• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Medová pochoutka
Napište svůj komentář k receptu

Medová pochoutka

autor: bramborka
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medová pochoutka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo
    • 3
      lžíce med
    • 160
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička amonium
    • 2
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • rybízová marmeláda
  • Krém
    • 1
      l mléko
    • 4
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      g máslo ne Heru
    • 180
      g cukr
  • Poleva
    • 300
      g moučkový cukr
    • 3
      lžíce mléko vroucí
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Med, cukr, máslo dáme do kastrůlku a na mírném ohni necháme rozpustit. Do vlažné směsi vmícháme celá vejce, amonium a mléko. Na vál prosyjeme mouku a pomocí směsi vypracujeme těsto. Rozdělíme na 2 díly a vyválíme 2 tenké placky. Dáme na pomaštěný plech. Upečeme. Plechy vymazat hodně velkou vrstvou.
2
Krém: z mléka, solamylu, žloutků a vanilky uvaříme kaši. Máslo třít s cukrem a postupně zašlehat vychladlou kaši. První placku potřít rumem a rozetřít na ni krém, navrch položíme 2. placku, opět potřeme rumem a tence marmeládou. Chvíli počkáme, až se vsákne.
3
Polijeme polevou. Dáme na 2-3 dny uležet do chladna.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medová ňadra na houbách

Medová ňadra na houbách

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Kokosovo-medová roláda

Kokosovo-medová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bramborka | 24. 11. 2006 16:56

    To mám radost že se povedlo.Já teď na rodince zkouším různé novinky,také odtud.Tak si nechte chutnat,někdy také zkusím.

  • Hana Rožníčková | 24. 11. 2006 16:05

    Bramborko, tak jsem Vás předběhla, máme přísun medu a rodina si opět žádala tento moučník. Zkusila jsem dát ořechy na syrové těsto. Dnes jsem ochutnala, a je to něco úžasného. S těmi ořechy to chce opravdu nechat rozležet, ale je to fakt delikatesa. Myslím, že v neděli budu muset upéct něco jiného, neboť tohle zmizí..o)))

  • bramborka | 11. 11. 2006 13:18

    Dobrý den Hani,nevím jestli vás předběhnu,mám teď dost fofr,ale už jsem si to zapsala jako další variantu.Jak bude čas,určitě vyzkouším.

  • Hana Rožníčková | 11. 11. 2006 08:51

    Bramborko ořechy jsem dala na vrchní upečenou placku, tu jsem navlhčila tím rumem a posypala mlet. ořechy. Jak to bylo mokré, tak se ty ořechy krásně " přilepily " k té placce. Zapéci ořechy do těsta mě napadlo pozdě, ale já to v nejbližší době vyzkouším. Nebo mě předběhnete??

  • bramborka | 10. 11. 2006 17:27

    To mám Hani radost že vám chutná.S ořechy mě to udělat nenapadlo,tak se zeptám dala jste je na syrové těsto zapéct nebo jen na vrch potom posypala?Mějte se.

  • Hana Rožníčková | 10. 11. 2006 14:10

    Ještě jsem chtěla dodat, že jsem udělala malou změnu, místo polevy jsem na horní placku dala umleté oříšky a posypala moučkovým cukrem - je to luxuska!!! Zase jsem už ochutnala...

  • Hana Rožníčková | 10. 11. 2006 11:02

    bramborko rodina si žádala opět tento skvělý moučník, její přání jsem splnila, tak už se těším na zítra. 2 - 3 den je fakt nejlepší, je to úžasné.

  • bramborka | 1. 11. 2006 19:42

    Také jsem již zkusila čerstvé,dá se krásně krájet,je to dobré,ale nejlepší je fakt vydržet!!!Zítra bude výborná,na tom balkoně změkne.Mějte se a ať vám chutná.

  • Hana Rožníčková | 1. 11. 2006 17:50

    Tak už jsem tu zase, jsem neposlušná, takže jsem to ochutnala. Fakt dá se to hned krájet, je to vynikající, jsem zvědavá jaké to bude až se to rozleží. Mám v oblíbených a určitě budu dělat častěji. Ani to nezabere moc času.Dnes je zima, dám to na balkón, ať je to v chladu, zítra vezmu ochutnat do práce a určitě budu recept rozdávat.

  • bramborka | 1. 11. 2006 17:45

    To jsem ráda Hani,že se vám povedly.Ty 2-3dny je opravdu dobré vydržet,placky krásně změknou.Já vždycky říkám,že kdyby to šlo,tak ji na tu dobu uklidím doslova z baráku.Jinak o ni musím bojovat,aby stihla vůbec uležet.Řeším to tak,že rodině upeču ještě něco co mají k dispozici okamžitě.Tak si nechte chutnat.

  • Hana Rožníčková | 1. 11. 2006 16:25

    Bramborko, zrovna jsem tuto pochoutku dodělala. Zatím se mohu vyjádřit jen k těstu - ještě nikdy se mi tak krásně nedělalo s medovým těstem jako s tímto, použila jsem jedlou sodu, řekla bych, že je to stejné jako amonium, fakt práce to byla moc hezká.Až ochutnáme, dám vědět. Teda to bude dilema vydržet 2 - 3 dny, no snad to ubráním.

  • Anonym | 30. 10. 2006 18:16

    ŕekla bych,že je to takový domácí medovník......

  • Majka Rončáková | 30. 10. 2006 12:41

    Jestli můžu posloužit radou moji mamky, tady je:Placky pekla na obráceném dně plechu. Nemusí se hodně vymazávat a po upečení se krásně sesune. Peču to taky tak.

  • bramborka | 27. 10. 2006 19:01

    Pro paní Rožníčkovou:se sodou jsem to nikdy nezkoušela,ale jestli amonium neseženete myslím že to můžete zkusit i se sodou.Je to podobné.Dejte vědět jak to dopadlo.Budeme aspoň vědět pro příště,když amonium dojde.Přeji úspěšné pečení a dobrou chuť.

  • bramborka | 27. 10. 2006 12:36

    Kupuji amonium v potravinách nebo v menších samoobsluhách.

  • Alena Tarabová | 27. 10. 2006 11:27

    Dáváme i jedlou sodu a jsou také výborné, ale děláme ze tří placek.

  • Hana Rožníčková | 27. 10. 2006 10:20

    Musí být amonium nebo můžu dát jedlou sodu? Chtěla bych ho brzy vyzkoušet.

  • Marie Horáková | 27. 10. 2006 10:16

    Já kupuji v drogerii Teta.

  • Hanka Horáková | 27. 10. 2006 10:09

    pamatuji,že podobný moučník dělala maminka s amoniakem,byl výborný ,chtěla bych ho zkusit,ale poraďte aminum seženu kde?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Hnědý rum Máslo Med Mléko Moučkový cukr Rybízová marmeláda Solamyl (bramborový škrob) Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená kuřecí prsíčka

Zapečená kuřecí prsíčka

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina

Borůvková buchta

Borůvková buchta

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

Čokoládový dort ala Sacher

Čokoládový dort ala Sacher

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky - zapékané

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky -…

Avokádový dezert

Avokádový dezert

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

53
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
39
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
36
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Focaccia
Focaccia

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Zamilovaná Žilková (63) na svatbě Sidovského a Vítka: Tajemství jejího doprovodu odhaleno!

Zamilovaná Žilková (63) na svatbě Sidovského a Vítka: Tajemství jejího doprovodu odhaleno!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

  • Recepty.cz
  • Medová pochoutka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact