• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Medová pochoutka
Napište svůj komentář k receptu

Medová pochoutka

autor: bramborka
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medová pochoutka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo
    • 3
      lžíce med
    • 160
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička amonium
    • 2
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • rybízová marmeláda
  • Krém
    • 1
      l mléko
    • 4
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      g máslo ne Heru
    • 180
      g cukr
  • Poleva
    • 300
      g moučkový cukr
    • 3
      lžíce mléko vroucí
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Med, cukr, máslo dáme do kastrůlku a na mírném ohni necháme rozpustit. Do vlažné směsi vmícháme celá vejce, amonium a mléko. Na vál prosyjeme mouku a pomocí směsi vypracujeme těsto. Rozdělíme na 2 díly a vyválíme 2 tenké placky. Dáme na pomaštěný plech. Upečeme. Plechy vymazat hodně velkou vrstvou.
2
Krém: z mléka, solamylu, žloutků a vanilky uvaříme kaši. Máslo třít s cukrem a postupně zašlehat vychladlou kaši. První placku potřít rumem a rozetřít na ni krém, navrch položíme 2. placku, opět potřeme rumem a tence marmeládou. Chvíli počkáme, až se vsákne.
3
Polijeme polevou. Dáme na 2-3 dny uležet do chladna.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medová ňadra na houbách

Medová ňadra na houbách

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Kokosovo-medová roláda

Kokosovo-medová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bramborka | 24. 11. 2006 16:56

    To mám radost že se povedlo.Já teď na rodince zkouším různé novinky,také odtud.Tak si nechte chutnat,někdy také zkusím.

  • Hana Rožníčková | 24. 11. 2006 16:05

    Bramborko, tak jsem Vás předběhla, máme přísun medu a rodina si opět žádala tento moučník. Zkusila jsem dát ořechy na syrové těsto. Dnes jsem ochutnala, a je to něco úžasného. S těmi ořechy to chce opravdu nechat rozležet, ale je to fakt delikatesa. Myslím, že v neděli budu muset upéct něco jiného, neboť tohle zmizí..o)))

  • bramborka | 11. 11. 2006 13:18

    Dobrý den Hani,nevím jestli vás předběhnu,mám teď dost fofr,ale už jsem si to zapsala jako další variantu.Jak bude čas,určitě vyzkouším.

  • Hana Rožníčková | 11. 11. 2006 08:51

    Bramborko ořechy jsem dala na vrchní upečenou placku, tu jsem navlhčila tím rumem a posypala mlet. ořechy. Jak to bylo mokré, tak se ty ořechy krásně " přilepily " k té placce. Zapéci ořechy do těsta mě napadlo pozdě, ale já to v nejbližší době vyzkouším. Nebo mě předběhnete??

  • bramborka | 10. 11. 2006 17:27

    To mám Hani radost že vám chutná.S ořechy mě to udělat nenapadlo,tak se zeptám dala jste je na syrové těsto zapéct nebo jen na vrch potom posypala?Mějte se.

  • Hana Rožníčková | 10. 11. 2006 14:10

    Ještě jsem chtěla dodat, že jsem udělala malou změnu, místo polevy jsem na horní placku dala umleté oříšky a posypala moučkovým cukrem - je to luxuska!!! Zase jsem už ochutnala...

  • Hana Rožníčková | 10. 11. 2006 11:02

    bramborko rodina si žádala opět tento skvělý moučník, její přání jsem splnila, tak už se těším na zítra. 2 - 3 den je fakt nejlepší, je to úžasné.

  • bramborka | 1. 11. 2006 19:42

    Také jsem již zkusila čerstvé,dá se krásně krájet,je to dobré,ale nejlepší je fakt vydržet!!!Zítra bude výborná,na tom balkoně změkne.Mějte se a ať vám chutná.

  • Hana Rožníčková | 1. 11. 2006 17:50

    Tak už jsem tu zase, jsem neposlušná, takže jsem to ochutnala. Fakt dá se to hned krájet, je to vynikající, jsem zvědavá jaké to bude až se to rozleží. Mám v oblíbených a určitě budu dělat častěji. Ani to nezabere moc času.Dnes je zima, dám to na balkón, ať je to v chladu, zítra vezmu ochutnat do práce a určitě budu recept rozdávat.

  • bramborka | 1. 11. 2006 17:45

    To jsem ráda Hani,že se vám povedly.Ty 2-3dny je opravdu dobré vydržet,placky krásně změknou.Já vždycky říkám,že kdyby to šlo,tak ji na tu dobu uklidím doslova z baráku.Jinak o ni musím bojovat,aby stihla vůbec uležet.Řeším to tak,že rodině upeču ještě něco co mají k dispozici okamžitě.Tak si nechte chutnat.

  • Hana Rožníčková | 1. 11. 2006 16:25

    Bramborko, zrovna jsem tuto pochoutku dodělala. Zatím se mohu vyjádřit jen k těstu - ještě nikdy se mi tak krásně nedělalo s medovým těstem jako s tímto, použila jsem jedlou sodu, řekla bych, že je to stejné jako amonium, fakt práce to byla moc hezká.Až ochutnáme, dám vědět. Teda to bude dilema vydržet 2 - 3 dny, no snad to ubráním.

  • Anonym | 30. 10. 2006 18:16

    ŕekla bych,že je to takový domácí medovník......

  • Majka Rončáková | 30. 10. 2006 12:41

    Jestli můžu posloužit radou moji mamky, tady je:Placky pekla na obráceném dně plechu. Nemusí se hodně vymazávat a po upečení se krásně sesune. Peču to taky tak.

  • bramborka | 27. 10. 2006 19:01

    Pro paní Rožníčkovou:se sodou jsem to nikdy nezkoušela,ale jestli amonium neseženete myslím že to můžete zkusit i se sodou.Je to podobné.Dejte vědět jak to dopadlo.Budeme aspoň vědět pro příště,když amonium dojde.Přeji úspěšné pečení a dobrou chuť.

  • bramborka | 27. 10. 2006 12:36

    Kupuji amonium v potravinách nebo v menších samoobsluhách.

  • Alena Tarabová | 27. 10. 2006 11:27

    Dáváme i jedlou sodu a jsou také výborné, ale děláme ze tří placek.

  • Hana Rožníčková | 27. 10. 2006 10:20

    Musí být amonium nebo můžu dát jedlou sodu? Chtěla bych ho brzy vyzkoušet.

  • Marie Horáková | 27. 10. 2006 10:16

    Já kupuji v drogerii Teta.

  • Hanka Horáková | 27. 10. 2006 10:09

    pamatuji,že podobný moučník dělala maminka s amoniakem,byl výborný ,chtěla bych ho zkusit,ale poraďte aminum seženu kde?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Hnědý rum Máslo Med Mléko Moučkový cukr Rybízová marmeláda Solamyl (bramborový škrob) Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Pečený kapr

Pečený kapr

Buchta alá medovník

Buchta alá medovník

Tvarohovo-višňový závin

Tvarohovo-višňový závin

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Mexický salát Pico de Gallo

Mexický salát Pico de Gallo

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

80
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
66
Ředkvičkové suflé s bramborem
Ředkvičkové suflé s…
53
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
38
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
37
Zbojnické kolínko
Zbojnické kolínko

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

  • Recepty.cz
  • Medová pochoutka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact