• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mazurek
Napište svůj komentář k receptu

Mazurek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mazurek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 200
      g hera
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      vejce
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžíce mléko teplé
    • 1
      lžička jedlá soda nebo prášek do pečiva
  • Poleva
    • 200
      g ořechy
    • 100
      g cukr krupice
    • 120
      g máslo
    • 2
      lžíce med
  • Krém
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      ks pudinkový prášek
    • 250
      g máslo
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
  • Na promazání
    • švestková povidla

Postup přípravy receptu

1
Do mouky dáme sodu, Heru, cukr, vejce a v mléce rozpuštěný med. Vše zpracujeme v těsto a rozdělíme na tři díly. Z každého dílu vyválíme placku o velikosti plechu (nejlépe se vyvaluje na pečícím papíře přímo na plechu).
2
2 placky se každá samostatně upečou. Třetí placku zatím ponecháme a připravíme polevu.
3
Všechny ingredience na polevu rozehřejeme na mírném ohni a zpěníme dozlatova. Horkou polevou potřeme 3. ještě syrovou placku a upečeme.
4
Krém: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme pudink a vyšleháme krém.
5
Nyní vrstvíme odspodu: placka - povidla - krém - placka - povidla - krém - placka s ořechy. Pro lepší vzhled si ponecháme trošku krému a pomažeme boky.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva Skálová | 6. 12. 2010 07:18

    Moc dobré, nejvíc asi chutná těm, kteří máji rádi ořechy. Potřebovala jsem řezů hodně, tak jsem udělala těsto z 600g mouky. Krém ze 7dcl mléka jako Olga. Dávám jedničku.

  • Olga Zehnalová | 10. 12. 2009 20:05

    Ja robím Mazurek na každú slávnostnejšiu príležitosť a vždy má veľký úspech. Mám viacero receptov , ale tento je podľa mňa najlepší, akurát som si upravila množstvo plnky, lebo tam jej treba dosť, keďže potrebujeme 2x naplniť. Dávam 7 dcl mlieka, 2 Zlaté klasy - sú lepšie ako puding, lebo sú tuhšie, nemusím sa báť, že krém bude riedky, množstvo masla a cukru ostáva. Sú to vynikajúce rezy, hodne sa z nich nakrája.

  • Petra Benešová | 13. 10. 2007 17:08

    Recept jsem dostala a taky se mi zdálo, že je velká spotřeba másla, proto mi trvalo skoro rok, než jsem ho zkusila. Moučník je ale dost velký (ani jsem neměla tak velký tác, proto je na fotce na plechu), takže snad to není taková kalorická bomba, když si člověk vezme jeden kousek.Když jsem rodině a dceřiným kamarádkám na oslavě předložila Mazurek, jen se po něm zaprášilo, ani jsem ho nestihla vyfotit na řezu. Prý lepší než medovník (a ten umím opravdu moc dobrý).

  • lenka | 12. 10. 2007 19:36

    Recept se mi moc líbí,jenom...není toho másla nějak hodně?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Ořechy Pudinkový prášek Švestková povidla Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Blesková pomazánka

Blesková pomazánka

Chalupářské brambory

Chalupářské brambory

Babiččin košíček - Pepíček

Babiččin košíček - Pepíček

Zeleninová polévka s pohankou

Zeleninová polévka s pohankou

Špaldové housky

Špaldové housky

Guláš s hráškem

Guláš s hráškem

Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

94
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
27
Tvarohová bábovka II.
Tvarohová bábovka II.
23
Dýňové latte
Dýňové latte
23
Zapečené těstoviny s květákem a kapustou
Zapečené těstoviny s…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Michal David 25 let po ztrátě dcery: Co mu pomohlo po smrti Míši (†9)

Michal David 25 let po ztrátě dcery: Co mu pomohlo po smrti Míši (†9)

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III.
Mazanec z domácí pekárny
Mazanec z domácí pekárny
Mazanec ze sušeného droždí
Mazanec ze sušeného droždí
Med nebo sirup z květů divizny
Med nebo sirup z květů divizny
Med z podmáslí
Med z podmáslí
Med ze sedmikrásek
Med ze sedmikrásek
  • Recepty.cz
  • Mazurek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact