Pokud máte rádi med a nejen tradiční včelí, tak nabízím jednoduchý recept na výborný med z podmáslí. Tento jednoduchý a dobrý recept znám od své babičky, ta nám jej dělala tak, jako třeba pampeliškový, bezový atd.
2
Stačí koupit 1 litr dobrého podmáslí, smíchat s 1 kg cukru a vařit a vařit a vařit. :o) Ke konci je třeba hlídat, aby se hmota nepřipalovala, stačí jen odpařovat, med má dobrou, lehce nakyslou chuť po podmáslí a jsou v něm hrudky a ty jsou nejlepší.
...med to není, ale karamelová pomazánka z podmáslí je to výborná... moc jsem tomu nevěřil a tak jsem dělal jen z půllitru podmáslí, vařil jsem přesně dvě hodiny a protože se nic nepřipalovalo a pěnilo jen při promíchání(a to dost), dalo se u toho uvařit i upéct..., chtěl jsem vložit komentář už včera, ale bohužel antispam nepustí komentář jinak než v okénku pro vyzkoušel jsem..., do diskuze se už psát také nedá, antispam nepustí komentář ani tam...
Děkuji je to výborné :-) na chleba s máslem děti si pochutnali.....
venda
|8. 10. 2013 07:33
Udělala podle návodu a nemá chybu.Díky <3 :-*
helena
|6. 10. 2013 12:35
Když se tady tak dívám a čtu,tak bych se chtěla taky zeptat co je vlastně "PAMPELIŠKOVÝ MED"??? Obdoba toho co se tady prezentuje.Taky je to skvělé.Ale co STO lidí sto chutí a názorů. :-* <3
henry
|6. 10. 2013 11:18
Není pravda,ono z hlediska zdraví ! Podmáslí obsahuje taky protilátky a kyseliny tělu prospěšné.Takže to zkuste a pak dělejte úsudky.Já to právě ukončuji a chuť je skvělá,hezky navinulá a příjemná.A to ještě není hotovo a už je to super.
Děkuji za recept :-P :-D
Lenka
|6. 10. 2013 10:44
taky doufám, že je to legrace... tohle nazývat medem, to snad neni ani možný... zajděte si k místnímu včelaři, med ze začátku sezony vám brzy pěkně zkrystalizuje, když máte rádi hrudky a je to lepší než tohle - chuťově a je i zdravější...
Franta
|6. 10. 2013 10:34
Ne opravdu to není sranda,mužete vyzkoušet, my jej děláme pravidelně už několik let , zdravím F, :-)