necháme na chvíli ztuhnout. Na žloutkový krém pak rovnoměrně rozetřeme náplň č.2. - šlehačkový krém. Na tento krém přiložíme druhou placku, na kterou dáme čokoládovou polevu. Necháme ztuhnout v ledničce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kremeše s pudinkovým krémem

Kremeše s pudinkovým krémem

Poctivé vanilkové krémeše

Poctivé vanilkové krémeše

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janinka | 4. 6. 2007 21:45

    Tak jsem zase jednou dělala tento skvělý recept. Je to opravdu nedostižné! Škoda, že není možné dát vždy, když peču, jedničku. Tento receptík by si jich zasloužil!!! Děkuji, Johanko!

  • Ivana Vašáková | 14. 9. 2005 12:18

    Milá Johanko, jdu k Vám na radu. Jednou jsem ochutnala tzv. trdelník - bylo to z nějakého kynutého těsta, dělalo se to nad plamenem z dřeveněho uhlí na takových válečcích, sypalo cukrem z kterého pak vznikl karamel a obalovalo v oříškách nebo kokosu. Neznáte náhodou na tuto dobrotu recept?

  • marti | 5. 9. 2005 11:02

    Vypadá to báječně, asi je brzo na nějakou slavnostní příležitost vyzkouším. I s tou čokoládovou polevou, vždycky mi každá ztuhne tak, že se potom nedá krájet, hlavně, když je z lednice. Potom napíšu, jak nám chutnalo :-)

  • Johanka K | 5. 9. 2005 10:52

    ...No, Janinko, Vašu otázku som našla až teraz, a ako je vidieť aj ste si sama na ňu odpovedali:))...cesto je redšie, ale po stuhnutí v chladničke to ide dobre vyvaľkať..Som rada, že Vám chutili.Zdajú sa byť pracné, a nie je to o tom, že sa suroviny len zamiešajú a upečú, ale keď si to človek pripraví deň dopredu, tak na druhý deň len vyšľahá krémy a má hotovo.Tento druh šľahačky používam do všetkých múčnikov, kam ide klasická šľahačka...ešte ich pár skúsim dodať...Pekný deň.J.

  • Janinka | 4. 9. 2005 18:41

    ... tak už chápu proč jsou slavnostní: když to všechno doděláte, tak to je na panáka :-)) Ne, musím říct, že výsledek je úplně skvělý, chuťově vynikající. Ta šlehačka bez šlehačky nemá chybu !!! Jen to asi není recept pro začátečnice, opravdu je trošku pracný. Ale výsledek za to stojí - dávám do oblíbených a děkuji za recept!

  • Janinka | 3. 9. 2005 16:17

    Johanko, je normální že je těsto po zpracování takové polořídké? Teď jsem ho dodělala a vrazila do ledničky. Nemám do něj přidat trochu mouky, aby zhoustlo? Díky za odpověď.

  • Janinka | 31. 8. 2005 19:48

    Johanko, mockrát DĚKUJI!!! O víkendu to odzkouším a dám vědět. Díky!

  • Johanka K | 30. 8. 2005 21:58

    Airanko...ona je fakt fajn, skúste:))

  • Airan Novakova | 30. 8. 2005 15:37

    Johanko, polevu co jste napsala pro Janinku se mi zda vyborna:-)))

  • Johanka K | 30. 8. 2005 14:41

    ...ešte pre Janinku...keď priložíte plát na šľahačku, odložte krémeš do chladničky a hneď si pripravte čokoládovú polevu. Vlažnou polejte múčnik, a odložte do chladu...Plát Vám tak zvláčnie rýchlejšie...skúste túto polevu ( nikdy nestuhne "na kameň", je vláčna, používam ju aj na ozdobu ovocných a pod. pohárov: 1 žĺtko,3 pol.lyžice mlieka, 70g mouč.cukru, 1 vrchovatá pol.lyžica kakaa a 70g Lukany na pečenie. Na miernom ohni miešame cukor, žĺtko, mlieko a kakao, až sa suroviny spoja miernym varom. Odstavíme z ohňa a vmiešame Lukanu tak, aby sa rozpustila.Po vymiešaní je poleva akurát taká vlažná, aby ste ňou poliali múčnik...J.

  • Johanka K | 30. 8. 2005 14:31

    Pani Zdeňce...no, taky ho mám " v reperotári":) niekoľko rokov...s maslom vmiešaným do žĺtkového krému som ho tiež niekoľkorát piekla...zvyknem ho robiť aj s maslom v žĺtkovom kréme, aj bez masla... bez masla mi pripadal trošku "ľahší"...J.

  • Johanka K | 30. 8. 2005 14:25

    Ahoj, Janinko...Medový krémeš nakrájate v pohode, bez toho, aby ste tzv."predkrájali" na kocky vrchný plát. Medové cesto krásne zvláčnie po priložení na "šľahačkový krém". Treba mať akurát nož namočený do teplej vody, čo je takmer klasika:)...iný fígeľ to fakt nemá...P.S.: nebojte sa náročnosti,je to celkom jednoduché, fakt...dobrú chuť apekný deň.J.

  • Janinka | 30. 8. 2005 11:53

    Hmmm, opravdu to nevypadá příliš jednoduché, ale ten nápad na "šlehačku bez šlehačky" je zajímavý. Zkusím to. Jen mi, prosím, Johanko řekněte, zda se to opravdu dá bez problémů krájet, či zda na to také máte nějaký ten "fígl". Předem děkuji za odpověď.

  • Zdeňka Svačinová | 29. 8. 2005 20:28

    Tento vynikající moučník peču už dlouho,do krému přidávám máslo a rum,polovinu šlehačky dávám na krém a druhou polovinou potřu druhou placku místo čokoládové polevy a na šlehačku nastrouhám čokoládu.

  • Johanka K. | 29. 8. 2005 12:51

    Poznámka autorky k receptu.: Mám rokmi overenú skúsenosť, že medové cesto ( na tento recept, príp. na iné medové rezy) je kvalitnejšie a ľahšie sa s ním pracuje tým viac, čím viac si "odpočinie" v chlade. Čerstvé a teplé sa ťažko rozotiera na plech. Predpokladám, že mnohým z Vás sa pozdávajú tieto krémeše veľmi pracné a zdĺhavé. Tiež som si to myslela, keď som ich piekla prvýkrát.Ale človek veľmi rýchlo príde na to, ako si postup zjednoduší, stačí si iba pripraviť základ ( cesto a šľahakovú náplň) dopredu. Ak sa pár z Vás stretlo s takouto "šľahačkovou náplňou" bez šľahačky, isto mi dá za pravdu, že od pravej ju nikto nerozozná. Na druhej strane má ešte ďalšiu výhodu: netreba pridávať stužovač, náplň vydrží hustá. Netreba sa ani obávať, že by krémeše nezmakli. Práve naopak, sú lahodnejšie a vláčnejšie, dajú sa nakrájať oveľa jednoduchšie, než klasického lístkového cesta. Všetkým pekný deň, a ak sa rozhodnete vyskúšať tento recept, potom dobrú chuť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krystal Hera Hladká mouka Jedlá soda Med Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Tuk Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnečka se šunkou a sýrem

Česnečka se šunkou a sýrem

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Česneková plec

Česneková plec

Campari Orange Passion

Campari Orange Passion

Losos v sezamové krustě

Losos v sezamové krustě

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo po našem

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

68
Tvarůžkový steak
Tvarůžkový steak
35
Ajťácké Chilli con carne
Ajťácké Chilli con carne
35
Cibulový filet
Cibulový filet
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz 13. komnata Jana Hraběty: Těžký život kvůli komunistům! Tatínek ve vězení a výslechy na Ruzyni

13. komnata Jana Hraběty: Těžký život kvůli komunistům! Tatínek ve vězení a výslechy na Ruzyni

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Medové krémeše slavnostní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact