• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Meďáky
Napište svůj komentář k receptu

Meďáky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Meďáky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • těsto
    • ořechy mleté
    • 150
      g cukr
    • 50
      g máslo
    • 100
      g med
    • vanilkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce mléko
    • jedlá soda
    • skořice mletá
    • 450
      g hladká mouka
  • krém
    • 4
      lžíce polohrubá mouka
    • 3
      dl mléko
    • 250
      g máslo
    • 250
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si připravíme základ krému. Mouku a mléko svaříme v hustou kaši a necháme vychladit. Všechny suroviny na těsto (kromě mouky) mícháme ve vodní lázni. Až se rozpustí máslo, odstavíme a přidáme mouku. Zpracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na 4 díly. Každý díl vyválíme na tenkou placku velikosti plechu na cukroví a upečeme každou zvlášť na pečícím papíru.(Je dobré si všechny 4 placky připravit, protože upečené jsou celkem rychle).
2
Vychlazený základ krému smícháme s ušlehaným máslem s cukrem a placky krémem spojíme. Dáme na 2 dny změknout do chladna a pak nakrájíme na malé porce.
3
Je to celkem pracný zákusek, se kterým však budete vítězit v každé společnosti. Po jejím ochutnání se na mě všichni obracejí s prosbou o recept. Už jsem jich rozdala desítky. Recept mám od manželovy babičky z Chorvatska.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Meďáky II.

Meďáky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Libuše Štefčeková | 19. 2. 2006 13:05

    Bála jsem se toho papíru či mi půjde dolu po upečení,ale bála jsem se zbytečně šel dolu krásně,zákusek byl po dvou dnech měkký,tak jsem ho polila čokoládovou polevou a po zaschnutí,nakrájela na trojuhelníky ,dávám jedničku a děkuji za recept

  • Eva | 16. 2. 2006 14:13

    Obměnou je upéct vyšší placku a po vychladnutí prokrojit, plnit a nakrájet- výsledek se mi zdá vláčnější.do náplně je také možné zamíchat ustrouhané zbytky (kraje apod) plackyvýborné!!

  • Hanka | 16. 2. 2006 13:34

    Znám také od babičky jako dort zázrak.navrch namažu krém a posypu čokoládou.Skvělý.

  • Jitka | 15. 2. 2006 14:34

    Tenhle recept znám, do krému přidávám rum a placky nejdřív slabě pomažu rybízovou zavařeninou zředěnou rumem. Celý moučník potahuji čokoládou a balím jej pevně do alobalu, krájím až třetí den. Opravdu stojí za vyzkoušení, vložená práce se vyplatí, budete všichni chváleni.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Skořice Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Nivoví šneci

Nivoví šneci

Kaldoun

Kaldoun

Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky

Česnekové těstoviny se sýrovými…

Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!

Nejlepší horká čokoláda II. - méně…

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Pórková lehká polévka

Pórková lehká polévka

Česneková pomazánka s mascarpone

Česneková pomazánka s mascarpone

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

158
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s…
107
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
97
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
67
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
61
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

  • Recepty.cz
  • Meďáky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact