• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mazanec z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Mazanec z domácí pekárny

autor: Tealc
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 55
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mazanec z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 200
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g rozpuštěné máslo
    • 100
      g cukr krystal
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      balíček sušené droždí
    • 2
      lžička pomerančová kůra sušená
    • 2
      lžička citronová kůra sušená
    • 1
      špetka muškátový oříšek na špičku nože
    • 1
      balení kandovaná kůra mix citron pomeranč

Postup přípravy receptu

1
Vše v uvedeném pořadí vložím do formy (kandovanou pomerančovou a citronovou kůru vkládáme až po signálu na semínka) a dám dělat na program ZÁKLADNÍ stupeň SVĚTLÝ a na velikost VELKÝ.
2
Pokud chceme tmavou barvu, přidáme do těsta nastrouhanou čokoládu nebo kakao.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezlepkový mazanec do pekárny

Bezlepkový mazanec do pekárny

Houstičky z domácí pekárny

Houstičky z domácí pekárny

Vánočka z domácí pekárny

Vánočka z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tealc
    Tealc | 25. 2. 2014 22:27

    Do mouky udělat v pekárně lžičkou dvě jamky na protilehlých stranách a do jedné dát sůl a do druhé droždí. Zahrnout a hotovo, Vše se promíchá samo.

  • Tealc
    Tealc | 25. 2. 2014 22:26

    Omlouvám se za pozdní reakci :-( Ano je to normální chléb. Ale už jsem se setkal i s tím že někdo říkal že je to lepší na program "toustové těsto" ale sám jsem to vždy pekl jako obyčejný chléb.

  • Jarda | 11. 5. 2013 13:01

    V návodu na pekárnu píšou oddělit sůl a droždí. Sůl jsem tedy dal ještě před moukou.

  • Monika | 9. 3. 2013 15:33

    mám dotaz : program základní, stupen svetly, velikost velký - to je ten samý co dáváte péct chleba? mám jinou pekárnu,,,, :-\

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Ostatní Sladké Domácí pekárna Domácí pekárny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krystal Kandovaná kůra mix citron pomeranč Mléko Muškátový oříšek Polohrubá mouka Pomerančová kůra Rozpuštěné máslo Sůl Sušené droždí Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvová polévka s bramborem

Mrkvová polévka s bramborem

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Rajský salát - light

Rajský salát - light

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

Kuřecí kari maso s cuketou

Kuřecí kari maso s cuketou

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
14
Vařené topinambury
Vařené topinambury
12
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
11
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Sára a Martin Donutilovi: Těžké začátky vztahu! Oba byli zadaní…

Sára a Martin Donutilovi: Těžké začátky vztahu! Oba byli zadaní…

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Mazanec II.
Mazanec II.
Mazanec s mandlemi
Mazanec s mandlemi
Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III.
Mazanec ze sušeného droždí
Mazanec ze sušeného droždí
Mazurek
Mazurek
Med nebo sirup z květů divizny
Med nebo sirup z květů divizny
  • Recepty.cz
  • Mazanec z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact