• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Medová roláda II.
Napište svůj komentář k receptu

Medová roláda II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medová roláda II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 600
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo
    • 250
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce med tmavý
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžička skořice mletá
    • 0,50
      lžička hřebíček mletý
    • 0,25
      lžička anýz mletý
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      špetka sůl
  • Fíková/Datlová náplň
    • 100
      g povidla
    • 50
      g fíky /Datle - sušené
    • vlašské ořechy sekané
  • Náplň ze sušeného ovoce
    • 150
      g sušené švestky nebo meruňky
    • švestková povidla
    • rozinky
    • ořechy sekané
  • Banánová náplň
    • sušené banány namočené v rumu
    • marmeláda
    • ořechy
  • Rozinková náplň
    • rozinky namočené v rumu
    • švestková povidla
    • ořechy
    • pomerančová kůra sekaná

Postup přípravy receptu

1
Vejce vymícháme s cukrem, medem a máslem do pěny, přidáme koření, sodu, sůl a mouku. Vypracujeme těsto a odložíme nejméně na 12 hodin do chladu. Potom těsto rozdělíme na 4 části, každou vyválíme na tloušťku 4 mm a plníme podle chuti náplněmi. Rolády svineme a vložíme na vymazaný plech. Popícháme vidličkou a pečeme při teplotě 150-180 °C asi 20-25 minut. Horké potřeme rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí zabalíme do fólie a uložíme do chladu, můžeme i dolů do chladničky. Roláda vydrží i několik týdnů. Krájíme šikmo na tenké plátky ostrým nožem, jen tolik kolik spotřebujeme.
2
Fíková náplň: fíky umeleme, smícháme s marmeládou. Natřeme na plát těsta, posypeme sekanými ořechy.
3
Datlová náplň: jako fíková.
4
Náplň ze sušeného ovoce: těsto potřeme švestkovými povidly, posypeme nadrobno pokrájeným ovocem, ořechy, rozinkami.
5
Banánová náplň: natřeme marmeládou, posypeme sekanými banány, ořechy.
6
Rozinková náplň: potřeme marmeládou, posypeme rozinkami, ořechy a sekanou kůrou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosovo-medová roláda

Kokosovo-medová roláda

Medová ňadra na houbách

Medová ňadra na houbách

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Fíky Hladká mouka Hřebíček mletý Jedlá soda Marmeláda Máslo Med Moučkový cukr Ořechy Pomerančová kůra Povidla Rozinky Skořice Sůl Sušené banány Sušené švestky Švestková povidla Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

Salát z mozzarelly a rajčat

Salát z mozzarelly a rajčat

Celerová pomazánka II.

Celerová pomazánka II.

Batáty pečené v troubě

Batáty pečené v troubě

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Nutella roláda

Nutella roláda

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

53
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč
41
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
36
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
33
Fazole v rajské omáčce s paprikou
Fazole v rajské omáčce s…
26
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Arichteva poodhalila důvod rozpadu 3v1: Jinak to nešlo

Arichteva poodhalila důvod rozpadu 3v1: Jinak to nešlo

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Ženy.cz Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Blesk.cz Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

  • Recepty.cz
  • Medová roláda II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact