Maso pokrájíme na plátky, naklepeme a strany nakrojíme, aby se nekroutily při smažení. Připravené plátky osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova z obou stran. Hotové uložíme v teple. Během smažení medailonků si pokrájíme zelí na širší nudličky, nejlépe jen tuhou část zelí.
2
Z listnatější části si můžeme připravit čerstvý salát(například se zakysanou smetanou), který můžeme podávat k medailonkům. Do výpeku po mase dáme pokrájené zelí, které zprudka orestujeme. Nesolíme! Kdybychom zelí osolili a dělali zvolna, začalo by se dusit a nezůstalo by křupavé. Po orestování na pánvi dle chuti zakapeme sojovou omáčkou a promícháme. Medailonky dáme na talíř, přidáme zelí a ihned podáváme a chlebem, bramborem, hranolkami...