• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mbriami (řecká zelenina v troubě)
Napište svůj komentář k receptu

Mbriami (řecká zelenina v troubě)

autor: sibila40
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mbriami (řecká zelenina v troubě)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg brambory
    • 0,50
      kg cuketa
    • 0,50
      kg lilek
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      sklenice olej
    • 2
      cibule 1-2
    • 3
      stroužek česnek 1-3
    • 2
      paprika 1-2
    • sůl
    • pepř mletý
    • petržel

Postup přípravy receptu

1
Omyjeme a očistíme zeleninu. Brambory, cukety a lilky nakrájíme asi na 1/2-1 cm kolečka nebo na střední kostky. Polovinu rajčat spaříme, zbavíme slupky a nakrájíme na drobno. Cibule a papriky, česnek nakrájíme na tenká kolečka. Vše dáte do pekáče se solí, pepřem a trošky oleje a vše dobře promícháte. Posypete jemně nakrájenou petrželí. Na zeleninu položíte zbytek rajčat nakrájených na kolečka asi 1/2 cm i méně, zalijete olejem a ještě jednou sklenicí teplé vody. Pečte v mírné troubě asi 1,5 hodiny tak, že zůstane trochu šťávy.
2
Podává se teplé i studené. Můžete podávat s balkánským sýrem nebo ovčím bílým sýrem (Feta) a chlebem.
3
Druhý den chutná to lépe. Pokud chcete, tak ve vodě můžete rozpustit zeleninový vývar, ale pozor pak se solí (osobně kupovane vývary nepoužívám mnoho let). A pokud někdo chce, tak může s polovinou dávky oleje první zeleninu mírně prosmahnout, to záleží na Vás. Lze také připravit v hrnci - s polovinou dávky oleje.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká vegetariánská moussaka po australsku

Řecká vegetariánská moussaka po…

Achillova řecká souzukakia

Achillova řecká souzukakia

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sibila sibilidou | 3. 10. 2008 17:56

    dobre odpoledne..oleje si tam muzete dat kolik chcete. v recku nektere jidla maji dost oleje,ale to i z toho duvodu ze tady ji bily chleb,ktery namaceji do stavy jidla.zkuste daat jen pul sklenicky 1dc a uvidite jak to bude .vse podle vase libosti. lilky a cukety taky vpiji olej.

  • Jarka O. | 29. 9. 2008 15:21

    Něco podobného dělám, jen bez brambor. Takže příště podle Vás přidám i brambory, díky za tip :-)

  • Olga Zehnalová | 28. 9. 2008 18:23

    Určite je to velmi dobré,aj to isto urobím, len sa mi zdá, že toho oleja je priveľa. To myslíte 2 - decovú sklenku?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Pečení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Cuketa Lilek Olej Paprika Pepř mletý Petržel Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrový nákyp II.

Sýrový nákyp II.

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou…

Bábovka s kysanou smetanou

Bábovka s kysanou smetanou

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

Lilkové koláčky

Lilkové koláčky

Jablečná roláda s tvarohem

Jablečná roláda s tvarohem

Těstoviny s  paprikou, ricottou a šalvějí

Těstoviny s paprikou, ricottou a…

Angreštový pudink s černým rybízem

Angreštový pudink s černým rybízem

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

Poslední sledované recepty

43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
39
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
33
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
29
Krémová kari polévka s kuřecím masem
Krémová kari polévka s…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Katy Perry a Orlando Bloom: Rozchod na obzoru?

Katy Perry a Orlando Bloom: Rozchod na obzoru?

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Mbriami (řecká zelenina v troubě)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact