• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Med ze sedmikrásek
Napište svůj komentář k receptu

Med ze sedmikrásek

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Med ze sedmikrásek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      ks sedmikráskové květy 600-700
    • 1
      l voda
    • 2
      ks citron
    • 1
      kg cukr lze přidat i hrst listů jitrocele kopinatého

Postup přípravy receptu

1
Květy propláchneme studenou vodou, přelijeme vařící vodou, přidáme omytý na kolečka nakrájený vypeckovaný citron, promícháme a necháme 24 hodin stát. Druhý den přivedeme opět do bodu varu, přecedíme vymačkáme květy, citron necháváme, přidáme cukr, promícháme a volně vaříme i s citronem do hustoty medu (zkousíme hustotu na talířku). Hotový med plníme do skleniček dobře uzavřeme a skladujeme v chladu a temnu.
2
P.S.: pokud se nám připlete při sbírání sedmikrásek jitrocel, klidně přidejte do medu, nic tím nezkazíte. Přidávám i snítky máty nebo meduňky, med je krásně voňavý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Léčivý med malé vyděračky

Léčivý med malé vyděračky

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 3. 5. 2017 11:26

    Máte recht Věruško.Já to mám taky jako koníčka a jsem aspon chvilku v přírodě.Taky bych si ho mohla koupit ale takhle aspon nachvilku vypadnu z bytovky. ;-)

  • Radka | 6. 4. 2016 21:47

    Varila jsem 2,5 litru vyluhu cca 3h a nezhoustlo mi to poradite mi prosim co je spatne?

  • Vladka | 1. 4. 2016 12:58

    holky můžete mi některá poradit, proč mi med krystalizuje? vloni se mi to nestalo vůbec ale letos ano ale dělám to stejně...

  • Martin | 24. 5. 2015 10:51

    Minulý týden jsem dělal med podle receptu z 500 květů. Dnes zkouším tento, ale květy nepočítám. Dal jsem šťávu z 1/2 pomeranče, z 1 malého citronu + 3 kolečka citronu k povaření. Dal jsem na 1 l přecezené šťávy květů jen 3/4 kg cukru. Vařím přes hodinu (opět nic neměřím, jen na talířek dávám lžičku na ochutnání). Med dávám do vymytých skleniček o objemu cca 0,2 l a jsou t dávky dvě skleničky, víc ne. Na podzimní kašlíky bude skvělý. Med je jemný, chuťově zajímavý, zkrátka výborný !

  • Jirka | 21. 4. 2015 17:53

    Kolik váží 700 ks sedmikráskových květů? :O

  • stanislav sznapka | 31. 5. 2012 13:01

    vaš sirup vam bude zatěževat jatru a dostavate do těla špatne cukry je lepši pravy česky med a doněho si mužete dat cokoli s pozdravem včeleř standa :-)

  • Jana Čejková | 24. 4. 2008 17:14

    Aleno, nevím, jestli už to pro Vás není pozdě, ale i kdyby, třeba se to bude hodit někomu jinému :-) Vařila jsem ten med pozvolna zhruba 60-75 minut.Ale bylo to na starším sporáku u babičky, tak nevím, jestli to bude stejné všude.A jinak musím poděkovat paní Věře za skvělý receptík. Dělala jsem nejprve jednu dávku a teď dělám další dvě :-)) Med je skvělý!!!

  • ALENA H. | 23. 2. 2007 17:32

    můžete mi někdo napsat jak dlouho se ty sedmikrásky mají vaři

  • Věra | 19. 5. 2006 15:23

    Arian máš pravdu ale já to neberu jako práci ale jako hoby, vlastně bych si mohla koupit med a lehnout si k televizi... jsem asi blázen (nebo popelka, ted si nejsem jistá :-))

  • Airan | 19. 5. 2006 15:19

    Verko, to je prace pro Popelku:-)) Ale rada to vyzkousim, slysela jsem, ze je vynikajici!

  • Pavlína Svitáková | 19. 5. 2006 13:03

    To je ten med o kterém jsem se zmiňovala.Neměla jsem čas ho vyhledat a napsat.Je fajn,že už tu je.p.Věro díky!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Jiné Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Sedmikráskové květy Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Dobrý makovec

Dobrý makovec

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Muffinky vynikající čokoládové

Muffinky vynikající čokoládové

Drůbeží játra mojí mámy

Drůbeží játra mojí mámy

Scones

Scones

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Cuketové špízy s masem

Cuketové špízy s masem

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

190
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
42
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
37
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
34
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
29
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Mazurek
Mazurek
Med nebo sirup z květů divizny
Med nebo sirup z květů divizny
Med z podmáslí
Med z podmáslí
Medailonky po rošťácku
Medailonky po rošťácku
Medailonky s brokolicí a nivou
Medailonky s brokolicí a nivou
Medailonky s čínským zelím - minutka
Medailonky s čínským zelím - minutka
  • Recepty.cz
  • Med ze sedmikrásek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact