• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Med nebo sirup z květů divizny
Napište svůj komentář k receptu

Med nebo sirup z květů divizny

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Med nebo sirup z květů divizny
Med nebo sirup z květů divizny
Med nebo sirup z květů divizny
Med nebo sirup z květů divizny
Med nebo sirup z květů divizny
Med nebo sirup z květů divizny
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      ks diviznové květy
    • 1
      kg cukr krupice nebo krystal
    • 1
      l voda
    • 1
      ks citron
    • sklenice (například od přesnídávek)

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si nasbíráme květy divizny (cca 400 ks), které zalijeme litrem vroucí vody a necháme společně s na plátky pokrájeným omytým citronem zakryté louhovat 24 hodin.
2
Druhý den vše přes plátno přecedíme do hrnce, plátno s diviznou a citronem dobře vymačkáme a do čistého výluhu přidáme cukr. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, aby nám vznikl sirup, který budeme používat například jako sladidlo do čajů nebo jako lék proti nachlazení.
3
Pokud chceme mít konzistenci medu, budeme volně vařit ještě o něco déle, do požadované hustoty. Hustotu vyzkoušíme tak, že lžičku medu necháme zchladnout na talířku.
4
Med nebo sirup plníme do čistých a suchých skleniček ještě vařicí, dobře uzavřeme a necháme zchladnout. Skladujeme na suchém, tmavém místě (sklep, komora).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Léčivý med malé vyděračky

Léčivý med malé vyděračky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Kynzlová | 28. 7. 2016 20:47

    Je výborný. Na diviznové květy jsme chodily na louku u lesa hned ráno, protože odpoledne na ní sosalo plno včeliček :-))

  • J.Čeňková | 29. 9. 2015 11:51

    Na zahradě máme čtyry divizny, které pořád ještě kvetou a tak o sirup nebude nouze. Je moc dobrý a do čaje se bude určitě hodit. Med mám o dost tmavší, ale je taky výborný. Myslím že jsem ho vařila dýl než potřeboval.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Zavařování & nakládání
Pokrmy Zdravě i chutně Ostatní Sladké Zavařování a nakládání Červenec Srpen Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Diviznové květy Sklenice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí na houbách II.

Hovězí na houbách II.

Mandarinkové řezy

Mandarinkové řezy

Metr (šachovnice)

Metr (šachovnice)

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

Sýrovo-šunkové těstoviny

Sýrovo-šunkové těstoviny

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Přírodní maso se zeleninou

Přírodní maso se zeleninou

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle…

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

89
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
52
Zapečená cuketa
Zapečená cuketa
39
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
38
Srbské rizoto
Srbské rizoto
28
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

Mazanec z domácí pekárny
Mazanec z domácí pekárny
Mazanec ze sušeného droždí
Mazanec ze sušeného droždí
Mazurek
Mazurek
Med z podmáslí
Med z podmáslí
Med ze sedmikrásek
Med ze sedmikrásek
Medailonky po rošťácku
Medailonky po rošťácku
  • Recepty.cz
  • Med nebo sirup z květů divizny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact