• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mazanec II.
Napište svůj komentář k receptu

Mazanec II.

autor: vranova
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 51
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mazanec II.
Mazanec II.
Mazanec II.
Mazanec II.
Mazanec II.
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr
    • 100
      g hera
    • 3
      ks žloutek
    • 0,50
      lžička sůl
    • 0,25
      l mléko
    • citronová kůra
    • rozinky
    • hnědý rum
    • mandle Vlašské ořechy
    • 1
      kostka droždí

Postup přípravy receptu

1
Hladkou mouku prosijeme přes síto do mísy přidáme: sůl, cukr, rozpuštěný tuk - nesmí být horký jinak těsto nevykyne, 2 žloutky, citronovou kůru, rozinky, které byly předem namočené v rumu, rozdrobíme droždí, přidáváme postupně mléko dle potřeby. Pokud bychom - utopili mlynáře - to jest dali více tekutiny než-li je třeba, přidáme hladkou mouku. Vše smícháme v nelepivé hladké těsto, které dáme kynout.
2
Je možné těsto jednou nechat vykynout, znovu zpracovat a opět nechat nakynou po té rozdělit na dvě stejné části. Vypracovat hladké bochánky, potřít žloutkem rozmíchaným v mléce, střed nastřihnout do kříže, posypat mandlemi či vlašskými ořechy. Dát péci do trouby, délka pečení záleží na typu trouby v horkovlné troubě osobně nechává péct na 150 °C 20 minut.Tyto mazance jsou - mokřejší - nemáme rádi takové ty suché, co se sypou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Cukrářská vánočka (mazanec)

Cukrářská vánočka (mazanec)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 15. 4. 2017 21:09

    Toto je muj první mazanec v mém životě a musím říct že díky tomuto receptu se mi povedly dva krásné. Už se na ně ráno těšíme :-) <3 <3

  • Janka | 5. 4. 2015 18:28

    Fakt výborný, není suchý :-)

  • snizkovaverca
    snizkovaverca | 15. 1. 2015 22:45

    Dnes jsem dělala mazanec podle receptu,chuťove výborný,ale udělala jsem jen jeden,když jsem ho vyndala z trouby byl krásný vysoký a po chvíli mi spadl a byl jak koláč,poraťe čím se tohle stane.Děkuji O:-)

  • Pavla | 20. 4. 2014 21:59

    Můj první a výborný! ;-)

  • MADE | 1. 4. 2013 16:12

    Byl to můj první mazanec který jsem pekla a můžu jenom doporučit . Všem moc chutnal . :-D

  • Belle | 30. 3. 2013 14:53

    Páni, musím vám poděkovat! Dneska jsem pekla svůj první mazanec podle vašeho receptu a podle mě je úžasný! Myslím, že na to, že nejsem kdoví jaký mistr ve vaření a pečení, tak dopadl dobře, dokonce i mamka si ho vychvalovala :) Je krásně voňavý a vláčný, jen jsme doma neměli rum, tak jsem rozinky namočila do ořechové medoviny a musím říct, že tomu dodala zvláštní šmrnc. :) Děkuju, skvělý recept, už budu mazance péct jen podle něj! :)

  • štěpánka | 30. 3. 2013 14:53

    Mazanec je výborný,je vláčný,nemá chybu.Udělala jsem z téhle dávky jen jeden,v troubě mi dost nakynul,ale to nevadí,přikryla jsem ho po chvíli alobalem,aby se mi nepřipálil,akorát nedoporučuju nastřihávat do kříže,mazanec se mi v troubě rozjel ;-)

  • Dalka | 29. 3. 2013 09:36

    Včera jsem pekla a mazanec je skutečně výborný !!! V elektrické troupě jsem pekla 45 minut na 200 stupňů , prvních 7 minut bez alobalu, pak pod alobalem. Chci vyzkoušet stejné těsto na vánočku, tak mi držte palce, aby byla vánočka stejně výborná a vláčná jako tento mazanec. Vánočka mi buď po vyndání z trouby klesla, i když byla pečená (zkouším vždy špejlí), nebo při jiném (podle autora výborném) receptu se mi udělala na povrchu tvrdá krusta. Možná to je tím, že hledám stejně vláčnou vánočku jako kupovanou. Hledám recept pro diabetiky, takže jsem kromě lžičky cukru do kvásku dodala sorbit. Ale výsledek nikdy nebyl jemný a vláčký jako tento mazanec. Možná to dělá právě to umělé sladidlo. Jestli máte někdo zkušenost, jak s umělým sladidlem docílit tuto kvalitu, prosím, dejte vědět

  • Milli1 | 7. 4. 2012 21:05

    Dnes jsem pekla 2 dávky a ty tak rychle snědly, že mám zaděláno na další abych měla na velikonoce mazanec na stole, návštěva pěla jen a jen chválu, ale moc jim rozumět nebylo, protože měli plná ústa ;-) . Zkrátka je to za velikou 1 a minimálně 5 hvězdiček. Díky moc za skvělý recept <3 <3

  • marie29 | 7. 4. 2012 21:03

    Vynikající mazanec!! :-* Dnes jsem upekla a chutná báječně.. a voní až k sousedům o dvě patra výš :-D Děkuji za recept!

  • SusieSusie | 7. 4. 2012 19:06

    Já pekla taky poprvé a musím říct, že se moc povedl a chutnal važně božsky1 <3 Žiju v Rakousku a i příteli, který tohle vůbec neznal, strašně zachutnal. Dnes peču druhý pro nás a zítra další na pondělní rodinnou oslavu :-) :-) :-) Tímto moc děkuji za skvělý recept! :-)

  • Marcela | 7. 4. 2012 10:29

    Včera jsem pekla dva a dnes peču další. Vynikající !!!

  • Hanka | 6. 4. 2012 17:33

    Děkuji za báječný recept!!!:-) mazanec jsem pekla poprvé a jak to dopadlo??? Během tohoto týdne jsem pekkla už 3x a dnes peču opět!! Jen hladkou mouku jsem vyměnila za žitnou či pohankovou. :-)

  • vojtěška | 5. 4. 2012 23:23

    Simonko, ve druhém odstavci je psáno, že těsto rozdělíme na dva bochánky

  • simona | 5. 4. 2012 13:46

    Ahoj chtěla bych se zeptat kolik mazancu z tohoto receptu vyjde?dekuji

  • SusieSusie | 3. 4. 2012 18:58

    Právě jsem zadělala těsto, tak jsem zvědavá :-\ Ale voni uz ted moc krasne :-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 14. 4. 2011 21:12

    Tento recept je výborný, místo hery dávám máslo, foto přiloženo ;-)

  • -Tomáš - | 18. 4. 2010 09:48

    Taky jsem ho vyzkoušel a musím říct, že je fakt suprovej.

  • Šárka Vránová | 6. 4. 2010 12:30

    tento recept jde ve stejném složení upéct v domácí pekárně.Je možné zaměnit čerstvé droždí za suché práškové a rozinky přidat až po zaznění tónu z pekárny.Jiný druh mazance nepeču, tento zděděný po babičce je nejlepší i v moderním provedení upečený v domácí pekárně.

  • lenka galvasová | 5. 4. 2010 19:39

    Jano Do.,prosím o postup tohoto těsta zadělávaného v pekárně.Ráda bych to také vyzkoušela.

  • Hana Ančincová | 5. 4. 2010 19:16

    Mazance jsem pekla již předevčírem a ještě dnes byly výborné,dokonce chutnal i synovi,který jinak domácí mazance,vánočky a podobné nemusí

  • Martina Marťásek | 5. 4. 2010 17:36

    Včera jsem se pustila do tohoto receptu a musím jej pochválit - mazance se povedly na jedničku - měkké a nadýchané i druhý den po upečení :-)

  • Radka Křížová | 3. 4. 2010 12:10

    Včera jsem ho pekla jako svůj úplně první mazanec v životě a povedl se skvěle. nejdřív se mi zdálo,že těsto pořád málo kyne (dala jsem 3/4 kostky kvasnic),ale pak jsem to zkusila nacpat do trouby a oba mazance dokynuly tam. Je výborný a jak jinak nemusím kynuté těsto-připadá mi suché-tak tohle chodím pořád užírat:-)

  • Lenka Pflegerová | 2. 4. 2010 07:46

    Opravdu výborný recept

  • Hana Lorencová | 6. 5. 2009 16:28

    Tento mazanec je výborný, jednička s hvězdičkou!

  • Táňa K. | 21. 4. 2009 18:36

    Výborný mazanec, kyprý, měkký, přitom správně hutný. Zcela jistě ho opět upeču.

  • Petra Bukovská | 15. 4. 2009 19:27

    Mazanec je skvělý. I pár dní po upečení. Moc děkuji za recept.

  • Edita Lukášová | 12. 4. 2009 15:41

    Úžasný! Vyzkoušela jsem různé recepty na mazance, ale tenhle je bezkonkurenčně nejlepší... Krásně vláčný, voňavý, měkoučký a moc dobrý...

  • Jana Do. | 10. 4. 2009 12:50

    Výborný!!! Upekla jsem včera odpoledne (těsto za mě zvládla pekárna) a dnes zbyl k snídani jen kousíček. Tak to vypadá, že dnes budu péct ještě jednou. Velká 1!

  • lili | 9. 4. 2008 18:56

    Kvasnice jsem dala celé, ale byly v mazanci trochu cítit. Příště dám jen půl kostky. Jinak byl výborný, ovšem ten rum jsem necítila vůbec! :-)

  • šárka | 27. 3. 2008 21:45

    Výborný mazanec, pekli jsme poprvé, a už se těšíme, až upečeme zase. Jen nevím, proč mi popraskal. Může mi někdo poradit, jak příště vylepšit tuto vzhledovou vadu? Jinak chuťově nemá chybu!

  • Vilma | 25. 3. 2008 13:09

    Velmi chválím, v pátek jsem upekla 2 bochánky dle Vašeho receptu, byly výborné, vláčné, ještě dnes jsem si vzala poslední zbytek ke kávě do práce - doporučuji všem. Můj muž byl nadšen, že i další den je vláčný a není tvrdý.

  • Lady | 23. 3. 2008 22:10

    Skvělý recept! Dobře se dělá a rychle se jí.Díky

  • Renáta Z | 23. 3. 2008 01:46

    Super recept,díky moc včera jsme zkoušeli u kamarádky dnes budeme péct doma,fakt bomba...

  • Renáta Z | 23. 3. 2008 01:42

    Děkujeme za super recept,dnes jsme zkoušeli u kamarádky zítra budeme péct doma,je to bomba...

  • Jarka | 22. 3. 2008 17:17

    Právě se chystám dát mazacec do trouby,ale jen nevím zda bude 20 minut stačit ? Mám horkovzdušnou troubu - kdo prosím poradí ?

  • Celina Polívková | 21. 3. 2008 17:22

    Přidávám se k pochvalným odezvám - zrovna jsem dojedla jednoho jidáše z tohoto těsta a budu mít co dělat, aby zbylo na ostatní. Udělala jsem jednu obměnu, a to že místo ořechů, které zrovna nemám, jsem vmíchala do těsta k rozinkám ještě kandovaný pomeranč. Výsledek předčí všechna očekávání. Děkuju za recept.

  • Andrea | 21. 3. 2008 14:45

    Děkuji za výborný recept,už jiný mazanec péct nebudu.Je vynikající

  • Šárka Vránová | 9. 3. 2008 14:33

    Děkuji.Domácí pekárnu jsem dostala k vánocům,recept se chystám v ní vyzkoušet.Přeji všem krásné velikonoce.

  • Eva Bajgar | 8. 3. 2008 18:58

    je to výborné dostala jsem pochvalu a je můj na celý večer snad chápete co?

  • Natal | 9. 2. 2008 18:36

    Zkoušeli jsme i v domaci pekarne s programem priblizne tri a pul hodiny. Je vynikajici! Davame trochu mene cukru a pridavame trochu skorice, ale to je vse jen o chuti. Na kupovany mazanec uz doma nikdo ani nevzpomene.

  • hana Šimmerová | 10. 11. 2007 19:17

    Také velmi chválím recept, mazanec jsem dopekla před chvílí a už je jeden skoro pryč..

  • Petra V. | 10. 4. 2007 20:55

    Chuťově výborný mazanec, těsto jsem připravovala v domácí pekárně, zdálo se mi že málo kyne- použila jsem 1/2 kvasnic.

  • Vlasta Kopová | 9. 4. 2007 21:29

    Musím číct, že mazanec je opravdu moc dobrý, kyprý a vláčný, také nemáme rádi suché mazance..Takže děkuji moc za recept, budu péct jen tento...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Mazanec
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Velikonoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hera Hladká mouka Hnědý rum Mandle Mléko Rozinky Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krakonošovy drny

Krakonošovy drny

Krevety na česnekovém másle

Krevety na česnekovém másle

Grilovaná kořenová zelenina

Grilovaná kořenová zelenina

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Zapečené kuře s bramborem

Zapečené kuře s bramborem

Barevné pomazánky - Brokolicová

Barevné pomazánky - Brokolicová

Dýňový koláč famózní

Dýňový koláč famózní

Cuketové topinky (tousty)

Cuketové topinky (tousty)

Zapečené brambory s kuřecím masem

Zapečené brambory s kuřecím masem

Doporučujeme

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

62
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
50
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
38
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
34
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
34
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně a kila poletí dolů
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně a kila…
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
AHA.cz Tajná večeře Douglase s Gottovou! Ochranka promluvila

Tajná večeře Douglase s Gottovou! Ochranka promluvila

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Meghan odhalila soukromé fotky rodiny: Harry vás doslova dojme!

Meghan odhalila soukromé fotky rodiny: Harry vás doslova dojme!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

Další doporučené recepty:

Maxi špízy z trouby
Maxi špízy z trouby
Mayská horká čokoláda s chilli
Mayská horká čokoláda s chilli
Mazané řízky
Mazané řízky
Mazanec s mandlemi
Mazanec s mandlemi
Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III.
Mazanec z domácí pekárny
Mazanec z domácí pekárny
  • Recepty.cz
  • Mazanec II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact