Nadýchané muffiny jsou hotové velmi rychle, nazdobit je můžete skvělým krémem a lyofilizovanými malinami. Do krému můžete vmíchat lžíci povařených a propasírovaných malin.
Troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy prosejte mouku a promíchejte ji s práškem do pečiva, sodou, solí a skořicí. Dýňová i pistáciová semínka rozmixujte na prášek. Přidejte k mouce, 2 lžíce směsi ponechte stranou.
V menší misce prošlehejte vejce s cukrem, přilijte rozpuštěné máslo s olejem a citronovou kůru a opět prošlehejte. Tekutou směs přilijte k mouce a zlehka promíchejte. Nakonec rozmixujte listy baby špenátu a vmíchejte do těsta.
3
Muffinovou formu vyložte košíčky a rozdělte do nich těsto. Pečte 20 minut.
Mezitím připravte krém. V kastrůlku zahřejte téměř k varu smetanu, odstavte a nalámejte do ní čokoládu. Nechte pár minut povolit a poté rozmíchejte na hladký krém. Přimíchejte salko a nechte krém zchladnout. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem a postupně do máslové pěny zašlehejte čokoládu se salkem. Krém nechte vychladit v ledničce.
5
Vršky vychladlých muffinů rovně seřízněte a zbytky rozmixujte na drobenku. Promíchejte ji s odloženými rozmixovanými semínky a pistáciemi.
6
Muffiny potřete vrstvou krému a ten hustě zasypte drobenkou. Ozdobte je čokoládovými vajíčky a posypte prachem z rozdrobených malin.
7
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (Duben/2019)