• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mazanec vánočka III.
Napište svůj komentář k receptu

Mazanec vánočka III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 22
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 125
      g máslo hera apod.
    • 0,50
      lžička sůl
    • 3
      ks vejce
    • 375
      ml mléko
    • rozinky
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 1
      ks sušené droždí
    • citronová kůra
    • 0,25
      l cukr

Postup přípravy receptu

1
Ze všeho nejdřív dám do rendlíku ohřát mléko a v něm rozehřeju tuk a přidám rozinky. Mouku vysypu do mísy, přidám sůl, cukr, sušené droždí, citronovou kůru a všechno pěkně promíchám. Pak přiliju vlahé mléko s tukem a rozinkami, vejce a zase všechno promíchám a nechám v neprodyšně uzavřené plastové míse kynout asi 3 hodiny. Potom buď upletu obrovský cop ze tří pramenů (vánočka) nebo udělám jeden velký mazanec na tukem mírně vymazany plech. Přikryju utěrkou a nechám ještě hodinu kynout. Pak už šup s tím do trouby na 170 °C asi na 50 minut.

RADA: Jak na domácí máslo?

2
Po upečení pocukruju a když jsem v jo dobrém rozmaru, tak před pečením potřu vejcem a posypu mandlemi.
3
Tenhle recept je výsledkem mého letitého bádání, jak upéct bez velké námahy mazanec, který nebude jako z vaty. Pravda,vánočka má půl metru a mazanec 35 cm v průměru, ale spokojenost je na všech stranách.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Vánočka - třená

Vánočka - třená

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela | 24. 11. 2013 04:27

    Děkuji za recept. Upravila jsem si množství, abych neměla půlmetrovou vánočku :-) a i tak se mi podařilo vykouzlit lahodu, jen pro příště se poučím a nebudu tolik ubírat cukru. Recept pro začátečníky, naprosto ideální :-)

  • 555 | 20. 3. 2012 10:01

    <3 <3 <3 :-*

  • Martinkaf | 26. 4. 2011 13:37

    Mazanec jsem dělala v neděli. Byl dobrý, ale připadal m hrozně suchý.

  • Ladia
    Ladia | 20. 4. 2011 13:03

    I rozinky ks? ;-)

  • Tereza T
    Tereza T | 20. 4. 2011 12:52

    Dobrý den, máslo a mléko je opraveno, ale cukr a ostatní ingredience jsou stejné jako na starém webu. Díky za upozornění

  • Simča S.
    Simča S. | 19. 4. 2011 22:37

    Prosím prosím prosím - recept je zase aktuální - nešlo by něco udělat s těmi naprosto nesmyslnými množstvími???? Máslo 0,13 ks, mléko 0,38 l, cukr 1/4 l.... Co to má jako být???? Mléka má být (viz předchozí diskuse) 3/8 litra, ale to ostatní????? Díky za rychlou nápravu!!!!!

  • tonca | 20. 12. 2010 17:37

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Simča Sládková | 2. 4. 2010 23:22

    Mazance jsme dnes pekli. Z tohoto uvedeného množství byli dva skoro kiloví (kdyby to měl být jeden, tak se mi nevešel do trouby :-) ). Jen jsem dala "živé" kvasnice, místo sušených. Dala jsem 60g (tedy jednu a půl kostičky). Těsto pěkně kynulo, mazance jsou krásné a moc nám chutnají...

  • Simča Sládková | 2. 4. 2010 23:21

    Mazance jsme dnes pekli. Z tohoto uvedeného množství byli dva skoro kiloví (kdyby to měl být jeden, tak se mi nevešel do trouby :-) ). Jen jsem dala "živé" kvasnice, místo sušených. Dala jsem 60g (tedy jednu a půl kostičky). Těsto pěkně kynulo, mazance jsou krásné a moc nám chutnají...

  • Simča Sládková | 1. 4. 2010 18:15

    Tedy Olgo - tvé vysvětlení mne pobavilo. Podle tebe je 3/8 litra 3,75 litru t.j. 3 a 3/4 dl nebo (a to snad je nebo (to je jediné správné) 375ml. :-) :-) :-)..... Takže pro větší jasnost: 3/8 l je jeden a půl čtvrtlitrového hrnku :-). Na tokových těch "odměrných nádobách" bývá i množství 3/8 označeno.....

  • Olga | 3. 4. 2008 20:32

    3/8 litra mlieka je 3,75 l., t.j. 3 aj 3/4 dl alebo 375ml.

  • M. | 3. 4. 2008 19:18

    Kolik je to 3/8 litru mléka?

  • Kateřina Kubešová | 23. 3. 2008 13:34

    Tak jsem vše udělala podle Vašeho receptu a musím říci, že to opravdu není vůbec pracné:-)Určitě to doporučuji všem ženaám, které mají málo času. Chuťově to nemá naprosto žádnou chybu. Rozdělila jsem si těsto na dva díly a z jednoho dílu udělala vánočku a z druhého mazanec. No a jak píšete, spokojenost na všech stranách. Tento recept si určitě zapíši do své kuchařky. Hodnotím na výbornou:-)

  • Anna | 16. 10. 2007 06:46

    Neprodysna nadoba je kvuli lepsimu vzejiti kvasnic - bez vzduchu. staci ale take pouhe priktyt uterkou, dat na teple misto (ale ne na slunce), a nekoukat pod ni. moje teta doporucivala po vzejiti jeste jednou dobre prohnetat a nechat znovu vykynout, pak je testo lehci.

  • pavlinka | 9. 10. 2007 12:14

    chtěla sem se ještě zeptat,proč těsto necháváte v neprodyšně uzavřené nádobě?

  • pavlinka | 9. 10. 2007 12:05

    prave sem zadelala testo,je ho docela dost,takze ho asi rozdelim na va dily a bude i vanocka i mazenec.uz se moc tesim.mnamky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Sladká jídla Vánočka
Pokrmy Sladké Pečivo Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Máslo Mléko Polohrubá mouka Rozinky Sůl Sušené droždí Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Kuře v kari omáčce - rychlé

Kuře v kari omáčce - rychlé

Kotlety na smetaně II.

Kotlety na smetaně II.

Jahodový koláč

Jahodový koláč

Skvělá pasta na pizzu

Skvělá pasta na pizzu

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv…

Pečená zelenina - výborná

Pečená zelenina - výborná

Česneková pomazánka z červené řepy a nivy

Česneková pomazánka z červené řepy a…

Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

848
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
67
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
63
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
54
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
26
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz V Daře se musí vařit krev! Úprk Nedvěda od oltáře

V Daře se musí vařit krev! Úprk Nedvěda od oltáře

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Detaily utajované oslavy 80. narozenin Karla Šípa: Bohdalovou zradil tlak! 180 minut zábavy a šmitec

Detaily utajované oslavy 80. narozenin Karla Šípa: Bohdalovou zradil tlak! 180 minut zábavy a šmitec

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Další doporučené recepty:

Mazané řízky
Mazané řízky
Mazanec II.
Mazanec II.
Mazanec s mandlemi
Mazanec s mandlemi
Mazanec z domácí pekárny
Mazanec z domácí pekárny
Mazanec ze sušeného droždí
Mazanec ze sušeného droždí
Mazurek
Mazurek
  • Recepty.cz
  • Mazanec vánočka III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact