• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mechová bublanina s višněmi
Napište svůj komentář k receptu

Mechová bublanina s višněmi

autor: skorpion
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mechová bublanina s višněmi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g rostlinný tuk nebo máslo
    • 200
      g cukr krupice
    • 5
      ks vejce
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks pudinkový prášek vanilkový
    • 1
      l mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • citronová kůra strouhaná
    • 250
      g višně nebo čerstvých třešní

Postup přípravy receptu

1
Máslo, cukr, žloutky a citronovou kůru ušleháme do hustého krému. Pak zašleháme po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva, pudinkovým práškem a vlažné mléko. Nakonec těsto obalujeme v pevně ušlehaném sněhu z pěti bílků.
2
Těsto rozetřeme stejnoměrně do vymazaného a moukou vysypaného pekáče.
3
Povrch těsta posázíme opranými, okapanými a hrubou moukou prosypanými višněmi.
4
Pečeme v předehřáté středně teplé troubě 30-35 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makový závin s višněmi

Makový závin s višněmi

Šlehačkové řezy s višněmi

Šlehačkové řezy s višněmi

Pavlova s pistáciemi a višněmi

Pavlova s pistáciemi a višněmi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 17. 3. 2017 14:41

    Mléka 1 l ??? To je snad omyl.

  • Lucinka19
    Lucinka19 | 1. 8. 2012 09:15

    Mňamka... Lehké a voňavé těsto, u televize jsme spořádala 1/4 pekáčku :)

  • Kateřina Gerbrichová | 30. 6. 2008 21:39

    Dnes jsem tento moučník pekla, povedl se, dávám za 1. Jen se mi zdá, že je méně sladký, takže příště dám více cukru. Postup jsem si upravila, mléko přidávám již s moukou, zdálo se mi to dost tuhé a taky jsem toho mléka dala o trochu více, tedy dohromady 1/6l.

  • Hana Balik | 7. 3. 2008 13:43

    Nebo jeste jine vysvetleni,kdyz date snih z bilku do testa a michate pomalu zezdola nahoru,ne z leva do prava,nebo z prava do leva,tak ten snih vlastne v tom testu obalujete tak dlouho dokavad je testo hladke.

  • Emanuela | 6. 3. 2008 22:20

    No ja nevim, ja to testo v tech bilcich obalila jako rizek jak je psano v receptu a jde to v pohode, jen se to musi hodit na pekac rychle. Udela to peknou kurku.

  • Olga | 6. 3. 2008 18:11

    Věrko, to sa tak hovorí, lebo keď sa pridáva sneh do cesta musí sa to robiť len tak zľahka, akoby prevaľovať, nie prudko miešať, lebo by sa pokazila kyprosť cesta a nebolo by také nadýchané.

  • Hana Balik | 6. 3. 2008 17:58

    Nakonec snih z uslehanych bilku se pomalu zpracuje do testa.Hana

  • Věra Děrgelová | 6. 3. 2008 17:11

    Nějak jsem nepochopila, jak můžeme těsto obalovat v ušlehaných bílkách. díky za vysvětlení. verka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Pudinkový prášek Rostlinný tuk Vejce Višně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fofr bublanina

Fofr bublanina

Nedělní štola

Nedělní štola

Pařeznická bramboračka

Pařeznická bramboračka

Červená čočka se zeleninou (salát)

Červená čočka se zeleninou (salát)

Pórková lehká polévka

Pórková lehká polévka

Okurkový salát na uskladnění

Okurkový salát na uskladnění

Rýže s vejci

Rýže s vejci

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

Poslední sledované recepty

90
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
68
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
36
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Bramboračka - houbovačka
Bramboračka - houbovačka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Mechová bublanina s višněmi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact