• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Medové koleno na pivě
Napište svůj komentář k receptu

Medové koleno na pivě

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové koleno na pivě
Medové koleno na pivě
Medové koleno na pivě
Medové koleno na pivě
Medové koleno na pivě
Medové koleno na pivě
Medové koleno na pivě
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vepřové koleno - větší
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev větší
    • 1
      ks petržel menší
    • celer cca půlka středně velkého
    • sůl
    • 2
      ks bobkový list
    • 10
      ks pepř celý
    • 2
      ks nové koření - kuličky
    • 3
      stroužek česnek
  • Dohotovení:
    • drcený kmín
    • 2
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce olej
    • 2
      lžíce med cca
    • pivo dle chuti a potřeby, 10°C světlé nebo tmavé

Postup přípravy receptu

1
Koleno očistíme, dáme do většího hrnce s vařící vodou, přidáme očištěnou zeleninu a koření, osolíme. Vaříme asi jednu hodinu.
2
Česnek utřeme solí a vmícháme do oleje. Koleno vyndáme z vývaru, necháme oschnout, důkladně potřeme česnekovou pastou a posypeme kmínem, vložíme do pekáčku. Podlijeme pivem s trochou vývaru a pečeme ve vyhřáté troubě doměkka a dozlatova. Průběžně ještě podléváme a přeléváme výpekem. Ke konci pečení potřeme medovou pastou - med rozmícháme s troškou piva a ještě krátce zapečeme.
3
Medové koleno na pivě podáváme s bramborovým salátem, čerstvým pečivem, knedlíkem s dušeným zelím, se sklenicí vychlazeného piva.
4
***Vývar použijeme na ovarovou nebo kroupovou polévku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tvrznikova | 11. 11. 2016 17:11

    Podareny recept! Dekuji za nej a doporucuji :)

  • Tereza Ostrá | 26. 4. 2016 12:19

    Bylo to vynikající koleno. Peklo se skoro 3 hodiny a výsledek stojí určitě za co nejbližší zopakování. Děkuji za výborný recept.

  • evanc | 20. 4. 2015 19:17

    Ahoj, koleno jsem půl hodky vařila v papiňáku,teď si už hoví v zapékací míse v troubě.Snad tímto docílím odpadávajícího masíčka od kosti..Držte pěsti.. 8-)

  • CHARLIE | 14. 12. 2014 17:40

    DEKUJI ZA NAVOD NA NEJLEPSI MASO NA PIVU, BYLA TO KLASA. 8-)

  • CHARLIE | 14. 12. 2014 17:39

    DEKUJI ZA NAVOD NA NEJLEPSI MASO NA PIVU, BYLA TO KLASA. 8-)

  • Růžena | 3. 8. 2014 12:10

    Bylo to vynikající koleno.Chutnalo nám a byla to zase jedna z příjemných změn.Děkuji.

  • Langos | 22. 12. 2013 19:37

    Vyzkoušeno, ale trochu jsem recept upravil, vynechal jsem pivo a dodělal omáčku. Do hrnce jsem dal vařit koleno, se zeleninou a kořením. Po hodině vaření jsem část uvařené zeleniny a koleno vyndal do pekáče. Koleno jsem potřel česnekem utřeným se solí a olejem a podlil vývarem. Pekl jsem na 200st a podléval vývarem cca další hodinu, dokud kůže nedostala barvu a nebyla křupavá. Až tehdy jsem rozmíchal dvě lžíce medu s vývarem, potřel maso a pekl další půl hodiny na 180st. Koleno dostalo nádhernou barvu. Nakonec jsem maso vyndal z pekáče, kde zbyl výpek a zelenina, k tomu jsem přidal vývar, rozmixoval, provařil dalších pár minut a nakonec zahustil tmavou jížkou. ;-)

  • silvik T.
    silvik T. | 2. 1. 2013 21:28

    Vynikající.Uvařila jsem do skoro měkka ve vodě a pak dopekla v troubě s grilem pro kůrčičku.Kůži jsem nařezala na čtverečky,aby se do ní dostalo koření lépe.Dělala jsem na Silvestra jako sváteční oběd s brambor.kaší. :-) Polévku jsem zatím nedělala.Vývar jsem si zamrazila a udělám až bude méně všeho jídla. ;-)

  • Jana | 30. 12. 2012 11:15

    Zeleninu jsem přidala do pekáče ke kolenu,byla hodně měká a udělala skvělou omáčku.S bramborovým knedlíkem oběd bez chyby :-* .Dneska jsem do vývaru lupla brambory,česnek a máme mňam polívku.

  • Baťková | 31. 10. 2012 10:22

    Koleno bylo bezvadné, v troubě jsem ho nechala ani ne půlhodinky, jen pro tu výbornou krustičku, uvařila jsem ho totiž tak, že se dalo už jíst. Se šťouchanými brambory, které milujeme skoro ke všemu bylo na jedničku. A ještě něco dodám k vývaru, polévka byla nejlepší jakou jsme jedli, koření a zelenina jí dala neopakovatelnou chuť. Kdo má rád koleno určitě vyzkoušejte, zabijete dvě mouchy jednou ranou, my se měli jak na hradě. :-)

  • Anna Doležalová | 24. 10. 2012 17:25

    Ingredience bezva, lákavé, ale to pivo už tam nekdy nedám. Vypiji ho po koleně. Bylo to nahořklé. Bez piva fajn.

  • standa | 19. 10. 2012 23:53

    Zítra jdu na to.Celý den jsem přemýšlel co si zítra uvařím a tohle je inspirace jako hrom.Koupím si ty kolena asi rovnou dvě.Mějte se všichni fajn 8-)

  • Anna Doležalová | 6. 10. 2012 08:01

    No musí to být velmi dobré už podle ingridiencí. Budu zkoušet asi velmi brzo, jen co koupím koleno. Jelikož koleno milujeme, napíši jak nám chutnalo. Minule když jsem kupovala koleno tak mě odrazoval jeden pán, že prý si mám koupit raději maso z argentínského dovozu. Je prý lepší jak to koleno. Ale chuť kolena to nikdy nenahradí, i když to může být maso výborné. Zdravím :-*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Vaření Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Česnek Cibule Drcený kmín Med Mrkev Nové koření Olej Pepř celý Petržel Pivo Sůl Vepřové koleno
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový koktejl

Malinový koktejl

Celerová pomazánka se sýrem

Celerová pomazánka se sýrem

Kmínový chlebík

Kmínový chlebík

Arabský chléb - Pide

Arabský chléb - Pide

Babiččina postelová rýže

Babiččina postelová rýže

Fitness sendvič

Fitness sendvič

Domácí čokoládové pralinky

Domácí čokoládové pralinky

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

64
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
59
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
55
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
34
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
28
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Překvapení po show s Farnou: Dua Lipa je zasnoubená!

Překvapení po show s Farnou: Dua Lipa je zasnoubená!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Další doporučené recepty:

Medové dortíčky
Medové dortíčky
Medové karamelky
Medové karamelky
Medové kokosky
Medové kokosky
Medové kuličky s kokosem
Medové kuličky s kokosem
Medové kuře na víně
Medové kuře na víně
Medové maso se zázvorem a hruškou
Medové maso se zázvorem a hruškou
  • Recepty.cz
  • Medové koleno na pivě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact