• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medové krémeše slavnostní
Napište svůj komentář k receptu

Medové krémeše slavnostní

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové krémeše slavnostní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 75
      g hera
    • 2
      lžíce med
  • Náplň 1 - žloutkový krém
    • 5
      ks žloutek
    • 7
      lžíce cukr krystal vrchovaté
    • 5
      lžíce polohrubá mouka vrchovaté
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 750
      ml mléko
  • Náplň 2 - šlehačkový krém
    • 400
      ml mléko
    • 250
      g tuk Lukana či jiný 100% tuk (kromě sádla)
    • 100
      g hera
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 2
      ks žloutek
  • Poleva
    • 1
      ks čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Med, cukr, vejce a tuk rozpustíme za stálého míchání nad párou, až se vše spojí do jednolité hmoty. V míse smícháme mouku se sódou a přilijeme horkou medovou hmotu. Vše propracujeme. Vložíme do mikroténového sáčku a odložíme asi na 2 hod. do lednice, nejlépe však přes noc.
2
Po vychlazení rozdělíme těsto na 2 díly. Každý díl vyválíme na tentkou placku, na pomoučeném válu ( vzniknou nám 2 placky). Pomocí válečku jej přeneseme na sádlem vymazaný plech a propícháme vidličkou. Pečeme v horké troubě asi 3-4 min., než začnou zlátnout. Každou placku vyndáme na rovný povrch (medové placky ihned ztvrdnou na kámen).
3
Náplň 1.: část mléka (asi 2/3) dáme vařit. Ve zbylém mléce rozšleháme žloutky, cukr, vanilkový cukr, a nakonec mouku. Vlijeme do vřícího mléka a uvaříme hustou kaši. Necháme ji za občasného promíchání trochu vychladit (aby nebyla příliš horká, ani sudená).
4
Náplň 2.: v mléce nad párou rozpustíme: Lukanu, Heru, vanilkový cukr a krystal. cukr. Když je směs rozpuštěná, odstavíme jí z ohně a necháme vystydnout. Vystydlou směs pak vlijeme do mixéru, přidáme 2 žloutky a mixujeme na nejvyšší rychlosti min.3 minuty. Umixovanou náplň odložíme do ledničky min. na 6 hodin, nejlépe však přes noc. Po vyjmutí z lednice tuto nápň vyšleháme (nejlépe el. šlehačem) do hustého šlehačkového krému.
5
První upečenou placku potřeme vlažnou náplní č.1. - žloutkovým krémem a necháme na chvíli ztuhnout. Na žloutkový krém pak rovnoměrně rozetřeme náplň č.2. - šlehačkový krém. Na tento krém přiložíme druhou placku, na kterou dáme čokoládovou polevu. Necháme ztuhnout v ledničce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kremeše s pudinkovým krémem

Kremeše s pudinkovým krémem

Poctivé vanilkové krémeše

Poctivé vanilkové krémeše

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janinka | 4. 6. 2007 21:45

    Tak jsem zase jednou dělala tento skvělý recept. Je to opravdu nedostižné! Škoda, že není možné dát vždy, když peču, jedničku. Tento receptík by si jich zasloužil!!! Děkuji, Johanko!

  • Ivana Vašáková | 14. 9. 2005 12:18

    Milá Johanko, jdu k Vám na radu. Jednou jsem ochutnala tzv. trdelník - bylo to z nějakého kynutého těsta, dělalo se to nad plamenem z dřeveněho uhlí na takových válečcích, sypalo cukrem z kterého pak vznikl karamel a obalovalo v oříškách nebo kokosu. Neznáte náhodou na tuto dobrotu recept?

  • marti | 5. 9. 2005 11:02

    Vypadá to báječně, asi je brzo na nějakou slavnostní příležitost vyzkouším. I s tou čokoládovou polevou, vždycky mi každá ztuhne tak, že se potom nedá krájet, hlavně, když je z lednice. Potom napíšu, jak nám chutnalo :-)

  • Johanka K | 5. 9. 2005 10:52

    ...No, Janinko, Vašu otázku som našla až teraz, a ako je vidieť aj ste si sama na ňu odpovedali:))...cesto je redšie, ale po stuhnutí v chladničke to ide dobre vyvaľkať..Som rada, že Vám chutili.Zdajú sa byť pracné, a nie je to o tom, že sa suroviny len zamiešajú a upečú, ale keď si to človek pripraví deň dopredu, tak na druhý deň len vyšľahá krémy a má hotovo.Tento druh šľahačky používam do všetkých múčnikov, kam ide klasická šľahačka...ešte ich pár skúsim dodať...Pekný deň.J.

  • Janinka | 4. 9. 2005 18:41

    ... tak už chápu proč jsou slavnostní: když to všechno doděláte, tak to je na panáka :-)) Ne, musím říct, že výsledek je úplně skvělý, chuťově vynikající. Ta šlehačka bez šlehačky nemá chybu !!! Jen to asi není recept pro začátečnice, opravdu je trošku pracný. Ale výsledek za to stojí - dávám do oblíbených a děkuji za recept!

  • Janinka | 3. 9. 2005 16:17

    Johanko, je normální že je těsto po zpracování takové polořídké? Teď jsem ho dodělala a vrazila do ledničky. Nemám do něj přidat trochu mouky, aby zhoustlo? Díky za odpověď.

  • Janinka | 31. 8. 2005 19:48

    Johanko, mockrát DĚKUJI!!! O víkendu to odzkouším a dám vědět. Díky!

  • Johanka K | 30. 8. 2005 21:58

    Airanko...ona je fakt fajn, skúste:))

  • Airan Novakova | 30. 8. 2005 15:37

    Johanko, polevu co jste napsala pro Janinku se mi zda vyborna:-)))

  • Johanka K | 30. 8. 2005 14:41

    ...ešte pre Janinku...keď priložíte plát na šľahačku, odložte krémeš do chladničky a hneď si pripravte čokoládovú polevu. Vlažnou polejte múčnik, a odložte do chladu...Plát Vám tak zvláčnie rýchlejšie...skúste túto polevu ( nikdy nestuhne "na kameň", je vláčna, používam ju aj na ozdobu ovocných a pod. pohárov: 1 žĺtko,3 pol.lyžice mlieka, 70g mouč.cukru, 1 vrchovatá pol.lyžica kakaa a 70g Lukany na pečenie. Na miernom ohni miešame cukor, žĺtko, mlieko a kakao, až sa suroviny spoja miernym varom. Odstavíme z ohňa a vmiešame Lukanu tak, aby sa rozpustila.Po vymiešaní je poleva akurát taká vlažná, aby ste ňou poliali múčnik...J.

  • Johanka K | 30. 8. 2005 14:31

    Pani Zdeňce...no, taky ho mám " v reperotári":) niekoľko rokov...s maslom vmiešaným do žĺtkového krému som ho tiež niekoľkorát piekla...zvyknem ho robiť aj s maslom v žĺtkovom kréme, aj bez masla... bez masla mi pripadal trošku "ľahší"...J.

  • Johanka K | 30. 8. 2005 14:25

    Ahoj, Janinko...Medový krémeš nakrájate v pohode, bez toho, aby ste tzv."predkrájali" na kocky vrchný plát. Medové cesto krásne zvláčnie po priložení na "šľahačkový krém". Treba mať akurát nož namočený do teplej vody, čo je takmer klasika:)...iný fígeľ to fakt nemá...P.S.: nebojte sa náročnosti,je to celkom jednoduché, fakt...dobrú chuť apekný deň.J.

  • Janinka | 30. 8. 2005 11:53

    Hmmm, opravdu to nevypadá příliš jednoduché, ale ten nápad na "šlehačku bez šlehačky" je zajímavý. Zkusím to. Jen mi, prosím, Johanko řekněte, zda se to opravdu dá bez problémů krájet, či zda na to také máte nějaký ten "fígl". Předem děkuji za odpověď.

  • Zdeňka Svačinová | 29. 8. 2005 20:28

    Tento vynikající moučník peču už dlouho,do krému přidávám máslo a rum,polovinu šlehačky dávám na krém a druhou polovinou potřu druhou placku místo čokoládové polevy a na šlehačku nastrouhám čokoládu.

  • Johanka K. | 29. 8. 2005 12:51

    Poznámka autorky k receptu.: Mám rokmi overenú skúsenosť, že medové cesto ( na tento recept, príp. na iné medové rezy) je kvalitnejšie a ľahšie sa s ním pracuje tým viac, čím viac si "odpočinie" v chlade. Čerstvé a teplé sa ťažko rozotiera na plech. Predpokladám, že mnohým z Vás sa pozdávajú tieto krémeše veľmi pracné a zdĺhavé. Tiež som si to myslela, keď som ich piekla prvýkrát.Ale človek veľmi rýchlo príde na to, ako si postup zjednoduší, stačí si iba pripraviť základ ( cesto a šľahakovú náplň) dopredu. Ak sa pár z Vás stretlo s takouto "šľahačkovou náplňou" bez šľahačky, isto mi dá za pravdu, že od pravej ju nikto nerozozná. Na druhej strane má ešte ďalšiu výhodu: netreba pridávať stužovač, náplň vydrží hustá. Netreba sa ani obávať, že by krémeše nezmakli. Práve naopak, sú lahodnejšie a vláčnejšie, dajú sa nakrájať oveľa jednoduchšie, než klasického lístkového cesta. Všetkým pekný deň, a ak sa rozhodnete vyskúšať tento recept, potom dobrú chuť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krystal Hera Hladká mouka Jedlá soda Med Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Tuk Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Halušky se zelím

Halušky se zelím

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Jogurtový moučník

Jogurtový moučník

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami

Drobenkový koláč s rebarborou

Drobenkový koláč s rebarborou

Rychlý jahodový koláč

Rychlý jahodový koláč

Harlekýn

Harlekýn

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

78
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
44
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
41
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
34
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…
24
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Ženy.cz Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Blesk.cz Britský princ Andrew dostává rány ze záhrobí: Nezletilá oběť popsala orgie!

Britský princ Andrew dostává rány ze záhrobí: Nezletilá oběť popsala orgie!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

  • Recepty.cz
  • Medové krémeše slavnostní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact