• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mazanec vánočka III.
Napište svůj komentář k receptu

Mazanec vánočka III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 22
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 125
      g máslo hera apod.
    • 0,50
      lžička sůl
    • 3
      ks vejce
    • 375
      ml mléko
    • rozinky
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 1
      ks sušené droždí
    • citronová kůra
    • 0,25
      l cukr

Postup přípravy receptu

1
Ze všeho nejdřív dám do rendlíku ohřát mléko a v něm rozehřeju tuk a přidám rozinky. Mouku vysypu do mísy, přidám sůl, cukr, sušené droždí, citronovou kůru a všechno pěkně promíchám. Pak přiliju vlahé mléko s tukem a rozinkami, vejce a zase všechno promíchám a nechám v neprodyšně uzavřené plastové míse kynout asi 3 hodiny. Potom buď upletu obrovský cop ze tří pramenů (vánočka) nebo udělám jeden velký mazanec na tukem mírně vymazany plech. Přikryju utěrkou a nechám ještě hodinu kynout. Pak už šup s tím do trouby na 170 °C asi na 50 minut.

RADA: Jak na domácí máslo?

2
Po upečení pocukruju a když jsem v jo dobrém rozmaru, tak před pečením potřu vejcem a posypu mandlemi.
3
Tenhle recept je výsledkem mého letitého bádání, jak upéct bez velké námahy mazanec, který nebude jako z vaty. Pravda,vánočka má půl metru a mazanec 35 cm v průměru, ale spokojenost je na všech stranách.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Vánočka - třená

Vánočka - třená

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela | 24. 11. 2013 04:27

    Děkuji za recept. Upravila jsem si množství, abych neměla půlmetrovou vánočku :-) a i tak se mi podařilo vykouzlit lahodu, jen pro příště se poučím a nebudu tolik ubírat cukru. Recept pro začátečníky, naprosto ideální :-)

  • 555 | 20. 3. 2012 10:01

    <3 <3 <3 :-*

  • Martinkaf | 26. 4. 2011 13:37

    Mazanec jsem dělala v neděli. Byl dobrý, ale připadal m hrozně suchý.

  • Ladia
    Ladia | 20. 4. 2011 13:03

    I rozinky ks? ;-)

  • Tereza T
    Tereza T | 20. 4. 2011 12:52

    Dobrý den, máslo a mléko je opraveno, ale cukr a ostatní ingredience jsou stejné jako na starém webu. Díky za upozornění

  • Simča S.
    Simča S. | 19. 4. 2011 22:37

    Prosím prosím prosím - recept je zase aktuální - nešlo by něco udělat s těmi naprosto nesmyslnými množstvími???? Máslo 0,13 ks, mléko 0,38 l, cukr 1/4 l.... Co to má jako být???? Mléka má být (viz předchozí diskuse) 3/8 litra, ale to ostatní????? Díky za rychlou nápravu!!!!!

  • tonca | 20. 12. 2010 17:37

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Simča Sládková | 2. 4. 2010 23:22

    Mazance jsme dnes pekli. Z tohoto uvedeného množství byli dva skoro kiloví (kdyby to měl být jeden, tak se mi nevešel do trouby :-) ). Jen jsem dala "živé" kvasnice, místo sušených. Dala jsem 60g (tedy jednu a půl kostičky). Těsto pěkně kynulo, mazance jsou krásné a moc nám chutnají...

  • Simča Sládková | 2. 4. 2010 23:21

    Mazance jsme dnes pekli. Z tohoto uvedeného množství byli dva skoro kiloví (kdyby to měl být jeden, tak se mi nevešel do trouby :-) ). Jen jsem dala "živé" kvasnice, místo sušených. Dala jsem 60g (tedy jednu a půl kostičky). Těsto pěkně kynulo, mazance jsou krásné a moc nám chutnají...

  • Simča Sládková | 1. 4. 2010 18:15

    Tedy Olgo - tvé vysvětlení mne pobavilo. Podle tebe je 3/8 litra 3,75 litru t.j. 3 a 3/4 dl nebo (a to snad je nebo (to je jediné správné) 375ml. :-) :-) :-)..... Takže pro větší jasnost: 3/8 l je jeden a půl čtvrtlitrového hrnku :-). Na tokových těch "odměrných nádobách" bývá i množství 3/8 označeno.....

  • Olga | 3. 4. 2008 20:32

    3/8 litra mlieka je 3,75 l., t.j. 3 aj 3/4 dl alebo 375ml.

  • M. | 3. 4. 2008 19:18

    Kolik je to 3/8 litru mléka?

  • Kateřina Kubešová | 23. 3. 2008 13:34

    Tak jsem vše udělala podle Vašeho receptu a musím říci, že to opravdu není vůbec pracné:-)Určitě to doporučuji všem ženaám, které mají málo času. Chuťově to nemá naprosto žádnou chybu. Rozdělila jsem si těsto na dva díly a z jednoho dílu udělala vánočku a z druhého mazanec. No a jak píšete, spokojenost na všech stranách. Tento recept si určitě zapíši do své kuchařky. Hodnotím na výbornou:-)

  • Anna | 16. 10. 2007 06:46

    Neprodysna nadoba je kvuli lepsimu vzejiti kvasnic - bez vzduchu. staci ale take pouhe priktyt uterkou, dat na teple misto (ale ne na slunce), a nekoukat pod ni. moje teta doporucivala po vzejiti jeste jednou dobre prohnetat a nechat znovu vykynout, pak je testo lehci.

  • pavlinka | 9. 10. 2007 12:14

    chtěla sem se ještě zeptat,proč těsto necháváte v neprodyšně uzavřené nádobě?

  • pavlinka | 9. 10. 2007 12:05

    prave sem zadelala testo,je ho docela dost,takze ho asi rozdelim na va dily a bude i vanocka i mazenec.uz se moc tesim.mnamky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Sladká jídla Vánočka
Pokrmy Sladké Pečivo Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Máslo Mléko Polohrubá mouka Rozinky Sůl Sušené droždí Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocný dort

Ovocný dort

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Maso zapékané s cuketou a nivou

Maso zapékané s cuketou a nivou

Dančí kýta na pivu

Dančí kýta na pivu

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Jednoduché karamelové řezy

Jednoduché karamelové řezy

Kuřecí kousky s  bulgurem

Kuřecí kousky s bulgurem

Puding s chia semínky a pomerančem

Puding s chia semínky a pomerančem

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

138
Klasické lečo
Klasické lečo
50
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
26
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
23
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
17
Rybízová šťáva za studena
Rybízová šťáva za studena

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Arichteva poodhalila důvod rozpadu 3v1: Jinak to nešlo

Arichteva poodhalila důvod rozpadu 3v1: Jinak to nešlo

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Ženy.cz Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Blesk.cz Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Další doporučené recepty:

Mazané řízky
Mazané řízky
Mazanec II.
Mazanec II.
Mazanec s mandlemi
Mazanec s mandlemi
Mazanec z domácí pekárny
Mazanec z domácí pekárny
Mazanec ze sušeného droždí
Mazanec ze sušeného droždí
Mazurek
Mazurek
  • Recepty.cz
  • Mazanec vánočka III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact