• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mazanec z pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Mazanec z pekárny

autor: Vesela
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mazanec z pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 270
      ml mléko
    • 80
      g máslo
    • 5
      lžíce cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • sůl
    • hnědý rum
    • citronová kůra
    • skořice
    • rozinky
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 0,25
      ks droždí
    • oříšky nebo mandle

Postup přípravy receptu

1
Vše dáme do pekárny, program klasik, velikost 1, kůrka světlá. Samozřejmě můžete klidně přidat i třeba kandované ovoce, výborné jsou do toho vlašské ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezlepkový mazanec do pekárny

Bezlepkový mazanec do pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tyna07 | 23. 4. 2011 22:49

    Mńamky mńamky. A hlavně bez práce a to je na tom to nej :-)

  • Jiří Šara | 24. 12. 2009 10:49

    Prosim Vás, ořechy přidávejte až po zaznění signálu pro přidávání dalších ingrediencí. U naší pekárny to je cca po 31 min po zapnutíVíz. návod

  • Eva Touškova | 13. 11. 2009 13:20

    Bohužel, mě recept zklamal. Neříkám, že nebyl dobrý-takový celkem chutný,sladký chlebík. Na mě "dusivý". Ale k mazanci to má opravdu daleko :( . Dostačující jako - něco sladkého ke snídani, jinak žádný zázrak.

  • Marie Gazdová | 20. 6. 2009 06:42

    Tento recept je opravdu mňamka, chuť skořice dělá divy. Chtěla jsem si recept vylepšit dobrůtkami: mandle, čoko-pecky, sušené ovoce (červené a zelené je hezky vidět na řezu).... a také spooouuustou vlašských ořechů. Bohužel se mi stalo to, že při mísení těsta mi ořechy poškrábaly teflon v pekárně !!! Stejně většinou peču v troubě, tak je zapracovávám do těsta později. Recept = 1 !!!

  • marie mateju | 17. 6. 2009 15:41

    nejsou velikonoce a přesto právě peču tento mazanec.Krásně to tady voní.Už se těším až bude upečený.

  • Roman Raba | 4. 4. 2009 20:03

    Tak jsem včera zkusil s vlašskými ořechy, 7g sušeného droždí a je to úžasné...1*.

  • Zdeňka Valkova | 26. 3. 2009 17:14

    Marti dík...to bude asi ono..uděláme druhý pokus:-)

  • Martina Veselá | 25. 3. 2009 23:17

    Paní Zdeňko, mě se to stává, když dám hodně droždí.

  • Zdeňka Valkova | 25. 3. 2009 18:16

    mazanec jsem udělala přesně dle receptu...a hle...propadl se mi...čím to je???

  • Petra Bukovská | 21. 3. 2009 15:18

    Tímto receptem jsem včera pokřtila pekárnu. Výsledek mě nadchl, takže dnes zkouším recept na chléb. Z toho jsem měla napoprvé strach.

  • Martina Veselá | 19. 3. 2009 14:06

    To je na tom právě super :)) Opravdu tam žádná vajíčka nepatří.

  • Alena Macháčková | 19. 3. 2009 13:01

    Chci se jenom zeptat: v receptu jsem nenašla žádná vejce, je to možné?

  • Jarmila Neprašová | 3. 2. 2009 17:39

    zkusila jsem a naprosto super,na velikonoce už mazanec nekupuju,díky

  • Vlasta Kopová | 31. 1. 2009 17:18

    To musím potvrdit, dala jsem cukru přesně podle receptu a rozhodně to není přeslazené...mě to chutnalo akorát!

  • Martina Veselá | 31. 1. 2009 13:41

    Úplně jsem zapomněla - jestli někdo v receptech automaticky ubíráte cukr, tak tady nemusíte, myslím, že je ho tam tak akorát.

  • Vlasta Kopová | 31. 1. 2009 12:16

    Tak jsem včera zkoušela, dala jsem 7g pytlík suchého droždí. Vykynul parádně, přidala jsem 100g kandovaného ovoce a vlašské ořechy. Netrpělivě jsem nakrojila včera a nenadchl mě, dnes k snídani byl ale vynikající!!!Opravdová jednička!Děkuju!

  • Martina Veselá | 27. 1. 2009 21:50

    Opravdu stačí nadrobit a dává se až na konec, to kvůli kynutí.

  • Eliška Mlynářová | 26. 1. 2009 23:28

    To droždí se opravdu jen nadrobí do důlku v mouce,a trošku zakryji moukou.

  • Sylva P. | 26. 1. 2009 12:22

    A to droždí se nijak nerozpouští třeba v troše mléka? Jen se nadrobí?

  • Martina Veselá | 24. 1. 2009 19:42

    čtvrtku

  • lenka galvasová | 24. 1. 2009 19:09

    1/4 se myslí,čtvrtku droždí,nebo kostku

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hnědý rum Máslo Mléko Oříšky Polohrubá mouka Rozinky Skořice Sůl Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Cannelloni se špenátem

Cannelloni se špenátem

Bábovka z jogurtu

Bábovka z jogurtu

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Palačinkové rolky (roládky)

Palačinkové rolky (roládky)

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Malinové / ostružinové knedlíky

Malinové / ostružinové knedlíky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
40
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Maďarský guláš
Maďarský guláš

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Mazanec z pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact