• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medová pochoutka
Napište svůj komentář k receptu

Medová pochoutka

autor: bramborka
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medová pochoutka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo
    • 3
      lžíce med
    • 160
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička amonium
    • 2
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • rybízová marmeláda
  • Krém
    • 1
      l mléko
    • 4
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      g máslo ne Heru
    • 180
      g cukr
  • Poleva
    • 300
      g moučkový cukr
    • 3
      lžíce mléko vroucí
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Med, cukr, máslo dáme do kastrůlku a na mírném ohni necháme rozpustit. Do vlažné směsi vmícháme celá vejce, amonium a mléko. Na vál prosyjeme mouku a pomocí směsi vypracujeme těsto. Rozdělíme na 2 díly a vyválíme 2 tenké placky. Dáme na pomaštěný plech. Upečeme. Plechy vymazat hodně velkou vrstvou.
2
Krém: z mléka, solamylu, žloutků a vanilky uvaříme kaši. Máslo třít s cukrem a postupně zašlehat vychladlou kaši. První placku potřít rumem a rozetřít na ni krém, navrch položíme 2. placku, opět potřeme rumem a tence marmeládou. Chvíli počkáme, až se vsákne.
3
Polijeme polevou. Dáme na 2-3 dny uležet do chladna.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medová ňadra na houbách

Medová ňadra na houbách

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Kokosovo-medová roláda

Kokosovo-medová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bramborka | 24. 11. 2006 16:56

    To mám radost že se povedlo.Já teď na rodince zkouším různé novinky,také odtud.Tak si nechte chutnat,někdy také zkusím.

  • Hana Rožníčková | 24. 11. 2006 16:05

    Bramborko, tak jsem Vás předběhla, máme přísun medu a rodina si opět žádala tento moučník. Zkusila jsem dát ořechy na syrové těsto. Dnes jsem ochutnala, a je to něco úžasného. S těmi ořechy to chce opravdu nechat rozležet, ale je to fakt delikatesa. Myslím, že v neděli budu muset upéct něco jiného, neboť tohle zmizí..o)))

  • bramborka | 11. 11. 2006 13:18

    Dobrý den Hani,nevím jestli vás předběhnu,mám teď dost fofr,ale už jsem si to zapsala jako další variantu.Jak bude čas,určitě vyzkouším.

  • Hana Rožníčková | 11. 11. 2006 08:51

    Bramborko ořechy jsem dala na vrchní upečenou placku, tu jsem navlhčila tím rumem a posypala mlet. ořechy. Jak to bylo mokré, tak se ty ořechy krásně " přilepily " k té placce. Zapéci ořechy do těsta mě napadlo pozdě, ale já to v nejbližší době vyzkouším. Nebo mě předběhnete??

  • bramborka | 10. 11. 2006 17:27

    To mám Hani radost že vám chutná.S ořechy mě to udělat nenapadlo,tak se zeptám dala jste je na syrové těsto zapéct nebo jen na vrch potom posypala?Mějte se.

  • Hana Rožníčková | 10. 11. 2006 14:10

    Ještě jsem chtěla dodat, že jsem udělala malou změnu, místo polevy jsem na horní placku dala umleté oříšky a posypala moučkovým cukrem - je to luxuska!!! Zase jsem už ochutnala...

  • Hana Rožníčková | 10. 11. 2006 11:02

    bramborko rodina si žádala opět tento skvělý moučník, její přání jsem splnila, tak už se těším na zítra. 2 - 3 den je fakt nejlepší, je to úžasné.

  • bramborka | 1. 11. 2006 19:42

    Také jsem již zkusila čerstvé,dá se krásně krájet,je to dobré,ale nejlepší je fakt vydržet!!!Zítra bude výborná,na tom balkoně změkne.Mějte se a ať vám chutná.

  • Hana Rožníčková | 1. 11. 2006 17:50

    Tak už jsem tu zase, jsem neposlušná, takže jsem to ochutnala. Fakt dá se to hned krájet, je to vynikající, jsem zvědavá jaké to bude až se to rozleží. Mám v oblíbených a určitě budu dělat častěji. Ani to nezabere moc času.Dnes je zima, dám to na balkón, ať je to v chladu, zítra vezmu ochutnat do práce a určitě budu recept rozdávat.

  • bramborka | 1. 11. 2006 17:45

    To jsem ráda Hani,že se vám povedly.Ty 2-3dny je opravdu dobré vydržet,placky krásně změknou.Já vždycky říkám,že kdyby to šlo,tak ji na tu dobu uklidím doslova z baráku.Jinak o ni musím bojovat,aby stihla vůbec uležet.Řeším to tak,že rodině upeču ještě něco co mají k dispozici okamžitě.Tak si nechte chutnat.

  • Hana Rožníčková | 1. 11. 2006 16:25

    Bramborko, zrovna jsem tuto pochoutku dodělala. Zatím se mohu vyjádřit jen k těstu - ještě nikdy se mi tak krásně nedělalo s medovým těstem jako s tímto, použila jsem jedlou sodu, řekla bych, že je to stejné jako amonium, fakt práce to byla moc hezká.Až ochutnáme, dám vědět. Teda to bude dilema vydržet 2 - 3 dny, no snad to ubráním.

  • Anonym | 30. 10. 2006 18:16

    ŕekla bych,že je to takový domácí medovník......

  • Majka Rončáková | 30. 10. 2006 12:41

    Jestli můžu posloužit radou moji mamky, tady je:Placky pekla na obráceném dně plechu. Nemusí se hodně vymazávat a po upečení se krásně sesune. Peču to taky tak.

  • bramborka | 27. 10. 2006 19:01

    Pro paní Rožníčkovou:se sodou jsem to nikdy nezkoušela,ale jestli amonium neseženete myslím že to můžete zkusit i se sodou.Je to podobné.Dejte vědět jak to dopadlo.Budeme aspoň vědět pro příště,když amonium dojde.Přeji úspěšné pečení a dobrou chuť.

  • bramborka | 27. 10. 2006 12:36

    Kupuji amonium v potravinách nebo v menších samoobsluhách.

  • Alena Tarabová | 27. 10. 2006 11:27

    Dáváme i jedlou sodu a jsou také výborné, ale děláme ze tří placek.

  • Hana Rožníčková | 27. 10. 2006 10:20

    Musí být amonium nebo můžu dát jedlou sodu? Chtěla bych ho brzy vyzkoušet.

  • Marie Horáková | 27. 10. 2006 10:16

    Já kupuji v drogerii Teta.

  • Hanka Horáková | 27. 10. 2006 10:09

    pamatuji,že podobný moučník dělala maminka s amoniakem,byl výborný ,chtěla bych ho zkusit,ale poraďte aminum seženu kde?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Hnědý rum Máslo Med Mléko Moučkový cukr Rybízová marmeláda Solamyl (bramborový škrob) Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olomoucká tvarohová pomazánka

Olomoucká tvarohová pomazánka

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Kuřecí kousky s hořčicí

Kuřecí kousky s hořčicí

Švestkové buchty

Švestkové buchty

Fazolová polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

"Jahoďák" - dort

"Jahoďák" - dort

Králík na medu

Králík na medu

Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem

Carrot cake (Mrkvový dort) s…

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně -…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

57
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
53
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
36
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem
35
Jáhlová kaše s hrachem, základní recept
Jáhlová kaše s hrachem,…
31
Sardelové chlebíčky
Sardelové chlebíčky

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Medová pochoutka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact