• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medová roláda II.
Napište svůj komentář k receptu

Medová roláda II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medová roláda II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 600
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo
    • 250
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce med tmavý
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžička skořice mletá
    • 0,50
      lžička hřebíček mletý
    • 0,25
      lžička anýz mletý
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      špetka sůl
  • Fíková/Datlová náplň
    • 100
      g povidla
    • 50
      g fíky /Datle - sušené
    • vlašské ořechy sekané
  • Náplň ze sušeného ovoce
    • 150
      g sušené švestky nebo meruňky
    • švestková povidla
    • rozinky
    • ořechy sekané
  • Banánová náplň
    • sušené banány namočené v rumu
    • marmeláda
    • ořechy
  • Rozinková náplň
    • rozinky namočené v rumu
    • švestková povidla
    • ořechy
    • pomerančová kůra sekaná

Postup přípravy receptu

1
Vejce vymícháme s cukrem, medem a máslem do pěny, přidáme koření, sodu, sůl a mouku. Vypracujeme těsto a odložíme nejméně na 12 hodin do chladu. Potom těsto rozdělíme na 4 části, každou vyválíme na tloušťku 4 mm a plníme podle chuti náplněmi. Rolády svineme a vložíme na vymazaný plech. Popícháme vidličkou a pečeme při teplotě 150-180 °C asi 20-25 minut. Horké potřeme rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí zabalíme do fólie a uložíme do chladu, můžeme i dolů do chladničky. Roláda vydrží i několik týdnů. Krájíme šikmo na tenké plátky ostrým nožem, jen tolik kolik spotřebujeme.
2
Fíková náplň: fíky umeleme, smícháme s marmeládou. Natřeme na plát těsta, posypeme sekanými ořechy.
3
Datlová náplň: jako fíková.
4
Náplň ze sušeného ovoce: těsto potřeme švestkovými povidly, posypeme nadrobno pokrájeným ovocem, ořechy, rozinkami.
5
Banánová náplň: natřeme marmeládou, posypeme sekanými banány, ořechy.
6
Rozinková náplň: potřeme marmeládou, posypeme rozinkami, ořechy a sekanou kůrou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosovo-medová roláda

Kokosovo-medová roláda

Medová ňadra na houbách

Medová ňadra na houbách

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Fíky Hladká mouka Hřebíček mletý Jedlá soda Marmeláda Máslo Med Moučkový cukr Ořechy Pomerančová kůra Povidla Rozinky Skořice Sůl Sušené banány Sušené švestky Švestková povidla Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablkový koláč od Alice

Jablkový koláč od Alice

Pomazánka z makrely

Pomazánka z makrely

Hrníčková rychlo - pizza - těsto

Hrníčková rychlo - pizza - těsto

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv…

Jablečný koláč s ořechy

Jablečný koláč s ořechy

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Mletá směs s fazolemi

Mletá směs s fazolemi

Jogurtový koláč z třeného těsta s ovocem

Jogurtový koláč z třeného těsta s…

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

106
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Hrachová kaše
Hrachová kaše
27
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
French toast
French toast

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

  • Recepty.cz
  • Medová roláda II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact