• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Med z mladého jehličí
Napište svůj komentář k receptu

Med z mladého jehličí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Med z mladého jehličí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g jedlové mladé výhonky
    • 100
      g smrkové mladé výhonky
    • voda
    • 1,50
      kg cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Výhonky se propláchnou a nechají se okapat, zalijí se 1,1/4 l vařicí vody a vaří se 10 minut. Pak se to nechá 3 dny ustát.
2
Potom vodu přecedíme přes plátýnko a vysypeme 1,1/2 kg cukru a vaříme 1,1/2 hod.
3
Když dáme více cukru a déle vaříme tím je med hustší. Pak dáme do skleniček a uzavřeme víčkem.
4
Recept mám od kamarádky a je fakt dobrý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené slávky na borovicovém jehličí

Pečené slávky na borovicovém jehličí

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Pampeliškový med

Pampeliškový med

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kveta | 11. 7. 2013 00:48

    Dobra pripominka :-D :-D :-D :-D

  • martina | 4. 6. 2012 19:57

    jak by mohl být zdravý, když v něm je 1,5 kg rafinovaného cukru? =-O

  • Renata | 13. 5. 2012 21:29

    Mám dotaz, nechá se louhovat někde při pokojové teplotě , přikrytý poklicí nebo v chladu? D9ky

  • Pavel | 26. 5. 2011 10:12

    Mám silné pochyby o tom, že v něm nějaké to zdraví je. Pokud něco hodinu vaříte, tak veškeré zdraví je fuč. Doporučuji nechat vyluhovat, osladit a přebytečnou vodu odpařit na slunci do požadované konzistence. Pak se můžeme bavit o tom, že je med léčivý. Je to starý recept bylinářek ze 17. století a né tedy nejaký rachlokvásek pouze pro vůni jehličí.

  • Jana Fáberová | 29. 6. 2010 14:16

    Med je určitě dobrý a hlavně zdravý. Jen je nutné upozornit, že výhonky se nemají otrhávat jen z jednoho stromu, protože větvičce utržením zeleného výhonku zarazíte růst. A taky si nejsem jistá, jestli to dokonce není zakázané. Tak ať vás nechytí nějaký hajný...!

  • Renata Kopečná | 21. 6. 2010 14:26

    Mám podobný recept a babička mu říkala smrkový med.Je strašně zdravý,hlavně na průdušky.Každému doporučuji vyzkoušet a ochutnat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Jedlové mladé výhonky Smrkové mladé výhonky Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Božský koláč

Božský koláč

Kuřecí na smetaně s ananasem

Kuřecí na smetaně s ananasem

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

Vepřové nudličky na žampionech

Vepřové nudličky na žampionech

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Kuřecí jáhlové rizoto

Kuřecí jáhlové rizoto

Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou

Salát z grilované červené řepy s…

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

35
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
33
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
32
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
27
Klasické lečo
Klasické lečo
23
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Med z mladého jehličí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact