Toto lahodné sladké pokušení se hodí k jakékoliv příležitosti. Lehký krém z mascarpone ve spojení s nadýchaným korpusem zachutná i dětem. Špenátu se nebojte, na chuti ho nepoznáte.
Všechny přísady by měly mít pokojovou teplotu. V případě, že zvolíte mražený listový špenát nechte ho rozmrazit a poté ho zbavte přebytečné vody. Špenát rozmixujte mixérem nebo v robotu.
2
V misce rozšlehejte vejce a cukr. Postupně přidávejte olej a šlehejte, aby se ingredience spojily.
3
Poté přidejte hotové špenátové pyré, citronovou šťávu a kůru, vše promíchejte. Přidejte mouku s práškem do pečiva a opět promíchejte.
4
Připravte si formu o průměru cca 20 cm a vyložte ji pečícím papírem.
5
Směs nalijte do formy a pečte při teplotě 165 ° C po dobu 40 až 45 minut.