• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Med ze sedmikrásek
Napište svůj komentář k receptu

Med ze sedmikrásek

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Med ze sedmikrásek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      ks sedmikráskové květy 600-700
    • 1
      l voda
    • 2
      ks citron
    • 1
      kg cukr lze přidat i hrst listů jitrocele kopinatého

Postup přípravy receptu

1
Květy propláchneme studenou vodou, přelijeme vařící vodou, přidáme omytý na kolečka nakrájený vypeckovaný citron, promícháme a necháme 24 hodin stát. Druhý den přivedeme opět do bodu varu, přecedíme vymačkáme květy, citron necháváme, přidáme cukr, promícháme a volně vaříme i s citronem do hustoty medu (zkousíme hustotu na talířku). Hotový med plníme do skleniček dobře uzavřeme a skladujeme v chladu a temnu.
2
P.S.: pokud se nám připlete při sbírání sedmikrásek jitrocel, klidně přidejte do medu, nic tím nezkazíte. Přidávám i snítky máty nebo meduňky, med je krásně voňavý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Léčivý med malé vyděračky

Léčivý med malé vyděračky

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 3. 5. 2017 11:26

    Máte recht Věruško.Já to mám taky jako koníčka a jsem aspon chvilku v přírodě.Taky bych si ho mohla koupit ale takhle aspon nachvilku vypadnu z bytovky. ;-)

  • Radka | 6. 4. 2016 21:47

    Varila jsem 2,5 litru vyluhu cca 3h a nezhoustlo mi to poradite mi prosim co je spatne?

  • Vladka | 1. 4. 2016 12:58

    holky můžete mi některá poradit, proč mi med krystalizuje? vloni se mi to nestalo vůbec ale letos ano ale dělám to stejně...

  • Martin | 24. 5. 2015 10:51

    Minulý týden jsem dělal med podle receptu z 500 květů. Dnes zkouším tento, ale květy nepočítám. Dal jsem šťávu z 1/2 pomeranče, z 1 malého citronu + 3 kolečka citronu k povaření. Dal jsem na 1 l přecezené šťávy květů jen 3/4 kg cukru. Vařím přes hodinu (opět nic neměřím, jen na talířek dávám lžičku na ochutnání). Med dávám do vymytých skleniček o objemu cca 0,2 l a jsou t dávky dvě skleničky, víc ne. Na podzimní kašlíky bude skvělý. Med je jemný, chuťově zajímavý, zkrátka výborný !

  • Jirka | 21. 4. 2015 17:53

    Kolik váží 700 ks sedmikráskových květů? :O

  • stanislav sznapka | 31. 5. 2012 13:01

    vaš sirup vam bude zatěževat jatru a dostavate do těla špatne cukry je lepši pravy česky med a doněho si mužete dat cokoli s pozdravem včeleř standa :-)

  • Jana Čejková | 24. 4. 2008 17:14

    Aleno, nevím, jestli už to pro Vás není pozdě, ale i kdyby, třeba se to bude hodit někomu jinému :-) Vařila jsem ten med pozvolna zhruba 60-75 minut.Ale bylo to na starším sporáku u babičky, tak nevím, jestli to bude stejné všude.A jinak musím poděkovat paní Věře za skvělý receptík. Dělala jsem nejprve jednu dávku a teď dělám další dvě :-)) Med je skvělý!!!

  • ALENA H. | 23. 2. 2007 17:32

    můžete mi někdo napsat jak dlouho se ty sedmikrásky mají vaři

  • Věra | 19. 5. 2006 15:23

    Arian máš pravdu ale já to neberu jako práci ale jako hoby, vlastně bych si mohla koupit med a lehnout si k televizi... jsem asi blázen (nebo popelka, ted si nejsem jistá :-))

  • Airan | 19. 5. 2006 15:19

    Verko, to je prace pro Popelku:-)) Ale rada to vyzkousim, slysela jsem, ze je vynikajici!

  • Pavlína Svitáková | 19. 5. 2006 13:03

    To je ten med o kterém jsem se zmiňovala.Neměla jsem čas ho vyhledat a napsat.Je fajn,že už tu je.p.Věro díky!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Jiné Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Sedmikráskové květy Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dršťková polévka grand

Dršťková polévka grand

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Brokolicová polévka s vločkami

Brokolicová polévka s vločkami

Plněná kuřecí prsa

Plněná kuřecí prsa

Rychlá buchta s nemletým mákem

Rychlá buchta s nemletým mákem

Lučinovo-nivová pomazánka

Lučinovo-nivová pomazánka

Uzené tofu na kari

Uzené tofu na kari

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

57
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Mazurek
Mazurek
Med nebo sirup z květů divizny
Med nebo sirup z květů divizny
Med z podmáslí
Med z podmáslí
Medailonky po rošťácku
Medailonky po rošťácku
Medailonky s brokolicí a nivou
Medailonky s brokolicí a nivou
Medailonky s čínským zelím - minutka
Medailonky s čínským zelím - minutka
  • Recepty.cz
  • Med ze sedmikrásek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact