• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Mazanec II.
Napište svůj komentář k receptu

Mazanec II.

autor: vranova
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 51
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mazanec II.
Mazanec II.
Mazanec II.
Mazanec II.
Mazanec II.
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr
    • 100
      g hera
    • 3
      ks žloutek
    • 0,50
      lžička sůl
    • 0,25
      l mléko
    • citronová kůra
    • rozinky
    • hnědý rum
    • mandle Vlašské ořechy
    • 1
      kostka droždí

Postup přípravy receptu

1
Hladkou mouku prosijeme přes síto do mísy přidáme: sůl, cukr, rozpuštěný tuk - nesmí být horký jinak těsto nevykyne, 2 žloutky, citronovou kůru, rozinky, které byly předem namočené v rumu, rozdrobíme droždí, přidáváme postupně mléko dle potřeby. Pokud bychom - utopili mlynáře - to jest dali více tekutiny než-li je třeba, přidáme hladkou mouku. Vše smícháme v nelepivé hladké těsto, které dáme kynout.
2
Je možné těsto jednou nechat vykynout, znovu zpracovat a opět nechat nakynou po té rozdělit na dvě stejné části. Vypracovat hladké bochánky, potřít žloutkem rozmíchaným v mléce, střed nastřihnout do kříže, posypat mandlemi či vlašskými ořechy. Dát péci do trouby, délka pečení záleží na typu trouby v horkovlné troubě osobně nechává péct na 150 °C 20 minut.Tyto mazance jsou - mokřejší - nemáme rádi takové ty suché, co se sypou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Cukrářská vánočka (mazanec)

Cukrářská vánočka (mazanec)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 15. 4. 2017 21:09

    Toto je muj první mazanec v mém životě a musím říct že díky tomuto receptu se mi povedly dva krásné. Už se na ně ráno těšíme :-) <3 <3

  • Janka | 5. 4. 2015 18:28

    Fakt výborný, není suchý :-)

  • snizkovaverca
    snizkovaverca | 15. 1. 2015 22:45

    Dnes jsem dělala mazanec podle receptu,chuťove výborný,ale udělala jsem jen jeden,když jsem ho vyndala z trouby byl krásný vysoký a po chvíli mi spadl a byl jak koláč,poraťe čím se tohle stane.Děkuji O:-)

  • Pavla | 20. 4. 2014 21:59

    Můj první a výborný! ;-)

  • MADE | 1. 4. 2013 16:12

    Byl to můj první mazanec který jsem pekla a můžu jenom doporučit . Všem moc chutnal . :-D

  • Belle | 30. 3. 2013 14:53

    Páni, musím vám poděkovat! Dneska jsem pekla svůj první mazanec podle vašeho receptu a podle mě je úžasný! Myslím, že na to, že nejsem kdoví jaký mistr ve vaření a pečení, tak dopadl dobře, dokonce i mamka si ho vychvalovala :) Je krásně voňavý a vláčný, jen jsme doma neměli rum, tak jsem rozinky namočila do ořechové medoviny a musím říct, že tomu dodala zvláštní šmrnc. :) Děkuju, skvělý recept, už budu mazance péct jen podle něj! :)

  • štěpánka | 30. 3. 2013 14:53

    Mazanec je výborný,je vláčný,nemá chybu.Udělala jsem z téhle dávky jen jeden,v troubě mi dost nakynul,ale to nevadí,přikryla jsem ho po chvíli alobalem,aby se mi nepřipálil,akorát nedoporučuju nastřihávat do kříže,mazanec se mi v troubě rozjel ;-)

  • Dalka | 29. 3. 2013 09:36

    Včera jsem pekla a mazanec je skutečně výborný !!! V elektrické troupě jsem pekla 45 minut na 200 stupňů , prvních 7 minut bez alobalu, pak pod alobalem. Chci vyzkoušet stejné těsto na vánočku, tak mi držte palce, aby byla vánočka stejně výborná a vláčná jako tento mazanec. Vánočka mi buď po vyndání z trouby klesla, i když byla pečená (zkouším vždy špejlí), nebo při jiném (podle autora výborném) receptu se mi udělala na povrchu tvrdá krusta. Možná to je tím, že hledám stejně vláčnou vánočku jako kupovanou. Hledám recept pro diabetiky, takže jsem kromě lžičky cukru do kvásku dodala sorbit. Ale výsledek nikdy nebyl jemný a vláčký jako tento mazanec. Možná to dělá právě to umělé sladidlo. Jestli máte někdo zkušenost, jak s umělým sladidlem docílit tuto kvalitu, prosím, dejte vědět

  • Milli1 | 7. 4. 2012 21:05

    Dnes jsem pekla 2 dávky a ty tak rychle snědly, že mám zaděláno na další abych měla na velikonoce mazanec na stole, návštěva pěla jen a jen chválu, ale moc jim rozumět nebylo, protože měli plná ústa ;-) . Zkrátka je to za velikou 1 a minimálně 5 hvězdiček. Díky moc za skvělý recept <3 <3

  • marie29 | 7. 4. 2012 21:03

    Vynikající mazanec!! :-* Dnes jsem upekla a chutná báječně.. a voní až k sousedům o dvě patra výš :-D Děkuji za recept!

  • SusieSusie | 7. 4. 2012 19:06

    Já pekla taky poprvé a musím říct, že se moc povedl a chutnal važně božsky1 <3 Žiju v Rakousku a i příteli, který tohle vůbec neznal, strašně zachutnal. Dnes peču druhý pro nás a zítra další na pondělní rodinnou oslavu :-) :-) :-) Tímto moc děkuji za skvělý recept! :-)

  • Marcela | 7. 4. 2012 10:29

    Včera jsem pekla dva a dnes peču další. Vynikající !!!

  • Hanka | 6. 4. 2012 17:33

    Děkuji za báječný recept!!!:-) mazanec jsem pekla poprvé a jak to dopadlo??? Během tohoto týdne jsem pekkla už 3x a dnes peču opět!! Jen hladkou mouku jsem vyměnila za žitnou či pohankovou. :-)

  • vojtěška | 5. 4. 2012 23:23

    Simonko, ve druhém odstavci je psáno, že těsto rozdělíme na dva bochánky

  • simona | 5. 4. 2012 13:46

    Ahoj chtěla bych se zeptat kolik mazancu z tohoto receptu vyjde?dekuji

  • SusieSusie | 3. 4. 2012 18:58

    Právě jsem zadělala těsto, tak jsem zvědavá :-\ Ale voni uz ted moc krasne :-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 14. 4. 2011 21:12

    Tento recept je výborný, místo hery dávám máslo, foto přiloženo ;-)

  • -Tomáš - | 18. 4. 2010 09:48

    Taky jsem ho vyzkoušel a musím říct, že je fakt suprovej.

  • Šárka Vránová | 6. 4. 2010 12:30

    tento recept jde ve stejném složení upéct v domácí pekárně.Je možné zaměnit čerstvé droždí za suché práškové a rozinky přidat až po zaznění tónu z pekárny.Jiný druh mazance nepeču, tento zděděný po babičce je nejlepší i v moderním provedení upečený v domácí pekárně.

  • lenka galvasová | 5. 4. 2010 19:39

    Jano Do.,prosím o postup tohoto těsta zadělávaného v pekárně.Ráda bych to také vyzkoušela.

  • Hana Ančincová | 5. 4. 2010 19:16

    Mazance jsem pekla již předevčírem a ještě dnes byly výborné,dokonce chutnal i synovi,který jinak domácí mazance,vánočky a podobné nemusí

  • Martina Marťásek | 5. 4. 2010 17:36

    Včera jsem se pustila do tohoto receptu a musím jej pochválit - mazance se povedly na jedničku - měkké a nadýchané i druhý den po upečení :-)

  • Radka Křížová | 3. 4. 2010 12:10

    Včera jsem ho pekla jako svůj úplně první mazanec v životě a povedl se skvěle. nejdřív se mi zdálo,že těsto pořád málo kyne (dala jsem 3/4 kostky kvasnic),ale pak jsem to zkusila nacpat do trouby a oba mazance dokynuly tam. Je výborný a jak jinak nemusím kynuté těsto-připadá mi suché-tak tohle chodím pořád užírat:-)

  • Lenka Pflegerová | 2. 4. 2010 07:46

    Opravdu výborný recept

  • Hana Lorencová | 6. 5. 2009 16:28

    Tento mazanec je výborný, jednička s hvězdičkou!

  • Táňa K. | 21. 4. 2009 18:36

    Výborný mazanec, kyprý, měkký, přitom správně hutný. Zcela jistě ho opět upeču.

  • Petra Bukovská | 15. 4. 2009 19:27

    Mazanec je skvělý. I pár dní po upečení. Moc děkuji za recept.

  • Edita Lukášová | 12. 4. 2009 15:41

    Úžasný! Vyzkoušela jsem různé recepty na mazance, ale tenhle je bezkonkurenčně nejlepší... Krásně vláčný, voňavý, měkoučký a moc dobrý...

  • Jana Do. | 10. 4. 2009 12:50

    Výborný!!! Upekla jsem včera odpoledne (těsto za mě zvládla pekárna) a dnes zbyl k snídani jen kousíček. Tak to vypadá, že dnes budu péct ještě jednou. Velká 1!

  • lili | 9. 4. 2008 18:56

    Kvasnice jsem dala celé, ale byly v mazanci trochu cítit. Příště dám jen půl kostky. Jinak byl výborný, ovšem ten rum jsem necítila vůbec! :-)

  • šárka | 27. 3. 2008 21:45

    Výborný mazanec, pekli jsme poprvé, a už se těšíme, až upečeme zase. Jen nevím, proč mi popraskal. Může mi někdo poradit, jak příště vylepšit tuto vzhledovou vadu? Jinak chuťově nemá chybu!

  • Vilma | 25. 3. 2008 13:09

    Velmi chválím, v pátek jsem upekla 2 bochánky dle Vašeho receptu, byly výborné, vláčné, ještě dnes jsem si vzala poslední zbytek ke kávě do práce - doporučuji všem. Můj muž byl nadšen, že i další den je vláčný a není tvrdý.

  • Lady | 23. 3. 2008 22:10

    Skvělý recept! Dobře se dělá a rychle se jí.Díky

  • Renáta Z | 23. 3. 2008 01:46

    Super recept,díky moc včera jsme zkoušeli u kamarádky dnes budeme péct doma,fakt bomba...

  • Renáta Z | 23. 3. 2008 01:42

    Děkujeme za super recept,dnes jsme zkoušeli u kamarádky zítra budeme péct doma,je to bomba...

  • Jarka | 22. 3. 2008 17:17

    Právě se chystám dát mazacec do trouby,ale jen nevím zda bude 20 minut stačit ? Mám horkovzdušnou troubu - kdo prosím poradí ?

  • Celina Polívková | 21. 3. 2008 17:22

    Přidávám se k pochvalným odezvám - zrovna jsem dojedla jednoho jidáše z tohoto těsta a budu mít co dělat, aby zbylo na ostatní. Udělala jsem jednu obměnu, a to že místo ořechů, které zrovna nemám, jsem vmíchala do těsta k rozinkám ještě kandovaný pomeranč. Výsledek předčí všechna očekávání. Děkuju za recept.

  • Andrea | 21. 3. 2008 14:45

    Děkuji za výborný recept,už jiný mazanec péct nebudu.Je vynikající

  • Šárka Vránová | 9. 3. 2008 14:33

    Děkuji.Domácí pekárnu jsem dostala k vánocům,recept se chystám v ní vyzkoušet.Přeji všem krásné velikonoce.

  • Eva Bajgar | 8. 3. 2008 18:58

    je to výborné dostala jsem pochvalu a je můj na celý večer snad chápete co?

  • Natal | 9. 2. 2008 18:36

    Zkoušeli jsme i v domaci pekarne s programem priblizne tri a pul hodiny. Je vynikajici! Davame trochu mene cukru a pridavame trochu skorice, ale to je vse jen o chuti. Na kupovany mazanec uz doma nikdo ani nevzpomene.

  • hana Šimmerová | 10. 11. 2007 19:17

    Také velmi chválím recept, mazanec jsem dopekla před chvílí a už je jeden skoro pryč..

  • Petra V. | 10. 4. 2007 20:55

    Chuťově výborný mazanec, těsto jsem připravovala v domácí pekárně, zdálo se mi že málo kyne- použila jsem 1/2 kvasnic.

  • Vlasta Kopová | 9. 4. 2007 21:29

    Musím číct, že mazanec je opravdu moc dobrý, kyprý a vláčný, také nemáme rádi suché mazance..Takže děkuji moc za recept, budu péct jen tento...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Mazanec
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Velikonoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hera Hladká mouka Hnědý rum Mandle Mléko Rozinky Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Koprová omáčka expres

Koprová omáčka expres

Pečené tofu s citrónovou marinádou

Pečené tofu s citrónovou marinádou

Salátový dresing

Salátový dresing

Kuřecí nudličky na nivě

Kuřecí nudličky na nivě

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Dalamánky z chleba

Dalamánky z chleba

Nivové sušenky (slané cukroví)

Nivové sušenky (slané cukroví)

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

99
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
59
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
46
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
44
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
42
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Maxi špízy z trouby
Maxi špízy z trouby
Mayská horká čokoláda s chilli
Mayská horká čokoláda s chilli
Mazané řízky
Mazané řízky
Mazanec s mandlemi
Mazanec s mandlemi
Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III.
Mazanec z domácí pekárny
Mazanec z domácí pekárny
  • Recepty.cz
  • Mazanec II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact