• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Medové koleno na pivě
Napište svůj komentář k receptu

Medové koleno na pivě

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové koleno na pivě
Medové koleno na pivě
Medové koleno na pivě
Medové koleno na pivě
Medové koleno na pivě
Medové koleno na pivě
Medové koleno na pivě
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vepřové koleno - větší
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev větší
    • 1
      ks petržel menší
    • celer cca půlka středně velkého
    • sůl
    • 2
      ks bobkový list
    • 10
      ks pepř celý
    • 2
      ks nové koření - kuličky
    • 3
      stroužek česnek
  • Dohotovení:
    • drcený kmín
    • 2
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce olej
    • 2
      lžíce med cca
    • pivo dle chuti a potřeby, 10°C světlé nebo tmavé

Postup přípravy receptu

1
Koleno očistíme, dáme do většího hrnce s vařící vodou, přidáme očištěnou zeleninu a koření, osolíme. Vaříme asi jednu hodinu.
2
Česnek utřeme solí a vmícháme do oleje. Koleno vyndáme z vývaru, necháme oschnout, důkladně potřeme česnekovou pastou a posypeme kmínem, vložíme do pekáčku. Podlijeme pivem s trochou vývaru a pečeme ve vyhřáté troubě doměkka a dozlatova. Průběžně ještě podléváme a přeléváme výpekem. Ke konci pečení potřeme medovou pastou - med rozmícháme s troškou piva a ještě krátce zapečeme.
3
Medové koleno na pivě podáváme s bramborovým salátem, čerstvým pečivem, knedlíkem s dušeným zelím, se sklenicí vychlazeného piva.
4
***Vývar použijeme na ovarovou nebo kroupovou polévku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tvrznikova | 11. 11. 2016 17:11

    Podareny recept! Dekuji za nej a doporucuji :)

  • Tereza Ostrá | 26. 4. 2016 12:19

    Bylo to vynikající koleno. Peklo se skoro 3 hodiny a výsledek stojí určitě za co nejbližší zopakování. Děkuji za výborný recept.

  • evanc | 20. 4. 2015 19:17

    Ahoj, koleno jsem půl hodky vařila v papiňáku,teď si už hoví v zapékací míse v troubě.Snad tímto docílím odpadávajícího masíčka od kosti..Držte pěsti.. 8-)

  • CHARLIE | 14. 12. 2014 17:40

    DEKUJI ZA NAVOD NA NEJLEPSI MASO NA PIVU, BYLA TO KLASA. 8-)

  • CHARLIE | 14. 12. 2014 17:39

    DEKUJI ZA NAVOD NA NEJLEPSI MASO NA PIVU, BYLA TO KLASA. 8-)

  • Růžena | 3. 8. 2014 12:10

    Bylo to vynikající koleno.Chutnalo nám a byla to zase jedna z příjemných změn.Děkuji.

  • Langos | 22. 12. 2013 19:37

    Vyzkoušeno, ale trochu jsem recept upravil, vynechal jsem pivo a dodělal omáčku. Do hrnce jsem dal vařit koleno, se zeleninou a kořením. Po hodině vaření jsem část uvařené zeleniny a koleno vyndal do pekáče. Koleno jsem potřel česnekem utřeným se solí a olejem a podlil vývarem. Pekl jsem na 200st a podléval vývarem cca další hodinu, dokud kůže nedostala barvu a nebyla křupavá. Až tehdy jsem rozmíchal dvě lžíce medu s vývarem, potřel maso a pekl další půl hodiny na 180st. Koleno dostalo nádhernou barvu. Nakonec jsem maso vyndal z pekáče, kde zbyl výpek a zelenina, k tomu jsem přidal vývar, rozmixoval, provařil dalších pár minut a nakonec zahustil tmavou jížkou. ;-)

  • silvik T.
    silvik T. | 2. 1. 2013 21:28

    Vynikající.Uvařila jsem do skoro měkka ve vodě a pak dopekla v troubě s grilem pro kůrčičku.Kůži jsem nařezala na čtverečky,aby se do ní dostalo koření lépe.Dělala jsem na Silvestra jako sváteční oběd s brambor.kaší. :-) Polévku jsem zatím nedělala.Vývar jsem si zamrazila a udělám až bude méně všeho jídla. ;-)

  • Jana | 30. 12. 2012 11:15

    Zeleninu jsem přidala do pekáče ke kolenu,byla hodně měká a udělala skvělou omáčku.S bramborovým knedlíkem oběd bez chyby :-* .Dneska jsem do vývaru lupla brambory,česnek a máme mňam polívku.

  • Baťková | 31. 10. 2012 10:22

    Koleno bylo bezvadné, v troubě jsem ho nechala ani ne půlhodinky, jen pro tu výbornou krustičku, uvařila jsem ho totiž tak, že se dalo už jíst. Se šťouchanými brambory, které milujeme skoro ke všemu bylo na jedničku. A ještě něco dodám k vývaru, polévka byla nejlepší jakou jsme jedli, koření a zelenina jí dala neopakovatelnou chuť. Kdo má rád koleno určitě vyzkoušejte, zabijete dvě mouchy jednou ranou, my se měli jak na hradě. :-)

  • Anna Doležalová | 24. 10. 2012 17:25

    Ingredience bezva, lákavé, ale to pivo už tam nekdy nedám. Vypiji ho po koleně. Bylo to nahořklé. Bez piva fajn.

  • standa | 19. 10. 2012 23:53

    Zítra jdu na to.Celý den jsem přemýšlel co si zítra uvařím a tohle je inspirace jako hrom.Koupím si ty kolena asi rovnou dvě.Mějte se všichni fajn 8-)

  • Anna Doležalová | 6. 10. 2012 08:01

    No musí to být velmi dobré už podle ingridiencí. Budu zkoušet asi velmi brzo, jen co koupím koleno. Jelikož koleno milujeme, napíši jak nám chutnalo. Minule když jsem kupovala koleno tak mě odrazoval jeden pán, že prý si mám koupit raději maso z argentínského dovozu. Je prý lepší jak to koleno. Ale chuť kolena to nikdy nenahradí, i když to může být maso výborné. Zdravím :-*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Vaření Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Česnek Cibule Drcený kmín Med Mrkev Nové koření Olej Pepř celý Petržel Pivo Sůl Vepřové koleno
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěná mé babičky

Roštěná mé babičky

Vepřový steak s hranolkami

Vepřový steak s hranolkami

Kynuté knedlíky plněné masem

Kynuté knedlíky plněné masem

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Fitness špagety s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

Salát z pekingského zelí - zdravě a…

Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou

Salát z grilované červené řepy s…

Fritatta s cuketou

Fritatta s cuketou

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

43
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
28
Dýňová tortila
Dýňová tortila
26
Klementinkové smoothie s matchou
Klementinkové smoothie s…
23
Bezový sirup za studena
Bezový sirup za studena
21
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Další doporučené recepty:

Medové dortíčky
Medové dortíčky
Medové karamelky
Medové karamelky
Medové kokosky
Medové kokosky
Medové kuličky s kokosem
Medové kuličky s kokosem
Medové kuře na víně
Medové kuře na víně
Medové maso se zázvorem a hruškou
Medové maso se zázvorem a hruškou
  • Recepty.cz
  • Medové koleno na pivě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact