• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mbriami (řecká zelenina v troubě)
Napište svůj komentář k receptu

Mbriami (řecká zelenina v troubě)

autor: sibila40
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mbriami (řecká zelenina v troubě)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg brambory
    • 0,50
      kg cuketa
    • 0,50
      kg lilek
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      sklenice olej
    • 2
      cibule 1-2
    • 3
      stroužek česnek 1-3
    • 2
      paprika 1-2
    • sůl
    • pepř mletý
    • petržel

Postup přípravy receptu

1
Omyjeme a očistíme zeleninu. Brambory, cukety a lilky nakrájíme asi na 1/2-1 cm kolečka nebo na střední kostky. Polovinu rajčat spaříme, zbavíme slupky a nakrájíme na drobno. Cibule a papriky, česnek nakrájíme na tenká kolečka. Vše dáte do pekáče se solí, pepřem a trošky oleje a vše dobře promícháte. Posypete jemně nakrájenou petrželí. Na zeleninu položíte zbytek rajčat nakrájených na kolečka asi 1/2 cm i méně, zalijete olejem a ještě jednou sklenicí teplé vody. Pečte v mírné troubě asi 1,5 hodiny tak, že zůstane trochu šťávy.
2
Podává se teplé i studené. Můžete podávat s balkánským sýrem nebo ovčím bílým sýrem (Feta) a chlebem.
3
Druhý den chutná to lépe. Pokud chcete, tak ve vodě můžete rozpustit zeleninový vývar, ale pozor pak se solí (osobně kupovane vývary nepoužívám mnoho let). A pokud někdo chce, tak může s polovinou dávky oleje první zeleninu mírně prosmahnout, to záleží na Vás. Lze také připravit v hrnci - s polovinou dávky oleje.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká vegetariánská moussaka po australsku

Řecká vegetariánská moussaka po…

Achillova řecká souzukakia

Achillova řecká souzukakia

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sibila sibilidou | 3. 10. 2008 17:56

    dobre odpoledne..oleje si tam muzete dat kolik chcete. v recku nektere jidla maji dost oleje,ale to i z toho duvodu ze tady ji bily chleb,ktery namaceji do stavy jidla.zkuste daat jen pul sklenicky 1dc a uvidite jak to bude .vse podle vase libosti. lilky a cukety taky vpiji olej.

  • Jarka O. | 29. 9. 2008 15:21

    Něco podobného dělám, jen bez brambor. Takže příště podle Vás přidám i brambory, díky za tip :-)

  • Olga Zehnalová | 28. 9. 2008 18:23

    Určite je to velmi dobré,aj to isto urobím, len sa mi zdá, že toho oleja je priveľa. To myslíte 2 - decovú sklenku?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Pečení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Cuketa Lilek Olej Paprika Pepř mletý Petržel Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Sýrová pomazánka s česnekem II.

Sýrová pomazánka s česnekem II.

Nivovo-česnekoví slimáci

Nivovo-česnekoví slimáci

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Zapečené plněné bagety

Zapečené plněné bagety

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Zapečený lilek s tuňákem

Zapečený lilek s tuňákem

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská kulajda od maminky

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Doporučujeme

20 minut
Mexický těstovinový salát

Mexický těstovinový salát

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

144
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
86
Tortilla s kuřecím masem a zeleninou
Tortilla s kuřecím masem…
84
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová…
55
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
54
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michal David chystá show po vzoru světových celebrit: Takhle vypadá scéna za 13 mega!

Michal David chystá show po vzoru světových celebrit: Takhle vypadá scéna za 13 mega!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

  • Recepty.cz
  • Mbriami (řecká zelenina v troubě)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact