• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Mazanec vánočka III.
Napište svůj komentář k receptu

Mazanec vánočka III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 22
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 125
      g máslo hera apod.
    • 0,50
      lžička sůl
    • 3
      ks vejce
    • 375
      ml mléko
    • rozinky
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 1
      ks sušené droždí
    • citronová kůra
    • 0,25
      l cukr

Postup přípravy receptu

1
Ze všeho nejdřív dám do rendlíku ohřát mléko a v něm rozehřeju tuk a přidám rozinky. Mouku vysypu do mísy, přidám sůl, cukr, sušené droždí, citronovou kůru a všechno pěkně promíchám. Pak přiliju vlahé mléko s tukem a rozinkami, vejce a zase všechno promíchám a nechám v neprodyšně uzavřené plastové míse kynout asi 3 hodiny. Potom buď upletu obrovský cop ze tří pramenů (vánočka) nebo udělám jeden velký mazanec na tukem mírně vymazany plech. Přikryju utěrkou a nechám ještě hodinu kynout. Pak už šup s tím do trouby na 170 °C asi na 50 minut.

RADA: Jak na domácí máslo?

2
Po upečení pocukruju a když jsem v jo dobrém rozmaru, tak před pečením potřu vejcem a posypu mandlemi.
3
Tenhle recept je výsledkem mého letitého bádání, jak upéct bez velké námahy mazanec, který nebude jako z vaty. Pravda,vánočka má půl metru a mazanec 35 cm v průměru, ale spokojenost je na všech stranách.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Vánočka - třená

Vánočka - třená

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela | 24. 11. 2013 04:27

    Děkuji za recept. Upravila jsem si množství, abych neměla půlmetrovou vánočku :-) a i tak se mi podařilo vykouzlit lahodu, jen pro příště se poučím a nebudu tolik ubírat cukru. Recept pro začátečníky, naprosto ideální :-)

  • 555 | 20. 3. 2012 10:01

    <3 <3 <3 :-*

  • Martinkaf | 26. 4. 2011 13:37

    Mazanec jsem dělala v neděli. Byl dobrý, ale připadal m hrozně suchý.

  • Ladia
    Ladia | 20. 4. 2011 13:03

    I rozinky ks? ;-)

  • Tereza T
    Tereza T | 20. 4. 2011 12:52

    Dobrý den, máslo a mléko je opraveno, ale cukr a ostatní ingredience jsou stejné jako na starém webu. Díky za upozornění

  • Simča S.
    Simča S. | 19. 4. 2011 22:37

    Prosím prosím prosím - recept je zase aktuální - nešlo by něco udělat s těmi naprosto nesmyslnými množstvími???? Máslo 0,13 ks, mléko 0,38 l, cukr 1/4 l.... Co to má jako být???? Mléka má být (viz předchozí diskuse) 3/8 litra, ale to ostatní????? Díky za rychlou nápravu!!!!!

  • tonca | 20. 12. 2010 17:37

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Simča Sládková | 2. 4. 2010 23:22

    Mazance jsme dnes pekli. Z tohoto uvedeného množství byli dva skoro kiloví (kdyby to měl být jeden, tak se mi nevešel do trouby :-) ). Jen jsem dala "živé" kvasnice, místo sušených. Dala jsem 60g (tedy jednu a půl kostičky). Těsto pěkně kynulo, mazance jsou krásné a moc nám chutnají...

  • Simča Sládková | 2. 4. 2010 23:21

    Mazance jsme dnes pekli. Z tohoto uvedeného množství byli dva skoro kiloví (kdyby to měl být jeden, tak se mi nevešel do trouby :-) ). Jen jsem dala "živé" kvasnice, místo sušených. Dala jsem 60g (tedy jednu a půl kostičky). Těsto pěkně kynulo, mazance jsou krásné a moc nám chutnají...

  • Simča Sládková | 1. 4. 2010 18:15

    Tedy Olgo - tvé vysvětlení mne pobavilo. Podle tebe je 3/8 litra 3,75 litru t.j. 3 a 3/4 dl nebo (a to snad je nebo (to je jediné správné) 375ml. :-) :-) :-)..... Takže pro větší jasnost: 3/8 l je jeden a půl čtvrtlitrového hrnku :-). Na tokových těch "odměrných nádobách" bývá i množství 3/8 označeno.....

  • Olga | 3. 4. 2008 20:32

    3/8 litra mlieka je 3,75 l., t.j. 3 aj 3/4 dl alebo 375ml.

  • M. | 3. 4. 2008 19:18

    Kolik je to 3/8 litru mléka?

  • Kateřina Kubešová | 23. 3. 2008 13:34

    Tak jsem vše udělala podle Vašeho receptu a musím říci, že to opravdu není vůbec pracné:-)Určitě to doporučuji všem ženaám, které mají málo času. Chuťově to nemá naprosto žádnou chybu. Rozdělila jsem si těsto na dva díly a z jednoho dílu udělala vánočku a z druhého mazanec. No a jak píšete, spokojenost na všech stranách. Tento recept si určitě zapíši do své kuchařky. Hodnotím na výbornou:-)

  • Anna | 16. 10. 2007 06:46

    Neprodysna nadoba je kvuli lepsimu vzejiti kvasnic - bez vzduchu. staci ale take pouhe priktyt uterkou, dat na teple misto (ale ne na slunce), a nekoukat pod ni. moje teta doporucivala po vzejiti jeste jednou dobre prohnetat a nechat znovu vykynout, pak je testo lehci.

  • pavlinka | 9. 10. 2007 12:14

    chtěla sem se ještě zeptat,proč těsto necháváte v neprodyšně uzavřené nádobě?

  • pavlinka | 9. 10. 2007 12:05

    prave sem zadelala testo,je ho docela dost,takze ho asi rozdelim na va dily a bude i vanocka i mazenec.uz se moc tesim.mnamky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Sladká jídla Vánočka
Pokrmy Sladké Pečivo Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Máslo Mléko Polohrubá mouka Rozinky Sůl Sušené droždí Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Medovo-mléčné kuličky

Medovo-mléčné kuličky

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Meruňkový závin

Meruňkový závin

Piškotová roláda podle Lidušky

Piškotová roláda podle Lidušky

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

Rychlý salát s kozím sýrem

Rychlý salát s kozím sýrem

Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi

Jarní závitky s krevetami, bylinkami…

Minestrone

Minestrone

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

64
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Dýňová tortila
Dýňová tortila
31
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
27
Bramboráky
Bramboráky
26
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Opálená pokožka bezpečně a chytře. Jak na to?

Opálená pokožka bezpečně a chytře. Jak na to?

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz ONLINE: Hvězdy se slétají na slavný festival: Vary jdou do varu! Bartoškův syn úřaduje před Puppem

ONLINE: Hvězdy se slétají na slavný festival: Vary jdou do varu! Bartoškův syn úřaduje před Puppem

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

Další doporučené recepty:

Mazané řízky
Mazané řízky
Mazanec II.
Mazanec II.
Mazanec s mandlemi
Mazanec s mandlemi
Mazanec z domácí pekárny
Mazanec z domácí pekárny
Mazanec ze sušeného droždí
Mazanec ze sušeného droždí
Mazurek
Mazurek
  • Recepty.cz
  • Mazanec vánočka III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact