• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mazanec vánočka III.
Napište svůj komentář k receptu

Mazanec vánočka III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 22
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 125
      g máslo hera apod.
    • 0,50
      lžička sůl
    • 3
      ks vejce
    • 375
      ml mléko
    • rozinky
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 1
      ks sušené droždí
    • citronová kůra
    • 0,25
      l cukr

Postup přípravy receptu

1
Ze všeho nejdřív dám do rendlíku ohřát mléko a v něm rozehřeju tuk a přidám rozinky. Mouku vysypu do mísy, přidám sůl, cukr, sušené droždí, citronovou kůru a všechno pěkně promíchám. Pak přiliju vlahé mléko s tukem a rozinkami, vejce a zase všechno promíchám a nechám v neprodyšně uzavřené plastové míse kynout asi 3 hodiny. Potom buď upletu obrovský cop ze tří pramenů (vánočka) nebo udělám jeden velký mazanec na tukem mírně vymazany plech. Přikryju utěrkou a nechám ještě hodinu kynout. Pak už šup s tím do trouby na 170 °C asi na 50 minut.

RADA: Jak na domácí máslo?

2
Po upečení pocukruju a když jsem v jo dobrém rozmaru, tak před pečením potřu vejcem a posypu mandlemi.
3
Tenhle recept je výsledkem mého letitého bádání, jak upéct bez velké námahy mazanec, který nebude jako z vaty. Pravda,vánočka má půl metru a mazanec 35 cm v průměru, ale spokojenost je na všech stranách.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Vánočka - třená

Vánočka - třená

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela | 24. 11. 2013 04:27

    Děkuji za recept. Upravila jsem si množství, abych neměla půlmetrovou vánočku :-) a i tak se mi podařilo vykouzlit lahodu, jen pro příště se poučím a nebudu tolik ubírat cukru. Recept pro začátečníky, naprosto ideální :-)

  • 555 | 20. 3. 2012 10:01

    <3 <3 <3 :-*

  • Martinkaf | 26. 4. 2011 13:37

    Mazanec jsem dělala v neděli. Byl dobrý, ale připadal m hrozně suchý.

  • Ladia
    Ladia | 20. 4. 2011 13:03

    I rozinky ks? ;-)

  • Tereza T
    Tereza T | 20. 4. 2011 12:52

    Dobrý den, máslo a mléko je opraveno, ale cukr a ostatní ingredience jsou stejné jako na starém webu. Díky za upozornění

  • Simča S.
    Simča S. | 19. 4. 2011 22:37

    Prosím prosím prosím - recept je zase aktuální - nešlo by něco udělat s těmi naprosto nesmyslnými množstvími???? Máslo 0,13 ks, mléko 0,38 l, cukr 1/4 l.... Co to má jako být???? Mléka má být (viz předchozí diskuse) 3/8 litra, ale to ostatní????? Díky za rychlou nápravu!!!!!

  • tonca | 20. 12. 2010 17:37

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Simča Sládková | 2. 4. 2010 23:22

    Mazance jsme dnes pekli. Z tohoto uvedeného množství byli dva skoro kiloví (kdyby to měl být jeden, tak se mi nevešel do trouby :-) ). Jen jsem dala "živé" kvasnice, místo sušených. Dala jsem 60g (tedy jednu a půl kostičky). Těsto pěkně kynulo, mazance jsou krásné a moc nám chutnají...

  • Simča Sládková | 2. 4. 2010 23:21

    Mazance jsme dnes pekli. Z tohoto uvedeného množství byli dva skoro kiloví (kdyby to měl být jeden, tak se mi nevešel do trouby :-) ). Jen jsem dala "živé" kvasnice, místo sušených. Dala jsem 60g (tedy jednu a půl kostičky). Těsto pěkně kynulo, mazance jsou krásné a moc nám chutnají...

  • Simča Sládková | 1. 4. 2010 18:15

    Tedy Olgo - tvé vysvětlení mne pobavilo. Podle tebe je 3/8 litra 3,75 litru t.j. 3 a 3/4 dl nebo (a to snad je nebo (to je jediné správné) 375ml. :-) :-) :-)..... Takže pro větší jasnost: 3/8 l je jeden a půl čtvrtlitrového hrnku :-). Na tokových těch "odměrných nádobách" bývá i množství 3/8 označeno.....

  • Olga | 3. 4. 2008 20:32

    3/8 litra mlieka je 3,75 l., t.j. 3 aj 3/4 dl alebo 375ml.

  • M. | 3. 4. 2008 19:18

    Kolik je to 3/8 litru mléka?

  • Kateřina Kubešová | 23. 3. 2008 13:34

    Tak jsem vše udělala podle Vašeho receptu a musím říci, že to opravdu není vůbec pracné:-)Určitě to doporučuji všem ženaám, které mají málo času. Chuťově to nemá naprosto žádnou chybu. Rozdělila jsem si těsto na dva díly a z jednoho dílu udělala vánočku a z druhého mazanec. No a jak píšete, spokojenost na všech stranách. Tento recept si určitě zapíši do své kuchařky. Hodnotím na výbornou:-)

  • Anna | 16. 10. 2007 06:46

    Neprodysna nadoba je kvuli lepsimu vzejiti kvasnic - bez vzduchu. staci ale take pouhe priktyt uterkou, dat na teple misto (ale ne na slunce), a nekoukat pod ni. moje teta doporucivala po vzejiti jeste jednou dobre prohnetat a nechat znovu vykynout, pak je testo lehci.

  • pavlinka | 9. 10. 2007 12:14

    chtěla sem se ještě zeptat,proč těsto necháváte v neprodyšně uzavřené nádobě?

  • pavlinka | 9. 10. 2007 12:05

    prave sem zadelala testo,je ho docela dost,takze ho asi rozdelim na va dily a bude i vanocka i mazenec.uz se moc tesim.mnamky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Sladká jídla Vánočka
Pokrmy Sladké Pečivo Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Máslo Mléko Polohrubá mouka Rozinky Sůl Sušené droždí Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka na slanině

Čočka na slanině

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Smetanovo-nivová brokolice

Smetanovo-nivová brokolice

Cibulové hovězí

Cibulové hovězí

Beránek s kandovaným ovocem

Beránek s kandovaným ovocem

Kuskus salát

Kuskus salát

Česnekové řízky v těstíčku

Česnekové řízky v těstíčku

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Lečo s mletým masem

Lečo s mletým masem

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

158
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
95
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
60
Klasické lečo
Klasické lečo
49
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
48
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Potupný konec! Vondráčková odtajnila důvod

Potupný konec! Vondráčková odtajnila důvod

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Sharon »Ozempic« Osbourneová to přehnala: Zhubla 19 kilo! A nedaří se jí přibrat

Sharon »Ozempic« Osbourneová to přehnala: Zhubla 19 kilo! A nedaří se jí přibrat

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Mazané řízky
Mazané řízky
Mazanec II.
Mazanec II.
Mazanec s mandlemi
Mazanec s mandlemi
Mazanec z domácí pekárny
Mazanec z domácí pekárny
Mazanec ze sušeného droždí
Mazanec ze sušeného droždí
Mazurek
Mazurek
  • Recepty.cz
  • Mazanec vánočka III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact