Opláchnuté květy svaříme s oloupaným nakrájeným citronem v 1 litru vody 20 minut. Necháme louhovat 24 hodin, pak vymačkáme přes utěrku a do vzniklého "sirupu" nasypeme kilo cukru. Vaříme do zhoustnutí (toto množství tak asi hodinu). Požadovanou hustotu zjistíme kápnutím medu na chladný talířek. Čím déle vaříme, tím je hustší. Nalijeme do čistých skleniček, horké necháme chvíli stát víčkem dole. Skladujeme libovolně dlouho.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Roman
|7. 6. 2011 20:35
Náhodou se právě láduji medíkem z bez. květů a je to fantazie,dříve jsme dělali pampeliškový ale tento je desetkrát chutnější.Pampelišky nezlobte se ale bezinky vyhráli.Roman
Jana Kutačová
|18. 5. 2006 21:41
Úplně stejný recept je i na pampeliškový med.Ten jsem ale nestihla,tak to zkusím aspoň s bez.květem....o))
Alča
|18. 5. 2006 12:18
Namočit do ledové vody, nechat odstát, oni vyplavou a stačí je jen posbírat.
Jaroslava Oumarová
|18. 5. 2006 11:38
Bezinkové květy jen otřepu, neoplachuju, protože tím bych se zbavila cenného pylu. Musíte si vybírat zdravé nenapadené keře. Já mívám v celém košíku květů 3-4 broučky:-))
Marie Horáková
|18. 5. 2006 10:32
Bezinkové květy jsou plné brouků. Myslím, že opláchnutí nestačí. Může mi někdo poradit, jak se jich zbavit ? Jinak bych ráda vyzkoušela.