Prsa zbavte tuku, osolte a přes noc je naložte do marinády smíchané z vína, 3 lžic medu, tymiánu a drceného česneku. Na 1 lžíci oleje nechte osušené maso zprudka zatáhnout z obou stran.
2
Troubu rozehřejte na 180 °C. Maso rozložte do olejem vytřeného pekáčku a upečte doměkka. Podle potřeby mírně podlijte vodou. Kapustu zbavte košťálu a rozeberte (vnitřní světlejší listy nasekejte na široké nudličky).
3
Blanšírujte: listy na 1 minutu vsypte do vroucí osolené vody, vyjměte děrovanou naběračkou a prudce zchlaďte v ledové vodě. Z pomerančové šťávy a lžíce medu umíchejte zálivku, osolte, opepřete a kapustu zastříkněte. Velké listy rozložte na talíře a přidejte kachní prsa natrhaná a promíchaná s nakrájenou kapustou.
4
Náš TIP: Můžete přidat proužky opečené anglické slaniny.