• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Medová ňadra na houbách
Napište svůj komentář k receptu

Medová ňadra na houbách

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 34
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medová ňadra na houbách
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Na marinádu
    • 2
      lžíce med
    • 1
      lžíce kečup - jemný
    • 2
      citronová šťáva
    • grilovací koření
    • 1
      lžíce olej na osmahnutí
  • Na omáčku
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • cibule
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • zakysaná smetana
    • 6
      stroužek česnek 4-6
    • sůl
    • 200
      g houby
    • mandlové lupínky a petrželka - nemusí být
    • 2
      ks kuřecí maso prsa

Postup přípravy receptu

1
Recept vznikl náhodou - naložila jsem si kuřecí ňadra do medové marinády a nepočítala s tím, že se manžel vrátí z venčení psa s pytlem hub. Maso bylo třeba zpracovat, houby se také nemají nechávat dlouho v lednici. A tak vznikla tahle lahůdka.
2
**Nejprve naložíme maso:** v misce smícháme med, kečup, a citronovou šťávu, maso směsí potřeme a posypeme grilovacím kořením. Necháme odležet alespoň 2 hodiny, lépe ale přes noc. Očistíme houby a nakrájíme na tenčí kousky (plátky) a dáme dusit na osmaženou cibulku.
3
Podusíme cca 10 - 15 minut. Na pánvi na oleji osmahneme maso (můžeme celé půlky ňader, já jsem ale každé ňadro nakrájela na cca 6 proužků napříč vlákny, aby bylo maso rychleji hotové). Kvůli chuti jsem na pánev vlila i zbytek marinády, med trochu zkaramelizuje, není třeba se toho bát, ale musíme pánev hlídat, aby se karamel nespálil a nezhořkl.
4
Když se maso na povrchu zatáhne a zezlátne, zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a omáčku povaříme. Záleží na vlhkosti masa a druhu zakysanky (a také na tom, jak husté omáčky máme rádi), já musela omáčku naředit cca 1/4 l vody. Potom vmícháme podušené houby, ochuíme česnekem a solí a omáčku necháme ještě tak 5 minut "táhnout", aby se chutě spojily.
5
Servírujeme s knedlíkem nebo těstovinami, máme-li, posypeme plátky mandlí nebo sekanou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Kokosovo-medová roláda

Kokosovo-medová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Opočenská | 15. 10. 2014 21:21

    Toto bych nenazvala lahůdkou ani ze zoufalství, hotová gastrovražda.

  • rozinka | 16. 5. 2013 19:28

    Tak tohleto bylo naposledy, nedobré jídlo =-O

  • Katull
    Katull | 13. 2. 2011 12:18

    Na onrázku to vypadá sot lákavě. .. chutnají mi taková jídla! Ale pro mě by to bylo asi dost náročné. . .i tak už jsem něco takového podobného měla a chutné to bylo! I když by se to dala udělat podle Vašeho receptu ještě lépe.. . jinak pěkný recept! :-)

  • Irča Š. | 13. 2. 2011 10:23

    Včera jsem udělala manželové rodince,ale mně až tak moc nechutnalo,čekala jsem více,ale manžel se olizoval.Asi jsem dala moc zakysané smetany,určo zkusím ještě jednou s menším množstvím smetany :)

  • muarp
    muarp | 1. 1. 2011 17:46

    Vynikajici. Skvele jsme si pochutnali. Jako prilohu jsem zvolil hranolky, ktere se skvele hodily.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 9. 11. 2010 11:12

    Osvědčená dobrota

  • Simča Sládková | 19. 6. 2009 14:56

    Niobe - to jsem ráda, že to chutnalo..... tovíš, medu se musí přiměřeně, přiměřeně..... :-)

  • niobe nightingale | 19. 6. 2009 14:25

    Simčo, rodina ti posílá velký dík za "zážitek z netradiční chuti na našem stole" :D Jen jsem trochu přehnala ten med na menší množství prsíček, ale zas tak to nevadilo... takže dodržujte míry u všeho a bude to fajn :D

  • Simča Sládková | 17. 11. 2008 20:09

    Alice - já bych řekla že med z toho cítit není. On zkaramelizuje a koření a další chutě ho pozmění natolik, že si myslím, že ho tvůj muž neodhalí...

  • ladislava staffenová | 15. 11. 2008 09:33

    Alice, tentýž problém mám doma :-)))), klidně to udělejte, pokud manžel nenajde načatý med nebo upatlanou lžičku od medu a vy nic neřeknete, fakt to nepozná!!!! Já to dělám tak, že když vím, že by mi to manžel nejedl, kdyby věděl, že tam je něco, co nejí (např. med), tak se dám do práce, snažím se, aby mě neviděl ´.-)) a pak servíruju. Pokud mu to chutná a zeptá se na recept, klidně mu to řeknu, on naštěstí nepatří k těm, kteří by kvůli medu, i když mu to chutná, prskal.Ale když mu to nechutná, tak mu to neprozradím, to bych ho fakt naštvala :-)))).Prostě si vymyslím výmluvu, že asi ...atd a víckrát ten recept nedělám. Tento recept je fakt dobrý a patří do toho 1. případu - tedy chutnalo a já mu řekla, že tam je med. Strašně se divil, aleuznal, že to bylo výborné, a ať klidně dělám. :-))) Prostě s těma chlapama musíme zacházet jak s porcelánem - nebouchat, neházet, opatrně a jemně :-DDDDD

  • Alice Lebedová | 14. 11. 2008 20:34

    Recept vypadá zajímavě, ale manžel nemá rád med. Kdo jste to už chutnal,je tam cítit opravdu medová chuť, nebo spojením všech přísad se to ztratí? Potřebovala bych manžela oblafnout:))Díky!

  • Simča Sládková | 19. 8. 2008 12:55

    Tak jsem se sem náhodou nakoukla po delší době (dělám si svoje stránečky s recepty a tak si tam vyzkoušené recepty kopíruji) a moc, ale skutečně MOC mě těší, že vám chutná. Díky za vaše pochvaly a hlavně DOBROU CHUŤ!!!!!!!

  • Mirek SANKOT | 16. 2. 2008 12:19

    Dělám již po několikáté a nikdy nezklame! Opravdu výborné jídlo, děkuji Simoně za inspiraci.

  • Evas | 8. 1. 2008 14:10

    Masíčko jsem zrovna naložila, tak jsem zvědavá. Houby mám také pouze sterilované, snad to na chuti neubere.

  • Evas | 8. 1. 2008 14:10

    Masíčko jsem zrovna naložila, tak jsem zvědavá. Houby mám také pouze sterilované, snad to na chuti neubere.

  • lenka žilková | 8. 12. 2007 12:08

    Jídlo je skvělé,výborná kombinace chutí.Něco tak dobrého už jsem dlouho nejedla.Jako přílohu jsme zvolili těstoviny a nemělo to chybu.Dávám 1**

  • Petule | 9. 11. 2007 23:32

    Tez jsem vyzkousela, je to velmi chutne. Ale pouzila jsem sterilovane zampiony, houby nebyly k dispozici, a nedusila je zvlast, ale po opeceni a vyjmuti masa je vrazila na panev a pak pridala smetanu, udelala omacku a tou pak zalila masicko. Ocenuji zajimavou chut medu, hub a smetany a jednoduchost a rychlost receptu. Vrele doporucuji.

  • lenak | 8. 11. 2007 13:50

    taky musim pochvalit = 1

  • Hradílková Renata | 29. 10. 2007 11:21

    Dělala jsem tento recept o víkendu a musím moc moc chválit. Velice zajimavá kombinaci medu a hub. Budu dělat časteji. Skvělý nápad:-)

  • Heda | 22. 10. 2007 14:05

    Po velkém chválení v komentáři jsem v neděli servírovala k obědu. Ocenění bylo velké dělala jsem ze 2 dávek a bylo to dobře protože všem chutnalo a taky si rodinka přidávala. Dávám velkou 1*.

  • elyzabeth | 19. 10. 2007 16:00

    moc velka dobrota.. davam1

  • Anonym | 16. 10. 2007 14:22

    Je to opravdu vynikající recept. Celá rodinka si moc pochvalovala. Zařazuji do našeho jídelníčku

  • Simča Sládková | 10. 10. 2007 17:05

    Božene, zkus to, snad to i tak bude dobré :o))))). Jinak díky všem, kdo tu napsali pochvalu, mám velikou radost, že se můj nápad ujal. S.

  • Jaroslava Li | 8. 10. 2007 20:50

    Vynikající! Zcela zvláštní, nová chuť. Děkuji za výborný předpis. Dávám za 1.

  • Eva Červenková | 6. 10. 2007 10:30

    pani lucie, myslim , ze vy jste jen nepochopila pana nemce, ktery svuj komentar jiste myslel jako vtipek..

  • Lucie Chlaňová | 4. 10. 2007 13:34

    Podle mě kuřecí ňadra=kuřecí prsa.To je snad logické,ne?

  • Božen Němec | 3. 10. 2007 13:27

    sháněl jsem v obchodě kuřecí ňadra ale měli jen kuřecí prsní řízky, mohu je tedy použít ??

  • veronika norisová | 3. 10. 2007 07:24

    Včera jsem dělala k véče s hranolkama a bylo to fakt moooc dobré :-) manžílek pochvaloval,díky za recept

  • Karel Cuchal | 2. 10. 2007 09:39

    zkusíme to

  • Lenka Horejsi | 1. 10. 2007 09:45

    VYNIKAJICI. Servirovala jsem s jasminovou ryzi. Kecup jsem jeste pridala ke smesi na panev pro zvyrazneni chuti.

  • Zita Matejkova | 10. 9. 2007 16:37

    Výborné, dávám 1.

  • Mejdžis | 5. 9. 2007 15:07

    Dobrá kombinace.Máme rádi zajímavé receptíky a taky sem tam něco zkoušíme a vždy se všichni olizují ještě večír. Jen tak dál!!!

  • frankovka * | 23. 6. 2007 17:18

    Zapomněl jsem dát do marinády grilovací koření, ale i tak to bylo vynikající! Zajímavá a pro mne nová kombinace hub s medovou příchutí. Mandličky navrch jsou jak třešinka na dortu.:-)) Dávám jedničku s hvězdičkou.

  • jana | 14. 6. 2007 13:26

    Je to výborné, má to neopakovatelnou chut, můj syn je mlsný - jen tak něco mu nechutná - a tady je mlaskal a když byl napomenut - řekl "nemáš to dělat tak dobrý"!!!

  • Simča Sládková | 29. 3. 2007 12:39

    My máme radost že vy máte radost...... :o))))

  • Daska35 Pištěcká | 29. 3. 2007 09:40

    Můžeš si doma šplhnout!!!

  • john | 10. 2. 2007 12:16

    Bylo to výborné, my jsme k tomu uvařili Gnoči a místo vodou jsme to naředili sladkou smetanou, kterou jsme potřebovali zpracovat a nemá to chybu

  • michaela nováková | 8. 2. 2007 17:22

    dnes jsme měli k večeri s hranolkama a bylo to neskutečně dobré manžel se jen ptá jak po takových dobrotách zhubne

  • t3riq | 26. 1. 2007 11:23

    Tak včera sem to jídlo dělala pro mamčinýho přítele k svátku, který měl přijít až pozdějš večer.Mezitim jsme si s mamkou jídlo dali a bylo tak moc vynikající, že sem si to zhamtila, o ničem jsme neřekly a dneska si to dám k obědu:-)Určitě to zaz udělám je to skvělý!!!

  • Simča Sládková | 11. 1. 2007 11:30

    Hani a Bramborko - to mne těší, že chutnalo. Anonyme - možná je to lepší, ale už je to něco jiného :-))). To nic, každý máme své chutě.....

  • Hanka | 11. 1. 2007 10:51

    Vyborne jidlo!!!Jen tak dale:-)))

  • Anonym | 30. 12. 2006 23:54

    Mno, bez kečupu a medu lepší.

  • BRAMBORKA | 22. 11. 2006 13:26

    Dneska jsme měli k obědu s těstovinami a musím pochválit.Je to skvělé,omáčka má zvláštní chuť.Děkuji tímto Simče za recept,dostala jsem doma pochvalu:-)

  • PETER BANSKA BYSTRICA | 19. 11. 2006 12:59

    AHOJ.VYPADA TO VYBORNE ALE TA CHUT SA NEDA NICIM NAPODOBIT.JE TO SKRATKA FANTASTICKE.JA SOM POUZIL SUSENE HUBY A NEDAL SOM DO TOHO ARASIDY.BUDEM TENTO RECEPT ROZSIROVAT DALEJ,HLAVNE MOJMU SVOKROVI,LEBO MAM CO OPLACAT.PRAJEM VELA STASTIA DO TAKYCHTO VYDARENYCH OMYLOV :)

  • Karel | 19. 11. 2006 12:24

    Výborné jídlo.Přizpůsobil jsem se k tomu,co bylo doma,ale základ zůstal.Dokonce i manželka si oběd pochvalovala!

  • ulixa Tracalová | 16. 11. 2006 21:35

    JE to velice dobré jídlo moc sme si poccchutnali:-)

  • Simča Sládková | 29. 10. 2006 11:52

    Já myslím, že zamrazené houby se použt mohou klidněa chuť bude jako v orginálne. S těmi žampiony to bude mít určitě chuť jinou - ale třeba ne špatnou.... Zkuste to a pak můžete poreferovat :-)

  • Anonym | 24. 10. 2006 12:57

    Dobrý den, mám dotaz. Myslíte, že v tomto receptu lze použít i houby zamrazené a nebo čerstvé žampiony, nebo se takto chuť výrazně změní ?

  • HANA Vlčková | 23. 10. 2006 09:38

    Ahoj, recept je opravdu báječný. Dělala jsem ho v sobotu a měl velký úspěch. Jako přílohu jsem dala vařené brambory a bylo to taky super. Myslím, že by se k tomu hodili i hranolky nebo opékané brambory. Dávám za jedna!

  • Lenka | 15. 10. 2006 02:20

    i kdyz mam med desne rada tady mi nechutnal pouzila jsem jine koreni protoze grilovaci nemam rada,ale manzel se mohl utlouct, jak mu to chutnalo!

  • Daniela Hrušková | 14. 10. 2006 20:46

    Ahojky, byla to zajímavá chuť. Nejdříve to bylo sladké, pak se tam protlačila chuť hub a nakonec kuřátko...dělala sjsem to s opečeným bramborem...dobrota. Chutnalo to jako v restauraci - minutka přelitá smetanou!!To mám nejradši...

  • Prskavka | 25. 9. 2006 14:51

    No,vypadá to výtečně,a já zrovna nevim co mám vařit,takže do toho asi jdu :o))))

  • Mária | 14. 9. 2006 15:50

    To je paráda, to som nevedela, ze aj kura má nadra. (Nosí podprsenku?)

  • Airan | 13. 9. 2006 12:15

    Takto nahodne vznikle recepty maji sve kouzlo:-)) Vypada to moc dobre, rada to vyzkusim.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Citronová šťáva Grilovací koření Hladká mouka Houby Kečup - jemný Kuřecí maso Mandlové lupínky Med Olej Rostlinný olej Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Kuřecí cacciatore

Kuřecí cacciatore

Sněhové pusinky na váhu

Sněhové pusinky na váhu

Tvarohový dortík

Tvarohový dortík

Drobenkový koláč s rebarborou

Drobenkový koláč s rebarborou

Perníková bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Perníková bábovka se švestkami - ,…

Jablečný koláč (buchta)

Jablečný koláč (buchta)

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi

Jarní závitky s krevetami, bylinkami…

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

90
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
42
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
41
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
31
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
31
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Medová kachna na kapustě
Medová kachna na kapustě
Medová karotka s kuskusem
Medová karotka s kuskusem
Medová kuřecí stehýnka
Medová kuřecí stehýnka
Medová žebra
Medová žebra
Medové bochánky
Medové bochánky
Medové dortíčky
Medové dortíčky
  • Recepty.cz
  • Medová ňadra na houbách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact