• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mechová bublanina s višněmi
Napište svůj komentář k receptu

Mechová bublanina s višněmi

autor: skorpion
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mechová bublanina s višněmi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g rostlinný tuk nebo máslo
    • 200
      g cukr krupice
    • 5
      ks vejce
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks pudinkový prášek vanilkový
    • 1
      l mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • citronová kůra strouhaná
    • 250
      g višně nebo čerstvých třešní

Postup přípravy receptu

1
Máslo, cukr, žloutky a citronovou kůru ušleháme do hustého krému. Pak zašleháme po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva, pudinkovým práškem a vlažné mléko. Nakonec těsto obalujeme v pevně ušlehaném sněhu z pěti bílků.
2
Těsto rozetřeme stejnoměrně do vymazaného a moukou vysypaného pekáče.
3
Povrch těsta posázíme opranými, okapanými a hrubou moukou prosypanými višněmi.
4
Pečeme v předehřáté středně teplé troubě 30-35 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makový závin s višněmi

Makový závin s višněmi

Šlehačkové řezy s višněmi

Šlehačkové řezy s višněmi

Pavlova s pistáciemi a višněmi

Pavlova s pistáciemi a višněmi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 17. 3. 2017 14:41

    Mléka 1 l ??? To je snad omyl.

  • Lucinka19
    Lucinka19 | 1. 8. 2012 09:15

    Mňamka... Lehké a voňavé těsto, u televize jsme spořádala 1/4 pekáčku :)

  • Kateřina Gerbrichová | 30. 6. 2008 21:39

    Dnes jsem tento moučník pekla, povedl se, dávám za 1. Jen se mi zdá, že je méně sladký, takže příště dám více cukru. Postup jsem si upravila, mléko přidávám již s moukou, zdálo se mi to dost tuhé a taky jsem toho mléka dala o trochu více, tedy dohromady 1/6l.

  • Hana Balik | 7. 3. 2008 13:43

    Nebo jeste jine vysvetleni,kdyz date snih z bilku do testa a michate pomalu zezdola nahoru,ne z leva do prava,nebo z prava do leva,tak ten snih vlastne v tom testu obalujete tak dlouho dokavad je testo hladke.

  • Emanuela | 6. 3. 2008 22:20

    No ja nevim, ja to testo v tech bilcich obalila jako rizek jak je psano v receptu a jde to v pohode, jen se to musi hodit na pekac rychle. Udela to peknou kurku.

  • Olga | 6. 3. 2008 18:11

    Věrko, to sa tak hovorí, lebo keď sa pridáva sneh do cesta musí sa to robiť len tak zľahka, akoby prevaľovať, nie prudko miešať, lebo by sa pokazila kyprosť cesta a nebolo by také nadýchané.

  • Hana Balik | 6. 3. 2008 17:58

    Nakonec snih z uslehanych bilku se pomalu zpracuje do testa.Hana

  • Věra Děrgelová | 6. 3. 2008 17:11

    Nějak jsem nepochopila, jak můžeme těsto obalovat v ušlehaných bílkách. díky za vysvětlení. verka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Pudinkový prášek Rostlinný tuk Vejce Višně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí kýta na hříbkách

Telecí kýta na hříbkách

Guacamole

Guacamole

Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Ovocné želé s mascarpone

Ovocné želé s mascarpone

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketa v sýrové omáčce

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka…

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

Krůtí roláda plněná hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

154
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
101
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
78
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
58
Klasické lečo
Klasické lečo
53
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 31. 7. 2025: Kdo získá nové kontakty a koho potěší někdo blízký?

Denní horoskop na čtvrtek 31. 7. 2025: Kdo získá nové kontakty a koho potěší někdo blízký?

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): O pohřbu je rozhodnuto! Kdy bude, kdo ho pořádá a koho pozvali?

Jiří Krampol (†87): O pohřbu je rozhodnuto! Kdy bude, kdo ho pořádá a koho pozvali?

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

  • Recepty.cz
  • Mechová bublanina s višněmi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact