• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mazanec ze sušeného droždí
Napište svůj komentář k receptu

Mazanec ze sušeného droždí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 69
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mazanec ze sušeného droždí
Mazanec ze sušeného droždí
Mazanec ze sušeného droždí
Mazanec ze sušeného droždí
Mazanec ze sušeného droždí
Mazanec ze sušeného droždí
Mazanec ze sušeného droždí
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g máslo
    • 0,50
      lžička sůl
    • 2
      dl mléko
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • rozinky
    • 500
      g polohrubá mouka
    • mandle
    • 3,75
      lžička sušené droždí
    • 90
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
V míse utřeme máslo s cukrem a žloutky, přidáme vanilkový cukr, sůl a kvásek z droždí, který jsme si připravili dříve.
2
Přilijeme vlažné mléko, rum a po částech přimícháváme mouku. Vypracujeme vláčné těsto, do kterého vpracujeme rozinky a mandle. Necháme na teplém místě kynout.
3
Po vykynutí z těsta vytvarujeme bochánek, dáme na pomaštěný plech a necháme opět chvíli kynout. Pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nakrájenými mandlemi a uprostřed bochánek nařízneme do kříže.
4
Pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě (180 °C) asi 40-50 minut. Zda je mazanec dobře upečený zjistíme vpíchnutím špejle. Je-li suchá, mazanec je hotový.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#339453)
    Uživatel (#339453) | 20. 4. 2025 12:56

    Tento recept je jedno velké špatné. Těsto je řídké, spíše by šlo rozmazat špachtlí, musíte přidat mouku. Pečení na 180° třičtvrtě hodiny udělá spálený mazanec syrový uvnitř. Za mě už znovu takto ne. Nedoporučuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Mazanec
Moučníky Duben Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hnědý rum Mandle Máslo Mléko Polohrubá mouka Rozinky Sůl Sušené droždí Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené toasty s mozzarellou

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Kuřecí směs po staročesku

Kuřecí směs po staročesku

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Slaná bábovka s olivami

Slaná bábovka s olivami

Bramborové buchty - kynuté

Bramborové buchty - kynuté

Jednoduchá francouzská kaše

Jednoduchá francouzská kaše

Houskový knedlík z domácí pekárny

Houskový knedlík z domácí pekárny

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

36
Rizoto s masem
Rizoto s masem
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na…
16
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami,…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Daniela Brzobohatá přiznala vyčerpání ze Zrádců: Ondra si na mně máknul!

Daniela Brzobohatá přiznala vyčerpání ze Zrádců: Ondra si na mně máknul!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Mazanec s mandlemi
Mazanec s mandlemi
Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III.
Mazanec z domácí pekárny
Mazanec z domácí pekárny
Mazurek
Mazurek
Med nebo sirup z květů divizny
Med nebo sirup z květů divizny
Med z podmáslí
Med z podmáslí
  • Recepty.cz
  • Mazanec ze sušeného droždí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact