• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Med z mladého jehličí
Napište svůj komentář k receptu

Med z mladého jehličí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Med z mladého jehličí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g jedlové mladé výhonky
    • 100
      g smrkové mladé výhonky
    • voda
    • 1,50
      kg cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Výhonky se propláchnou a nechají se okapat, zalijí se 1,1/4 l vařicí vody a vaří se 10 minut. Pak se to nechá 3 dny ustát.
2
Potom vodu přecedíme přes plátýnko a vysypeme 1,1/2 kg cukru a vaříme 1,1/2 hod.
3
Když dáme více cukru a déle vaříme tím je med hustší. Pak dáme do skleniček a uzavřeme víčkem.
4
Recept mám od kamarádky a je fakt dobrý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené slávky na borovicovém jehličí

Pečené slávky na borovicovém jehličí

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Pampeliškový med

Pampeliškový med

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kveta | 11. 7. 2013 00:48

    Dobra pripominka :-D :-D :-D :-D

  • martina | 4. 6. 2012 19:57

    jak by mohl být zdravý, když v něm je 1,5 kg rafinovaného cukru? =-O

  • Renata | 13. 5. 2012 21:29

    Mám dotaz, nechá se louhovat někde při pokojové teplotě , přikrytý poklicí nebo v chladu? D9ky

  • Pavel | 26. 5. 2011 10:12

    Mám silné pochyby o tom, že v něm nějaké to zdraví je. Pokud něco hodinu vaříte, tak veškeré zdraví je fuč. Doporučuji nechat vyluhovat, osladit a přebytečnou vodu odpařit na slunci do požadované konzistence. Pak se můžeme bavit o tom, že je med léčivý. Je to starý recept bylinářek ze 17. století a né tedy nejaký rachlokvásek pouze pro vůni jehličí.

  • Jana Fáberová | 29. 6. 2010 14:16

    Med je určitě dobrý a hlavně zdravý. Jen je nutné upozornit, že výhonky se nemají otrhávat jen z jednoho stromu, protože větvičce utržením zeleného výhonku zarazíte růst. A taky si nejsem jistá, jestli to dokonce není zakázané. Tak ať vás nechytí nějaký hajný...!

  • Renata Kopečná | 21. 6. 2010 14:26

    Mám podobný recept a babička mu říkala smrkový med.Je strašně zdravý,hlavně na průdušky.Každému doporučuji vyzkoušet a ochutnat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Jedlové mladé výhonky Smrkové mladé výhonky Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí tlačenka

Domácí tlačenka

Plněný cop

Plněný cop

Jahodový piškot s pudinkem

Jahodový piškot s pudinkem

Třená bábovka klasik

Třená bábovka klasik

Prošívaná deka II.

Prošívaná deka II.

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Uzené tofu na kari

Uzené tofu na kari

Zapékané těstoviny s cuketou

Zapékané těstoviny s cuketou

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

266
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
215
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
141
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
128
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
116
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Med z mladého jehličí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact